| Anomim2025 a întrebat:

De ce guvernul ne obligă să purtăm mască în spațiul public din parcuri luându-ne aerul curat?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pentru ca guvernul nu stie cîti sunt infectati cu covid si cîti nu, de asta ne obliga sa purtam măsti si in spatii deschise, ca sunt incapabili, nu au testat populatia nu au o evidență clară este haos ca toti fură nu au bani sa cumpere teste sa testeze in masă populatia sa stie odata clar care este situatia.

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca sa nu omori pe altii

| NoisyLight a răspuns (pentru suntserios):

Acei "alții" au măștile defecte?

| suntserios a răspuns (pentru NoisyLight):

Huh?
Stii ca masca ere efectul de protectie cel mai mare pentru a opri raspandirea germenilor nu pentru inspirarea lor. Deci atat timp cat nu ai un test pozitiv la fiecare iesire din casa raspunsul tau nu are absolut niciun sens.

Amice, masca ordinară cumpărată din comerț nu este dedicată antivirus. Cât despre germeni, faci o confuzie teribilă, încurcând termenii. Acest virus mortal se plimbă printre noi. Ca orice virus încadrat la clasa biohazard de mare risc el trebuie să fie hyperizolat. Că d-aia poartă proștii ăia de specialiști virologi ditamai costumele în laboratoare, fiindcă nenea virusul este un pic cam mortal. Iar tu, ce faci? Pui o pânză pe față sperând că pânză e mai sigură decât un costum hazmat, fiindcă așa ți-a recomandat iubitul guvern. Ai grijă, că viața bate filmul, iar mass-media este ditamai filmul. Până și mult lăudatul Fauci s-a prins de figură.

Ce ****, compari mersul in parc unde poate este 1 bolnav in jurul tau cu un laborator unde se umbla cu virusi? Serios? Ha ha

Ești pe lângă. Total. Parcă și văd virusul stând la intrare în parc și făcând calcule de probabilități, ca la școală. Crezi că în laborator se perindă lumea ca la Carrefour, iar din acest motiv cercetătorii sunt de ordinul zecilor sau sutelor? Cum rămâne cu persoana de tip purtător, nu o mai luăm în calcul fiindcă e singură și tristă? laughing Logica ta lipsește cu desăvârșire în discuția asta.

Nu ma prind ce vrei. Vrei sa purtăm costum din ala in parc?

| Adry05 a răspuns:

Asta și pe mine mă disperă mai ales când parcu e compelt gol, da sincer dacă ești singur în parc și nu porți și vine un polițist mă îndoiesc că o să se ia de tine. ideea e s-o purtăm când luăm contact cu alții

| Mosotti a răspuns (pentru Adry05):

Cand esti singur in parc, merge si fara, e adevarat, dar daca e lume nu merge, ca poti sa tii-o iei si tu, si sa dai si altuia.

| Adry05 a răspuns (pentru Mosotti):

Păi am menționat foarte clar că atunci când e liber.
eu prin locuri neaglomerate merg cu ea sub nas și când văd că mă apropi de cineva mi-o pun calumea

| Mosotti a răspuns (pentru Adry05):

Pai da, asa merge cand e complet gol fara masca.

| PainTech a răspuns (pentru Adry05):

Daca parcul e gol si politistul vine la tine atunci parcul nu mai este gol, nu mai esti singur.

Cat timp esti singur in parc poti sta linistit fara masca, pana la venirea politistului.

| Adry05 a răspuns (pentru PainTech):

Deja ești a 2-a persoană care repetă ce zic de parcă a zis ceva nou laughing)
evident că atunci când se apropie polițistu îți pui... din moment ce am și zis mai sus că o port când sunt singură și când mă apropi de cineva o pun

| Mosotti a răspuns:

Ca sa nu omori pe altul! Daca cumva esti infectat, poti imbolnavi pe altii, ti se pare normal? Si tu, sa nu o iei nici tu de la altii.

| Frank51 a răspuns:

Ca atunci cand o sa aiba bunica ta covid, sa poata fi tratata si vindecata, altfel va muri in chinuri acasa, spitalele fiind pline.

| LPCTSTR a răspuns:

Mama si ce mai aer curat respirati voi pana acum...

| Lucian4 a răspuns:

Pt ca in parcuri se aduna oameni, copii, familii de diferite varste care trec unii pe langa altii si respira aerul expirat de catre ceilalti. Obligatia purtarii nu este doar in Romania. Expresia ''spatiul public din parcuri'' e gresit. Spatiul public este un parc iar spatiul privat este o gradina

| PsyhoChild a răspuns:

Va purtati unii ca și cum ar sta cineva în umbra voastra să vadă dacă purtati masca sau nu.
În parc nu sta nimeni lângă tine sa vada cum tii masca, o poti purta până la nivelul gurii ca să nu-ți i-a aerul "curat"

| Mosotti a răspuns (pentru PsyhoChild):

Ca dupa aia sa vina unu ca mine sa te puna sa urci masca sus! Eu cand vad din astia le zic "masca sus va rog", nu ii las. Unuia i-am zis in magazin, se ofensase pana am zis ca, chem politia, si a devenit flex baiatu, iar daca sarea la bataie, electrizor (spray nu ai voie in spatii inchise), imobilizat, politie, deci rezolv fff repede treaba! Dar n-a fost cazul pana acum.
Deci sta in umbra ta lume care nu vrea sa ajunga la spital din cauza unui inconstient, si s-ar putea sa nu fie deloc bine.

| Balalau95 a răspuns:

Wow, tzaspe raspunsuri pe langa, acum ma simt kioru' in tara orbilor ca am prins motivul la tembelizor si restul, NU

cica, ca, daca unu' infectat s-a plimbat pe strada inaintea ta, si a infectat aerul, atunci aerul ala infectat poti sa il respiri tu daca nu ai scutec peste fata

| NoisyLight a răspuns:

Fiindcă sunt niște hoți inculți prin definiție și niște mincinoși patologici greu de egalat.
Virusul există și se folosește de porțile lăsate deschise de către sistemul imunitar precar. Adică, se comportă exact ca HIV, numai că odată infectat, dacă ești slăbit, ai dat colțul. Deci, este mai periculos decât SIDA, care are tratament.

| UnulSimplu312 a răspuns:

Ne baga si noua taxa pentru aer?