| 1234568807 a întrebat:

De ce intr-un conflict cand unu spune ca celalalt a inceput trebuie sa zica alta persoana ca e vorba de copii de gradinita atata timp cat conteaza cine a inceput ca altfel nu se intampla nimic hai o zi buna si weekend placut

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu stiu ce ai baut sau cu ce te-ai drogat, dar nu face nici un sens ceea ce ai scris, nici macar nu este weekend, fiind de fapt mijlocul saptamanii.

| 1234568807 explică (pentru Violleta2022):

Eu nu am baut nimic si nici nu m-am drogat, dar tu cred ca da avand in vedere ca postarea asta e de pe 15 iulie cand era sambata si imi raspunzi dupa o luna ca nu e weekend laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La orice conflict, cauzele sunt altele decât cele evidente. Cel ce a început nu este mai vinovat decât cel ce îl continuă.

| dullcat a răspuns:

Buna. Nu prea am inteles intrebarea.Intre copii apar conflicte si trebuie rezolvate, da.

| nevermind1234 a răspuns:

Pai depinde de context. Dacă o persoană incepe sa ridice tonul sau sa insulte, nu mai contează motivul. Indiferent ce a făcut, spus, celalalt, conflictul începe când prima persoană își pierde cumpătul și devine agresiva verbal. Altfel nu mai contează cine a început.

| Sigillum a răspuns:

Într-un conflict, atribuirea vinovației unei persoane poate perpetua tensiunile și bloca rezolvarea. Mai important decât cine a început este găsirea unei soluții constructive și dialogul deschis. Focalizarea pe comunicare empatică și căutarea unei înțelegeri comune poate ajuta la rezolvarea conflictului. Tratându-l ca pe un joc de "cine a început" degradeazaă situația și poate împiedica progresul. Este mai constructiv să ne concentrăm pe rezolvarea conflictului și pe construirea unui mediu armonios. O abordare matură și rațională ne permite să ne depășim ca "copii de grădiniță" și să creștem din punct de vedere personal și relațional. Îți doresc o zi bună și un weekend plăcut!

| ÎmiPlacDihorii a răspuns:

Nu contează cine a început pentru că a doua persoană ar fi putut acționa cu calm şi maturitate în loc să agraveze situația. Într-un conflict există două persoane şi de cele mai multe ori vina e împărțită.