| Romanul1985 a întrebat:

De ce nu avem voie să ieșim dupa ora 23:00 pana la 5:00 dimineata?
Care este rostul acestei măsuri?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
31 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dar ce sa faci afara acum? vb serios

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Toate acestea + (presupun) ca nu prea are lumea treaba pe atunci si de ce sa nu mai rareasca lumea lucrurile.

| Wr3nch a răspuns:

Ca cica tinerii umbla in gasti in intervalul asta de timp, si ei sunt cei care raspandesc boala cel mai rapid.

| Romanul1985 explică (pentru Wr3nch):

Da,si eu acum abia astept sa ma întâlnesc cu gașca mea de prieteni dupa ora 23:00
Este vreme perfecta de stat la povesti, ploua, suflă vântul si este vreo 5°C afaralaughing
Măsurile astea is negandite
Sa fim seriosi, cine mai iese sa stea la povesti dupa ora 23:00 in aproape mijlocul lunii noiembrie?

Stiu,guvernul Orban a pus deja si pe noi ăștia tineri eticheta
Noi suntem "raspandaci"
Da bine ca ei nu sunt raspandaci cand stau la bere fara masca si fara distanțare fizică în sediul guvernului

| AnastasiaK a răspuns (pentru Romanul1985):

Pai daca nu mai iesi, atunci nu are de ce sa te deranjeze interdictia asta oricum, dar eu cunosc personal destui care ieseau in intervalul asta de timp anul trecut pe vremea asta, inclusiv eu obisnuiam sa ies in intervalul asta (cand nu era pandemie ca acum incerc sa fiu responsabila totusi) ca in timpul zilei am alta treaba.

Deci nu are rost sa generalizezi ca daca tu nu faci, nu inseamna ca nimeni nu face. In luna noiembrie si chiar decembrie erau aglomerate terasele si anul trecut (da, terasele, desi era deschis si la ineterior, pentru ca lumea voia sa poata sa fumeze).

| Romanul1985 explică (pentru AnastasiaK):

Eu trebuie sa ies pentru ca stau la țară cu părinții și mama vine acasa la 12 noaptea de la serviciu si nu pot sa o las singură sa vina acasa pentru ca străzile sunt pline de maidanezi
Si maidanezii ar trebui să fie responsabilitate autorităților dar na...
De ce să-și bată ei capu ca oameni sunt atacați de maidanezi

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu mergem in vizita la prieteni sa stam aproape toti fara masti

| Maeve a răspuns (pentru anonim_4396):

De parca nu poti sa te duci la ora 21.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Maeve):

Mergi la 21 și te întorci la 22:30?
Eu pierd minim 2-3 ore la o simplă cafea pe timp de zi, noaptea stau mai mult.

| Romanul1985 explică (pentru anonim_4396):

Noaptea stăteai mai mult ca erau deschise restaurantele, barurile etc dar acum ca s-au inchis unde mai pot sa steie tinerii "golanii" cum a zis un om foarte educat si cu 7 ani de acasa?
Eu nu cred ca o sa iasa tinerii "golani" afara noaptea sa steie in parc la 5°C doar ca sa isi bage piciorul in restricțiile astea mai idioate de fel

| Maeve a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ma refeream la vizite. De iesit la cafea, da, iese din ecuatie ora 21.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Romanul1985):

Noaptea luam suc sau bere, sudam tigarile si circulam din conversatie in conversatie. Nu in parc, ci in garaje sau acasa la unul din noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E cunoscut faptul ca covidul e un virus nocturn, care la lasarea intunericului iese la suprafata si se hraneste cu sange de om.

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Cred ca ideea este sa limiteze chermezele. Inainte, restaurantele/barurile nu respectau interdictia petrecerilor, asa ca rezulta mereu in petreceri in aer liber. Dp meu dv era mai util sa fi luat masura asta in vara, acum nu cred ca mai petrecea nimeni in aer liber, noaptea laughing) De asemenea, sa limiteze interactiunile fara sens (care sunt cu potential de raspandire a virusului), intr-un orar in care nu ii deranjeaza pe majoritatea cetatenilor.

| Romanul1985 explică (pentru StefanChriss):

Chermezele,petrecerile erau vara
Aceasta masura vara era destul de buna dar nu acum, în mijlocul lunii noiembrie
Si ce treaba au aici barurile și restaurantele?
Sa le închidă dar sa nu fie interzisă ieșirea pe strada dupa ora 23:00

| Wr3nch a răspuns (pentru Romanul1985):

Da, dar virusul se rapsandeste mai usor iarna, de asta am revenit la o parte din masurile vechi.

| Wr3nch a răspuns (pentru Wr3nch):

Sau cel putin asa zic unii, etc.

Iarna?laughing
Păi iarna cand este -15°C nu stiu ce virus rezista

Asta-i ceva virus extraterestru care trăiește și la temperaturi mai joase de -10°C?laughing

Oamenii de știință spun că, la fel ca gripa, noul coronavirus - ''Covid-19 - pare să fie mai puternic atunci când aerul este rece și uscat - deoarece temperaturile mai reci permit virusului să se înmulțească mai ușor și să răspândească.''

Pun si sursa sa nu zica haterii ca e de la mine citire.

https://www.dcmedical.ro/......15007.html

Eu nu stiu ce sa mai cred
Dar nici asa nu se mai poate
Se opreste lumea pentru un virus putin mai agresiv ca gripa?
Si la vot tot ne cheamă nemernicii ăștia?
La vot nu se va raspandii acest virus?

Pai normal ca se raspandeste, dar no, csflaughing S mai amanam alegirile sa ramanem sub tirania majoritatii PSD? (Discurs populist PNL)

Scuze frate dar PSD sau PNL e aceeasi mizerie
Serios
Cat trebuie sa fii de naiv ca sa crezi ca aceste 2 partide vor binele poporului român
Aceeasi jeguri
PNL este la putere de aproape 1 an si ce a facut?
0km de autostrăzi?
0 spitale construite și au îndatorat țara pentru vreo 30 de ani

| Balalau95 a răspuns:

Daca nu te uiti la stiri, cand au dat chestia asta (dupa aia nu au mai spus de ce) atunci intr-adevar ti se pare absolut IMBECIL, pentru ca noaptea e cel mai bun moment de exemplu sa te duci la supermarket cand sunt 1-2 clienti si 1-2 vanzatoare in tot supermarket-ul

insa cand au pus restrictia asta au venit cu un motiv destul de clar: se pare ca tinerii care erau dati afara din restaurantele care se inchideau seara, se duceau in parcuri si faceau petreceri in care isi bagau piciorul in masurile de siguranta anti-covid

insa, recunosc, ca tot IMBECILA e ideea, pentru ca
1. pot sa NU inchida restaurantele seara, si atunci tinerii aia ar fi stat si ar fi fost fortati sa respecte masurile anti-covid si muilitienii sa vina in fiecare noapte in control
2. NU interzici in TOATA tara pentru cateva petreceri prin cateva parcuri, ci pui muilitieni sa patruleze prin parcuri in fiecare noapte
3. muilitienii ORICUM controleaza, doar ca acum o fac pe strazi nu in baruri sau parcuri

deci, syctir la autoritati, care vor numai sa arate ca uite "facem ceva" oricat ar fi de imbecil acel ceva angry
(da, imi place cuvantul imbecil, mai ales cand se potriveste la fix tongue )

| Romanul1985 explică (pentru Balalau95):

Deci,în concluzie aceasta restricție si nu numai este imbecilă nu?
Dar ai dreptate
E fain sa folosesti cuvântul asta cand se potriveste la fix, mai ales cand e vorba de parlamentari ca ei sunt cei mai imbecili indiferent de culoare politică

| Balalau95 a răspuns (pentru Romanul1985):

Absolut de acord!