| Mirel4412 a întrebat:

De ce vor neaparat oamenii sa nu stea acasa si sa nu poarte masti? Asa de dobitoci sunt unii romani incat nu pot sa inteleaga ca masca ne protejeaza cu adevarat? Cu aproape fiecare om cu care am vorbit, a zis ca ori nu crede in virus ori masca e o tampenie. Numai posturile tv de prost gust si Facebookul ne-au adus in starea asta de prostie si sunt manipulati, ei insisi voind sa nu fie manipulati "de stat".

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
38 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns (pentru Harfagre):

La scoala nu te-au invatat sa intelegi un text atunci cand citesti? sau scopul a fost sa te bagi in seama? Tind sa cred ca amandoua, macar baga-te cu ceva inteligent intr-un dialog, asta asa ca sfat pe viitor.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Frank51):

Suspendarea caror restrictii? Lasam pe toti fara masca prin magazine si cluburi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca asa functioneaza mintea umana, in trecut era mult mai util sa crezi ca e un tigru in spatele tau si sa nu fie, decat sa fie si tu sa nu crezi ca e acolo. Teoria agentului sugereaza fix acest lucru, acei oameni care cred in anumite conspiratii nu vor decat sa isi caute scuze pentru esecurile vietii lor, si cauta un motiv pentru care ei sa nu fi reusit in viata. In plus, mintea umana tinde sa observe tipare in lucruri total random. So, toate astea combinate cu faptul ca majoritatea persoanelor nu au incredere in stat, rezulta fix ce se intampla azi, dar nu e asa doar la noi, ci pe toata planeta.

| Frank51 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cluburile bănuiesc că sunt închise. Ma refer la restricțiile de libertate, pentru că n-au nicio bază logică demonstrată. Masca trebuie purtată doar în incintele închise și semi închise, adică spatii comerciale, mijloace de transport, stații de autobuz.

Am scris mai sus un exemplu cu inutilitatea restricției de libertate.

Da, inchiderile fara noima sunt de tot rahatul. Inainte sa inchida cafenele/restaurante aici in Iasi, am fost la un eveniment intr-o cafenea. Distantare, lejer, aerisit, dezinfectanti peste tot, cum se cade. In supermarket intotdeauna am fost cu MULT mai ingramadit. Ce sa le mai zici imbecililor astora? Masuri efectiv la hei-rup.

| Frank51 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Acum în loc de 14 ore, sunt 12 ore cu magazine deschise. Acele 2 ore în minus fac mai mult rău decât bine, în loc să fie dispersați oamenii sunt mai îngrămădiți și limitați.

Pe lângă asta îmi este îngrădit dreptul la libertate fără un motiv eficace și demonstrat. Restricția de libertate trebuia pusă pe grupuri de oameni, fără părăsirea localității de exemplu, ar fi fost mult mai eficient, fără să îți bați joc de oameni.

Sa nu uitam ca pe Arahat l-au tinut in brate si pesedeii, si peneleii, toata lumea...

| Simpatic a răspuns:

Adica acest virus nu exista vrei sa zici? Mai tampitilor de unde tot apareti, voi meritati sa fiti la ATI sau sa vedeti cum va mor apropiatii ca sa realizati ce spuneti. Dati-va seama la vorbe cand le scoateti pe gura.
Pe siteul asta o multime de dobitoci.