| UserNormal a întrebat:

Declarația pe proprie răspundere trebuie făcută și când ne deplasam înainte de ora de la care nu mai avem voie? (23:00) Adica cum a fost in carantina când la orice ora cand ieșeai trebuia declarație.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Molusca a răspuns:

Bună! Declarația trebuie să o ai la tine între orele 23:00 și 05:00 până în ora 23:00 nu trebuie sa ai acea declarație.Si eu sunt curioasă de ce in carantina trebuia să avem declarație la orice ora, guvernul a decis acest lucru nu noi

| UserNormal explică (pentru Molusca):

Cea mai mare rată de infectare e după-amiaza din câte știu, sau dimineața, dar nicidecum intre ora 23-05 din câte știu eu, ciudata decizie.

| suntserios a răspuns (pentru UserNormal):

Nu e nimic ciudat. Asa cu si alte state europene au luat acesta decizie ca sa evite petrecerile de noapte unde s-a tras concluzia ca e o rata mare de infectare

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Magazinele se vor inchide la orele 21:00, iar circulația pe stradă între 23:00 - 05:00.
Informații găsești aici, inclusiv link cu declarația:
https://m.adevarul.ro/......index.html

Înainte de orele 23:00 nu ai nevoie de adeverință; ci doar în cazul în care la orele 23:00 ești încă afară din casă (la servici, farmacie, la o persoană bolnavă, etc). Deci trebuie să ai motiv determinat.

| Frank51 a răspuns:

Mai lipsea să îți pui și o luminiță să semnalizezi.

| NoisyLight a răspuns:

Mare dreptate avea Țuțea. laughing