Da, panica, frica, stressul, grijile - toate manifestate pe termen lung - scad imunitatea.
Pe langa scaderea imunitatii sau poate chiar de asta, stresul provoaca unele boli cronice. S-a constatat ca 60% din bolile de diabet sunt produse de stres.
Atentie: poate scadea, nu poate scade.
Intr-adevar stresul si toti factorii negativi, nu fac bine corpului..insa este greu sa ne stapanim, e greu sa stai in casa atata timp
Stresul poate să scadă nu numai imunitatea, ci te obosește psihic și fizic.
Lavinia**, Stresul este acea presiune pe care o simtim atunci cand suntem coplesiti de activitatile zilnice si cand incercam sa facem fata tuturor sarcinilor pe care le avem de indeplinit. Orice aspect care este perceput drept amenintare la bunastarea personala poate provoca stres, iar efectele asupra organismului nostru sunt categoric negative.
Insa stresul nu este in totalitate negativ, el fiind un element esential pentru supravietuire. Teama, durerea si grija sunt paznicii vietii. In doze controlabile, fireste.
El este reactia normala de aparare a organismului impotriva pericolului, oricare ar fi acesta. Cand apare o sursa de stres, organismul isi activeaza resursele interne pentru a se proteja. "Lupta sau fugi" - reactie generata de o arie a creierului numita hipotalamus. De aici pleaca comanda de transmitere a adrenalinei si cortizolului in corp pentru a ne pregati in lupta cu pericolul. Acesti hormoni in doze controlabile aduc beneficii. Mentinerea lor la nivel ridicat este nociva. Raspunsul organic la stres ar trebui sa relaxeze corpul. Pentru asta sursele de stres ar trebui sa nu mai fie constante. Numai bine
rosad întreabă: