E vesnicul razboi batman vs superman
Fiecare e cu avantaje si dezavantaje
Eu aleg android
Nokia cu butoane!
Am telefonul ăsta de 10 ani și nu am rămas niciodată în pană, fără baterie și fără semnal!
Daca cumperi telefonul pentru jocuri si aplicatii gratis clar Android. Daca iti trebuie pentru munca Iphone.Sistemul de operare IOS este mult mai sigur.
Nu se blocheaza niciodata, nu are nevoie de antivirus, actualizari gratis si dese, garantie de top, fiabil,
La ora actuala iPhone (pana la modelul 11 inclusiv) se poate "hackui" din DFU mode, (ceea ce presupune ca telefonul este inchis); astfel se obtine acces la toata memoria interna, inclusiv arhiva de conversatii whatsapp, cont iCloud etc. Blocarea pe cont iCloud poate fi ocolita in acest mod. Parola de pe telefon poate fi ocolita/schimbata, de asemenea.
... Prin urmare, recomand Android, din punctul de vedere al sigurantei datelor personale.
Bibliografie: https://checkm8.info/
IPhone am și Android și după 2 ani de zile numai dădea randament ma lasă bateria și memoria este mică. Pentru locurile de munca la înălțime periculoase in rafinării sau in industrie este bun un telefon Nokia din ăla mic și rezistent.
Tot IPhone aleg este cel mai rezistent mai ales astea modele noi IPhone Xr X 8 au memorie mare, nu ai nevoie de antivirus și nu pot fi hackuite sau sparte așa de ușor ca la Android.
Orice sistem de operare are exploituri, d-aia niciun sistem de operare nu e 100% sigur.
Ai dreptate am folosit multe sisteme de operare de pc incepand cu Windows 2000, Loghorn, 98, Xp Professional, Home, 7, Vista, 8.1, 10.Telefoane am avut asa Nokia 1110, Nokia 3310, Samsung E 1200, Samsung S 3 Mini, IPhone 6, Samsung S 8, Iphone XR.
O premiza inteleapta este ca hackerii angajati de diverse guverne pot sa sparga orice dispozitiv vor, dar nu toate dispozitivele pe care vor sa le sparga.
Multumesc pentru informări.Da mai ales grupul Anonymous au spart și servere guvernamentale și site-URI oficiale.