| StrongHeart a întrebat:

Mastile sunt bune,ajuta,dar am o intrebare. Daca inhalam mai mult dioxid de carbon, cum ne afecteaza asta? Mai ales in locuri unde este foarte cald si devine greu sa respiri cantitatea de oxigen de care ai nevoie.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

S au facut o tona de teste care demonstrează ca nu scade saturatia oxigenului in sange folosirea mastii

| StrongHeart explică (pentru suntserios):

La aia cu dificultati de respiratie, le-o agraveaza, chiar si o simpla deviatie de sept, cu masca, poate sa iti faca probleme.

| Romanul1985 a răspuns (pentru suntserios):

Dă-mi și mie un site oficial in care se spune asta

| Romanul1985 a răspuns (pentru suntserios):

Păi dacă trece oxigenul prin masca fara nici o problemă atunci cum protejează de covid?

| suntserios a răspuns (pentru Romanul1985):

Nu prea te duce capul vad...
Vezi ca sunt animatii facute ca pentru prosti despre cum functioneaza masca.

| Balalau95 a răspuns (pentru Romanul1985):

Esti pe bune sau doar pretinzi ca nu ai nimic intre urechi?!?

in primul rand virusul e de o mie de ori mai mare decat un atom de oxigen:
https://www.google.com/search?q=how+big+is+the+oxygen+atom+vs+coronavirus
"Coronavirus particles are 120 nanometers, oxygen is 0.120 nanometers and carbon dioxide is 0.232 nanometers. The pore size in N95 masks is generally 100 to 300 nanometers, meaning the average single pore will allow 1667 oxygen molecules in and 862 carbon dioxide molecules out."
(google translate daca nu stii engleza)
in al doilea rand, pe masca e o substanta albastra care e pe post de dezinfectant, care omoara virusul

suntserios
| suntserios a răspuns:

@mgtow
de aici ti ai luat informatia?

https://pbs.twimg.com/media/EmzwLY_XEAA2CsG?format=jpg&name=small

| mgtow a răspuns:

Cu CO2 inalat in cantitati mari, creste riscul de cancer pulmonar, se scurteaza durata de viata sau afecteaza alte organe care duc la moarte prematura

| Sofer a răspuns:

Eu simt ca nu am aer de la ele. Mai ales dacă o țin pe nas.

| johnnny123 a răspuns:

Dimensiunea porilor mastii variaza intre 100-300 nanometri. Dimensiunea moleculelor de oxigen este de 0.12 nanometri, iar dimensiunea moleculelor de dioxid de carbon este de 0.232 nanometri. Cu alte cuvinte, printr-un singur por al mastii pot trece lejer 1500 de molecule de oxigen sau 750 de molecule de dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, masca nu obstructioneaza absolut deloc respiratia.

Sa spui ca masca iti limiteaza oxigenul si iti retine dioxidul de carbon este ca si cum ai spune ca poti transporta orez cu un navod de pescuit.

| Yuoia a răspuns:

Nici eu n am stiut si nu as fi crezut, pana nu a ajuns in spital un cunoscut. Si imi repeta sotia lui ce i-a spus medicul: "Nu are nici o problema de sanatate. E grav, dar e stabil. Problema e cu saturatia de oxigen in sange! Ii dam oxigen si asteptam." Trage concluzia! Pe mine m-a socat cand a zis "e grav dar e stabil". Cum ajunge grav in spital, un om sanatos tun?

| Speranta12 a răspuns:

Te duci la o baie, deschizi geamul, scoti capul pe geam si tragi aer in piept.

| Titan123 a răspuns:

Faci sport, și se reglează