| NoName75 a întrebat:

Puteti sa imi spuneti rostul vaccinului anti-covid?
Oms a zis ca daca faci vaccinul în continuare poti sa iei virusul, poti sa trimiți mai departe, trebuie sa porti masca in continuare.
Atunci pentru ce e?laughing

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

- Dacă mă v@kchinez, nu o să mai port masca?
- Ba da! Masca se va purta în continuare.
- Dar restaurantele se vor deschide, oamenii vor putea lucra normal?
- Nu!
- Dar dacă ma voi v@kchina, mai pot face boala? Cât timp durează imunitatea dată de vaccin?
- Nu știm care e perioada de imunitate dată de v@kchin, dar știm sigur că trebuie repetat periodic.
- Dar dacă fac v@kchinul, îi mai pot îmbolnăvi pe cei dragi?
- Bineînțeles, v@kchinul protejează doar pe cel v@kcinat, nu îi protejează pe ceilalti, tocmai de aceea se va purta mască în continuare.
- Adică nu facem v@kccinul ca sa arătăm că ne pasă de cei dragi, ci doar ca să arătăm că ne pasă de noi înșine?
- Cam așa.
- Dar dacă v@kccinăm toți copiii, școala poate reîncepe normal?
- Nu, pentru că cei mici vin acasă, la bunici, și pot transmite boala acestora.
- Dar dacă mă v@kchinez, voi putea merge la concerte și meciuri, pe stadioane?
- Nu, acestea vor rămâne închise, pentru a se evita aglomerațiile, unde se poate răspândi virusul purtat chiar de către cei v@kchinați.
-A, deci distanțarea socială, dezinfectarea și toate restricțiile de acum se vor păstra în continuare?
- Da.
- Și atunci de ce să mă v@kccinez?
- Ca sa faci o formă mai ușoara a bolii.
- Și dacă am făcut deja o formă ușoară a bolii, tot trebuie să mă v@kccinez?
- Da, pentru că te poți reinfecta.
- Dar mă pot reinfecta și dupa v@kccin.
- Da. Dar cu v@kccinul, virusul nu te poate ucide.
- Dar nici boala nu ucide decât într-un procent extrem de mic. Și ești sigur că virusul nu îi poate ucide pe cei v@kccinați?
- Nu.
- Și atunci, de ce sa imi fac v@kccinul?
- Pentru că e un efort internațional extraordinar, material, informational și logistic să se vândă cât mai multe v@kccinuri. Se incearcă inclusiv șantajul, că nu vei mai fi primit in avion, la scoala, la medic, la muncă, daca nu ești v@kchinat.
Despre asta e toata povestea: s-a ajuns la un șantaj mondial, de frică să nu eșueze toată campania de propagandă la fel cum a eșuat și propaganda cu v@kchinul împotriva gripei porcine, în 2009. Apropo, nu mai face nimeni gripă porcină, nu mai moare nimeni de AH1.

(Preluat de pe Nasul.TV)

44 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Sa fi tu imun! La asta ajuta, ce treaba ai tu cu aia care nu se vaccineaza? E problema lor daca iau virusul.
Dar in mod normal nu prea ai mai avea ce da mai departe, ca sist imunitar ataca virusul si il anihileaza, deci ce sa mai dai mai departe?
Cel mult poti da pana ce lupta cu virusul inca nu e finalizata si inca exista virusul, insa in mod normal treaba se intampla rapid de tot, ca altfel daca dureaza prea mult, apuca sa te imbolnaveasca.

Dar sigur, poti lua virusul de la cineva infectat, insa nu mai conteaza, ca, corpul il va distruge f repede.
Nu stiu de ce te mai pune sa porti masca, asta mi se pare aiurea, ca sa dai mai departe ce?!

Ca vaccinul nu protejeaza in sens ca lasa virusul acolo dar doar se pune scut sa nu faca rau, vaccinul protejeaza prin faza ca invata corpul sa produca soldati care sa anihileze virusul.

| NoName75 explică (pentru Mosotti):

"A lot of people are thinking that once they get vaccinated, they’re not going to have to wear masks anymore," said Michal Tal, an immunologist at Stanford University. "It’s really going to be critical for them to know if they have to keep wearing masks, because they could still be contagious."
Tu contrazici specialiștii sa inteleg nu?
Dacă tot putem sa fim contagiosi atunci vaccinul ma ajuta doar sa nu fac forme grave?
Nici anti-gripal nu m-am vaccinat niciodată
Nu o sa ma vaccinez nici acum cu un vaccin care a fost creat în mai puțin de un an Și care se afla in faza de testare până in 2023

Eu is tanar și sănătos tun
Rată de mortalitate e de doar 0.4% la tineri
Eu m-am gandit ca daca se lanseaza vaccinul atunci oamenii o sa se vaccineze ca sa protejeze unii pe alții
Se pare ca nu e asa
Eu dacă ma vaccinez in contiuare pot sa trimit boala la cei dragi
Nu ma vaccinez asta e clar

| Mosotti a răspuns (pentru NoName75):

Aia era varianta mea logica, dar daca ei zic ca ramai contagios o fi, insa nu vad logica! Vreau sa imi zica si mie cum au gandit-o, ca macar eu am zis cum am gandit-o eu.
Sa vad si eu pe ce argumente ramai contagios. Ca eu nu ma iau dupa ce zice pana nu gandesc si cu mintea mea.

Daca ramai contagios, logic este ca virusul nu este anihilat si el este mai departe in organism. Asta ar insemna ca nu te imbolnavesti pentru ca vaccinul face ca anticorpii aia sa nu lase virusul sa actioneze dar fara sa-l distruga. Si atunci e normal ca ramai contagios.
Dar mi-e greu sa cred ca anticorpii aia nu anihileaza virusul.

Nu conteaza ca esti tanar si sanatos tu, au murit si din astia sau au avut simptome grave, doamne fereste sa-l iei! Nu te baza ca esti sanatos, ca poti sa nu mai fi f rapid.

Pai astia au zis ca daca ne vaccinam macar 70 % se cam rezolva treaba. Lanseaza vaccinul ca sa terminam cu idiotenia asta, sa nu ne mai imbolnavim, nu doar sa nu dam unul la altul.
In primul rand sa nu ne mai imbolnavim, si apoi sa nu mai dau altuia, ca daca e si ala vaccinat, nu mai conteaza ca dai, ca nici ala nu se mai imbolnaveste.

De aia trebuie sa ne vaccinam cat mai multi ca sa fim protejati, daca cei dragi ai tai sunt vaccinati si tu nu esti, nu se vor imbolnavi, asta daca nu fac parte din 5 % cu ghinion care nu raspund la vaccin.

Ok frate
Dacă vor să vaccineze 70% din populație eu vreau sa fiu printre ăia 30(ăia nevaccinati)
Eu iti urez multa sanatate si sa se vaccineze cine vrea

| Genevaaa a răspuns:

E pentru covid. chestia e ca nu e 100% eficient atata tot. Este cred 60-70%, deci de aia te pun sa mai porti masca

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Genevaaa):

Coool. Ai participat si tu la teste? Sau cum ai ajuns la cifrele de 60-70%? Ca ma gandesc ca aia care au dezvoltat si testat vaccinul au avut ceva mai multe date ca tine sa isi dea cu parea despre eficienta.

| NoName75 explică (pentru suntserios):

Ba omule
Du-te și bateti coasa pe câmpie
Arafat a zis ca ei vor sa vaccineze 70% din populație romaniei
OMS a zis ca vor sa vaccineze 70% din populație planetei
Eu pur și simplu vreau sa fiu printre ăia 30%
Adică ăia care nu s au vaccinat
Acum a ajuns la neuronul tau ca din cate vad numa 1 ailaughing

Da, doar sa nu faca si la noi ca in SUA, sa nu mai te primeasca la servici daca nu te vaccinezi, sau in alte locuri, ca atunci chiar e problema mare. Atunci o sa faci ca n-ai incotro, sau te intretii cum sti.

Asta ingradeste dreptul omului
Și SUA nu este Europa
În SUA is alte legi, în Europa iar is alte legi
Eu nu cred ca se va intampla asa ceva in Europa

Da, nu stiu, vom vedea. Pai nu era in SUA mama democratiei? Daca acolo se intampla nu vad de ce nu s-ar intampla si aici, dar sigur ca e posibil sa nu.

| Februar30 a răspuns (pentru Nilsson):

Interesant dialogul pe care l-ai postat. Intre cine era? Mersi!

| Nilsson a răspuns (pentru Februar30):

Era o postare de pe Facebook a paginii Nasul TV, e retoric dialogul și arată inutilitatea practică a vaccinării.