| Laurentiu3de6 a întrebat:

Salut, am intrat in carantina 14 zile ca am fost in vacanta si maine se fac 8 zile, ceea ce inseamna ca pot sa ma duc sa fac test. Stie cineva daca trebuie sa fac PCR neaparat?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
6 răspunsuri:
| Gligore2000 a răspuns:

Testul este optional ca sa iesi cu 4 zile mai devreme din carantina.
Dai 300 de lei mai astepti rezultatul, trimiti la DSP etc mai trec doua zile.
Daca n-ai urgente stai 14 zile in casa si asta este.

| Mavni a răspuns:

Stiam ca la 10 zile, nu la 8. Dar nu iesi din casa nici pentru test. Ii chemi. Da, neaparat PCR. Dar cat astepti raspunsul (ca tot in carantina stai si atunci), se fac 14 zile. Nu mai bine faci economie stand linistit acasa?

| Violleta2022 a răspuns:

Din cate stiu eu tu nu ai voie sa iesi din caratina pana nu ti se perimite. Cand au trecut cele 8 zile, dai telefon la ei si cineva vine acasa sa-ti faca testul, dupa care esti informat daca ti se permite sa iesi din carantina sau nu.

| Legos a răspuns:

Trebuie sa trimiti un email la dsp-ul din orasul tau(trebuia mai devreme dar merge si asa) in care ceri sa iesi pentru a face testul unde dai toate detaliile(unde mergi sa il faci, cand, ora, cu ce mergi) sau mai bine ii suni. Dupa ce primesti rezultatul le trimiti poza cu testul si ceri sa iesi din carantina(trebuie pcr).

| Digikey a răspuns:

Daca dintr-un motiv sau altul iese pozitiv mai stai 14 zile.

| ratzusca a răspuns:

Eu stiu ca si testele rapide au fost valabile in toata perioada asta: adica daca aveai facut un test rapid pozitiv, la spital il considerau valabil pentru diagnostic, nu iti mai faceau altul. Si sunt mult mai ieftine.
Sau testul de sange pentru anticorpi, care este cam 140 lei si in cateva zile ai raspunsul.