| Cristi61yf13 a întrebat:

Salut, astăzi tocmai ce mi-am luat o amendă 250 de lei pentru circulația în jurul orei 20:00 doar ce ieșisem de la munca și m-a oprit un echipaj de poliție m-a legitimat și m-a întrebat de unde vin și au zis că îmi trimit amendă acasă în termen de 15 zile dar nu m-au pus sa semnez nimic. Imi poate veni amendă acasă chiar daca eu nu am semnat nimic și ce consecinte pot avea daca nu o plătesc? Va mulțumesc

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nevoie sa semnezi nimic, odata ce te-au legitimat si ti-au luat datele personale, stiu unde sa-ti trimita amenda.
Poti sa o contesti, daca ai dovada de la servici ca la ora aceea ai terminat serviciul.

| darrio2007 a răspuns:

Trebuia sa ai adeverinta de la serviciu care sa dovedeasca programul tau de lucru.
Dar unde lucrezi de ai iesit la ora aia?
Nu pari sa fi fost la schimbul 2 iar daca lucrai 8 ore terminai programul cel mult la ora 17. Eu cred ca nu spui tot.
Vei primi amenda acasa.

| Cristi61yf13 explică (pentru darrio2007):

Brutărie program de 12 ore intru la 7 ies la 7

| darrio2007 a răspuns (pentru Cristi61yf13):

Am inteles. Deci adeverinta de la angajator, daca esti cu contract.

| relian a răspuns:

Dar care e problema lor de unde veneai tu la ora aia? Ce se intampla fraate acolo, va inchid aia in case, esti la puscarie sau ce e balamucul ala?
Oamenii is prosti ca nu se aduna cate 10-20 si sai la bataie, uite asa ar trebuie sa iesiti in strada in grupuri noaptea si sa umblalti asa deal dracu, pai sa ajunga autoritatile sa iti ingradeasca dreptul dea umbla liber, pfff sa ajuns rau de tot, dar oamenii is prosti ca accepta magariile alora.

| Frank51 a răspuns:

Va ajunge la taxe și impozite, dacă vei avea nevoie de vreun act, vei platii amenda atunci.

| Emma30555 a răspuns:

Ar trebui să circuli cu adeverința. E posibil sa ti trimita amenda dar tu o poti contesta dacă nu e semnata si dovedești că erai după munca

| NunuNini a răspuns:

De ce nu ai adeverinta de la angajator?
Fa cel putin una de mana.
Daca nu o platesti, vei fi urmarit si executat. Intre timp, orice act vei dori sa scoti, vei fi refuzat din cauza datoriei.

| suntserios a răspuns (pentru NunuNini):

Pe om nu l au amendat ca nu avea adeverinta ci ca nu avea actele la el sa se legitimeze. Intrebarea asta a pus asa cam la dezinformare.

https://www.tpu.ro/......aratie-la/

| spike22 a răspuns:

Este important sa faci contestatie in termen de 15 zile dupa ce primesti acasa procesul verbal.Se va anula.