| costimovrin a întrebat:

Salut, stiu ca intrebarea de fata este posibil sa fie interpretata ca neserioasa, dar mi se pare doar mie sau chiar este o diferenta sesizabila intre oamenii din partea de nord spre exemplu din Iasi si cei din zona de sud, spre exemplu Bucuresti? Intreb pentru ca eu sunt originar dintr-un oras de mijloc, prin zona Galatiului si nu reusuesc sa inteleg (oricat de ciudat ar parea) de ce ma simt mai confortabil prin zona aceea de sud. Am eliminat foarte multe variabile si am ajuns la concluzia ca trebuie sa fie o diferenta la tipologia oamenilor. Mi se pare mie sau chiar asa e?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Un oltean aflat din 95 in tm mi-a spus ca aia din mehedinti sunt vai de steaua lor,cat despre moldoveni toata tara stie cum sunt,la noi tm e plin de olteni astia vechi sau civilizat dar astia noi sunt cocalari,acum si depinde am intalnit o familie mutata la tm si erau super ok doar ca ea vb non stop,dar erau cumsecade si olteanul asta era ok,am intalnit si moldoveni uni sau plans de ai lor,dar intr-un final tot un gunoi uman era,in partea aia a tari nu s-a dezvoltat nici economic nici cultural,cum sa ceri cultura,olteni aia erau invatatori nu oameni de jos,stii cu e depinde,am intalnit tigani care mi au dat de mancare, nu toti sunt la fel, si evrei, arabi, negri de toate natile am intalnit, evreu era un om deosebit

| mentholinks a răspuns:

Pai in Nord sunt periculosi, in Sud mai multi cocalari.

| costimovrin explică (pentru mentholinks):

La ce te referi prin periculosi?

| xerxes1 a răspuns:

Deoarece sunt mai multi moldoveni in Bucuresti decat in Iasi.

| GdX a răspuns:

E bucurestiul prin de moldoveni. Vine linia de tren drept de la Suceava la Bucuresti si aduna toata moldova.
Sudistii sunt cocalari, moldoveni sunt cutitari, ardelenii sunt calmi.