| IulianLiviu96 a întrebat:

Salut! Tocmai ce am avut covid. 2 săptămâni, la pat, foarte rău, cu antibiotic. Am făcut 2 teste rapide pentru a confirma acest lucru plus simptomele evidente covid. În perioada în care m-am autoziolat nu am anunțat autoritățile, deci nu am un test pozitiv luat în evidenta de cei de la DSP. Întrebarea mea este, pot obține certificat verde acum, după ce am trecut prin boala? (prin efectuarea unui test de anticorpi sau ceva). Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu poti.
Prin teste de anticorpi nu se da certificat.

Doar prin test inregistrat la dsp.

| darrio2007 a răspuns:

Este ca si cum nu ai avut covid. Iti era greu sa suni la ei? Nici nu cred ca ai stat la pat, ai umblat brambura pe strada.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu cred, fiindcă nu apari inregistrat.
Dar cine ti-a dat antibioticul?

"În perioada în care m-am autoziolat nu am anunțat autoritățile"

DE CE? Ti-era teamă că vei fi verificat periodic la domiciliu si nu te-ar fi găsit acasă?

| doctorandus a răspuns (pentru floresdemayo):

Intrebarea este: de ce i-a dat antibioticul? Ca antibioticele nu au efect contra Covid.

| floresdemayo a răspuns (pentru doctorandus):

Am înțeles că li se administrează in special bolnavilor cu complicații severe (am avut colegi care au primit in spital antibiotice, dar erau sub supraveghere medicală) sau cazurilor cu suprainfecție bacteriană susținută de tuse productivă.

Problema e că antibioticele respective se eliberează de medic, doar pe bază de prescriptie medicală, si doar pentru un motiv întemeiat.
Medicul care i le-ar fi prescris, ar fi anunțat DSP-ul de cazul lui.

Sunt sceptică in cazul acestuia, el zice că a "avut" covid, a luat antibiotice, dar totusi nu figurează in evidenta DSP ului. Si pretinde certificat verde.
Cineva minte aici...

Multumesc pentru raspuns! happy

| epurasu a răspuns:

O data ce nu esti in evidenta lor ca ai avut covid, in mod sigur nu poti obtine nici un fel de cerificat.