| benga94 a întrebat:

Salutare deci vin cu o întrebare soția a fost pozitivă cu covid și eu și copilul negativi in schimb copilul 3 zile a fost cu febră iar pe mine mă luat căile respiratorii,capul și pe piept simt ceva că și cum mă ține în piept, respirație n-am mai deloc și nici nu vreau sa merg la spital mi-e frica am sunat doctorul da-mi de-a ceva o rețetă un antibiotic, sa mai confruntat cineva cu așa ceva? Respirație greoaie deja am de vreo 6 zile

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| badpanda a răspuns:

Poti sa faci pipi pe ele de tampoane.
Este posibil sa ai o forma mai severa de Covid.

| InOrOut a răspuns:

Am avut eu in martie, m-a tinut 30 zile, dar a fost gradual ca o parabola, la inceput 10 zile a fost ca o jena la plamani, urmatoarele 10 zile a fost jale ma sufocam, ultimele 10 zile a fost mai bine deja trecea. Am avut tuse seaca in toate cele 30 zile, si productiva a tinut in jur de cateva ore la inceput in primele 5 zile de la debut. Cand a fost productiva a fost iarasi naspa ca aveam tensiunea 130 bpm si nu ma puteam ridica din pat si cred ca atunci aveam febra totusi dar mica gen 38, dar tusea productiva a tinut doar cateva ore Tineam masca pe fata si noaptea cand dormeam ca fara ea ma sufocam, masca imi umezea aerul si cumva ajuta asta. Am luat paracetamol, teraflu, aerius, biosept, antibiotic augmentin, ceai apciu solubil, vitamina C de 1000, vitamina D3, magneziu cu B6, complex de B si ceva calmante. Tin sa spun ca numai teraflu a dat rezultate semnificative. Eu nu am avut febra absolut deloc in acea luna, la mine a venit direct cu sufocare fara febra desi eram foarte calm si zic eu ca nu era anxietate. Acum am ramas cu sechele cu o boala inflamatorie care tine din martie si inca nu a trecut, stau tot cu antihistaminice. Sa stii ca nu la toti oameni se manifesta la fel. Dupa ce am trecut prin raceala asta urmatoarea luna am facut testul la anticorpi de covid si am iesit negativ. Alt test covid nu am mai facut. In schimb la raze la piept a iesit ca plamanii sunt foarte ok dar bronhiile sunt praf, cica de asta nu am facut febra ca in plamani nu intra nimic, doar caile respiatorii au fost afectate si inca sunt. Am facut in acea perioada in martie si sinuzita spontana care a tinut 3 zile, mi s-a umflat fata si imi curgea nasul invers tare. Sa nu mai vorbesc ca in ianuarie 2020 am avut un soc anafilactic nimeni nu stie de la ce. Deci ce sa zic se mai intampla.

| MihaelaDart a răspuns:

Din ce am înțeles de la apropiați care au avut Covid, s-au vindecat cu vitamina D3, zinc, vitamina C 1000mg, magneziu, paracetamol, aspenter/aspirina tamponata ajuta pentru prevenirea coagularii sângelui/tromboza, antibioticul și antiviralele au fost date doar de medicul de familie, este mai recomandat decât să îl iei după ureche. Pentru imunizarea îți poți comanda tinctura de propolis și ceaiuri pentru desfundarea cailor respiratorii. Roagă pe cineva din familie sa va ajute cu astfel de cumpărături și voi să stați în izolare în casă.
Multă sănătate!

| Ionut123987 a răspuns:

Nu știu ce sa zic în privința asta, dar părerea mea e ca ăștia fac testele pentru bani. Nici nu cred ca le analizează cum trebuie.
Pana la urma ați stat în aceiași casa, la aceiași masa, în același pat, dar tu ai ieșit negativ și ăștia spun ca e un virus mortal care se răspândește foarte ușor.