| cristi202 a întrebat:

Tinind cont ca situatia in ce priveste coronavirusul incepe sa degenereze, nu e corect sa ne intrebam nu daca ne vom imbolnavi cu el, ci cand ne vom imbolnavi? Eu cred ca e doar o chestie de timp si ca e ca in razboi, oamenii nu stiau daca vor mai prinde sfirsitul lui si foarte multi nu l-au prins.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| dragodana a răspuns:

Salut!
Eu cred ca suntem in al 3-lea razboi mondial."Traiasca" chinezii!
Si eu cred la fel.Intrebarea este nu daca ne vom infecta, ci cand si cat de rau.
Depinde de corpul si imunitatea fiecaruia ce forma face.
Stay safe!

17 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da... din pacate asta este adevarul tragic legat de ultima parte. Legat de prima parte insa, nu prea stiu sigur. Posibil sa se termine si gata big grin Sau posibil sa nu. Desi tind sa cred ca o sa se termine, pana la urma suntem oameni si asta fac ei, evolueaza, creaza si rezolva probleme.

| Mosotti a răspuns:

Daca te protejezi ca lumea cu o masca profi, viziera cu gluga deci sa acopere complet capul, nu iei, dar cu mastile astea normale poti lua. Si daca o iau 98 % boala, tu nu o iei, deci depinde de protectie.
Dupa ce isi face virusu tembelia si se linistesc apele sau nu se linistesc, tu castigi timp, apare deja vaccinul si scapi.
Desi vaccinul nu previne infectarea ci simptomele am citit.

| GabiDumitrescu a răspuns:

E si intrebarea ta o perspectiva, insa eu ma intreb nu cand ma voi imbolnavi, ci in ce masura voi avea simptome. Nu de alta, dar in ultimele doua ierni am avut niste nenorociri de gripe/viroze care aproape ca m-au pus la pamint bine de tot. Poate am noroc de data asta, totusi. Citisem si ca astia cu grupa de sange 0 sintem mai feriti de infectare si cand ne infectam avem simptome mai usoare. Ramine sa vad cum se aplica asta la mine...

| cristi202 explică (pentru GabiDumitrescu):

Cred ca toti ne intrebam cu privire la simptome, la cit de grav poate fi daca ne vom imbolnavi.
Poate ca cele doua viroze ce le-ai avut au ajutat organismul sa se pregateasca ca sa fie mai rezistent. Imunitatea creste prin expunere, fiind expus la anumiti virusi si microbi, se adapteaza creind anticorpi. E ca la sala, tragi de greutati, mai tirziu poti ridica o greutate mai mare.
Eu cred ca sunt un privilegiat. Oricit de puternica erau virozele, puteam si lucra pana la un punct. De fapt, in ultimii ani nu am prea mai facut. Imi aduc insa aminte de una din cele mai dure viroze din viata mea, la 14 ani, abia m-am sculat din pat, dar trebuia, era campionatul de volei intre scoli, eram liderul echipei scolii mele pentru ca eram singurul care facea volei de performanta, si fara mine, ceilalti baieti nu aveau nici o sansa. Am mers doua zile, am jucat patru meciuri scurte (doua seturi din trei, nu trei din cinci, cum e la unul normal), si am ajuns cu baietii pe locul trei. A fost ceva, tinind cont de starea mea. Dar a contat coordonarea mea, baietii au facut si ei foarte mult. ☺

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru cristi202):

Oh, da. Si eu la volei am jucat niste meciuri cu o incheietura la mina dreapta umflata cit capul - macar cam de pe atunci am inceput sa fiu ambidextru la multe chestii. Cu virozele... la un moment dat aveam o nenorocire de cred ca vreo 38.5 febra, dar stare cacacioasa per total. Am iesit pe afara sa iau decoratiuni de Craciun, lol. Ma durea efectiv carnea pe mine. Durerea nu a fost de regula o problema, nici acum nu e, atita vreme cit nu ma omoara. :\

| alexandrumarian229 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Salut, eu nu fac febră și nici nu ma dor mușchii și nici diaree nu fac, dar ma cam doare în gat gen rămân fără aer, oare o fi covid sau o gripa cu viroza respiratorie?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru alexandrumarian229):

Cel mai probabil viroza banala, stai calm. Si pe mine ma luase o faza de-asta acum vreo luna-doua, mi-a trecut in cateva zile. Baga ceaiuri calde, tinctura de propolis fara alcool, local, miere, treburi de-astea. A, da, sa nu uit, extrem de eficient... usturoi.

| alexandrumarian229 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am uitat sa îți zic ca nu am nici gust sau miros și ma cam sperii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru alexandrumarian229):

Atunci stai acasa si ai grija de tine. Sanatate!

| Lioana a răspuns:

Eu nu ma intreb nici daca nici cand ma voi imbolnavi. Ma intreb doar daca am avut virusul pana acum sau nu. Daca l-am avut consider ca toata lumea se sperie degeaba. E mai slab decat o simpla raceala. Da. Am avut cateva zile de durere in gat, 2 zile in care m-au durut usor plamanii si vreo 2 in care am respirat mai greu, dar o raceala in care imi curge nasul si ochii intruna e mult mai suparatoare decat chestia asta.
Exista planuri mari la nivel mondial in spatele virusului asta. In timp ce lumea e panicata, ei ne conduc din umbra. Veti vedea ce va urma. Lumea nu va mai fi la fel ca înainte.

| cristi202 explică (pentru Lioana):

Si eu mi-am pus asa problema. Daca nu cumva l-am luat deja. Pentru ca cei mai multi sunt asimptomatici, sau au simptome usoare. La mine a fost o seara, eram la Dedeman cand m-a apucat brusc febra mare (nu imi trebuie termometru, stiu senzatia cand o am mare), si am stiut ca e treaba serioasa. Dar la mine intotdeauna reactia organismului e extrem de serioasa la viroze, fac febra mare, tusesc de sa ma inec, dar in doua-trei zile sunt pe picioare, si fara intreruperi serioase de program. Acum insa chiar era, am fost slabit cateva zile mult mai mult decat normal, dar a trecut. Stiu ca se face prea mare tam-tam pentru cei mai multi, dar exista totusi persoane cu risc, au fost oameni perfect sanatosi rapusi de virus.

| Panamax a răspuns:

A fost focar la doua camine de batrani aici la noi si ghici cati au murit.Niciunul.Ghici cati s-au simtit rau.Cativa.
Adica sa vezi batranica la 83 de ani ca se plimba pe hol cu perfuziile dupa ea si este pozitiva la test si altii mai tineri se rahatesc pe ei de frica.Am vazut recent un decont pentru 7 pacienti asimptomagici si am inteles de ce se dau spitalele in vant sa interneze la gramada coviditi.

| Mirel4412 a răspuns:

Cand a fost acum 3-4 luni carantina, intram in fiecare zi in contact cu 20-40 de oameni din toata tara, si nu an patit nimic. Chiar daca te infectezi, poti sa nu patesti nimic, dar din pacate sa-i infectezi pe altii. Eu fac sport si mananc sanatos, nu cred ca m-ar afecta virusul asta happy

| Quassaar a răspuns:

Foarte pertinentă observația ta.

| StefanChriss a răspuns:

Salut Cristi! Masurile luate in aceasta pandemie nu au neaparat scopul de a stopa imprastierea virusului, pentru ca acesta odata ajuns in comunitate, carantina nu mai are efect. Scopul masurilor este de a incetini progresia virusului, astfel inca populatia sa se imbolnaveasca pe rand si sa nu impovareze sistemul medical pana la suprasaturatie. In acest fel, toata lumea poate fi tratata corespunzator, iar victimele vor fi in numar mic. Oprirea pandemiei se va realiza doar in doua moduri: 1. vom avea un vaccin functional, distribuit la scara larga; 2. majoritatea persoanelor vor trece prin infectia cu acest virus, se va forma o imunitate colectiva, iar contaminarea va intra in declin, pana cand va disparea. Cei in procent mic care nu s-au imbolnavit, vor scapa datorita imunitatii colective a procentului mare de persoane trecute prin boala.

| cristi202 explică (pentru StefanChriss):

Pina sa treaca majoritatea prin contaminare, mai e destul. Deci ramane singura scapare vaccinul.
Eu am spus in contextul in care se pierde controlul pandemiei, numarul de infectari e tot mai mare. Desigur ca nu poate fi oprita, dar e grav ca numarul creste mereu, mai ales pentru cei ce vor ajunge in stare grava.