| Mosotti a întrebat:

Voi sunteti optimisti in ceea ce priveste problema cu virusul? Credeti ca va fi bine? Ca vom reveni la normal? Si daca da, cam cand va asteptati la asta?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
47 răspunsuri:
| Mosotti explică (pentru CleanHeart):

Mda, insa ar trebui totusi ca optimismul tau sa se bazeze pe ceva, adica sa stii motivele pentru care ai fi optimista, ma refeream pe o perioada sa zic de un 6 luni, nu ce va fi peste 10 ani.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Mosotti):

Ce a semnat?
Pentru ca tu intelegi ca atunci cand un om moare MEDICUl este SINGURUL care semneaza pe certificatul de deces. El trece cauza, el semneaza si atat.

| MaryMaria333 a răspuns:

Da, normal! Chiar sper ca va trece cat de curand... ca daca continua in ritmul asta o sa murim toti la un moment dat. Ideea e sa respectam regulamentul ca sa fie bine, dar unii vad ca nu au audienta, asa din cauza lor se duce naibii tot. Sa nu iti spun de maicamea... aia ii speriata ca dracu ca vine apocalipsa peste noi, cum cica "in biblie prevestea ca o sa vina o epidemie", ca s'or dus vremurile bune si tra la la. Tu crezi in de'astea? Ce parere ai?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Va fi bine o p*&a. Probabil se va linisti spre sfirsitul anului dar nu multumita disciplinei imbecililor de suverani si daci liberi de pe aici si nici multumita autoritatilor...

| Mosotti explică (pentru MaryMaria333):

Pai mama ta cam are dreptate, pana trece ne ducem dracului.

| Mosotti explică (pentru GabiDumitrescu):

Mda, se va potoli de la sine sau cu vaccin.

| Drimmero a răspuns:

Normal ca va trece si asta, omenirea a trecut de N pandemii, ne adaptam, vor veni si altele poate mai nasoale, medicina e super avansata la ora actuala, o sa apara vaccinul si totul va reveni la normal.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Am de ales? laughing Nu vreau să-mi fac scenarii apocaliptice în minte și să trăiesc cu frică.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Ai dreptate! Dar pana atunci e nasolie. Oricum sa stii ca toate pandemiile au facut f putine victime daca stai sa analizezi, de ex in 1919 populatia era cam 1, 8-1, 9 miliarde, au murit 50 milioane la gripa spaniola, adica 2, 8 %.
Nu e mult! Deci mereu nu au fost asa multe victime raportat la populatie, adica cam cum zici, se va trece si adaug eu, fara prea sa se simta cine stie ce la nivel global.
Aia e, dar daca pui economia la pamant, vor suferi 80 %! Deci incomparabil mult mai rau, foamete, batai, talharii, de aia tacit s-a dat relaxarea.

| Mosotti explică (pentru supadeceapa):

Ai dreptate cepisorule. Sincer si eu sunt ca tine, traiesc momentul si atat, ma protejez cat pot si atat pot face.

| Panamax a răspuns (pentru Mosotti):

In toate sensurile.
Acum se fac miliarde.

| Frank51 a răspuns:

In Romania situatia se cam agraveaza, sper sa nu deschida scolile pentru ca ar fi un dezastru, desi toata lumea inconstienta vrea asta. Eu sunt de cateva zile in Germania si aici totul este normal, toata lumea si-a reluat activitatea si situatia este tinuta sub control, sansele sa mai izbucneasca ceva sunt mici. Din pacate nu cred ca in Romania vor scadea cazurile, cel putin nu in viitoarele saptamani/luni.

| Mosotti explică (pentru Panamax):

Daca o luam cum doar banuiam eu (nu eram sigur), ca a fost totu aranjat, mda, adica sa pice tot si sa vine niste f mari smecheri si sa cumpere pe nimic firme si altele, ca apoi sa "treaca" problema si sa revina valoarea la normal. Asta e singura posibilitate.

| Mosotti explică (pentru Frank51):

Scolile nu se vor deschide, nr de cazuri vor urca clar!

| troleibuz a răspuns:

Urmeaza vremuri grele.

| Mosotti explică (pentru troleibuz):

Bine zis.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In istoria omenirii si nu numai, mereu au fost crize inclusiv cu virusi si cei puternici si adaptabili au supravietuit. la fel vom trece si peste asta, in special care nu isi trateaza sanatatea in mod protectiv, si in mod preventiv, chiar dinainte de covid. eu de exemplu de ani de zile mananc sanatos, cu reguli stricte. si in plus consum produse precum turmeric, utilizez obiecte de alama/cupru/bronz care sunt antibacteriene, la fel si argint uneori. plus efectul placebo, daca eu cred ca nu ma imbolnavesc, prin legea atractiei universul va avea grija sa imi respecte dorintele.