| DeeaDiDi123 a întrebat:

Weekendul acest am iesit sa mananc in oras. Mi-au scanat QR-codeul. De unde stiu ei ca eu sunt cel din documentul respectiv si nu e altcineva din moemnt ce nu le arat buletinul? Si de ce il mai scaneaza, nu e suficient sa le arat hartia?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
5 răspunsuri:
| outsidethebox a răspuns:

Fara buletin, era o acțiune de ochii lumii.
Codul QR este un link catre un anume site unde se gasesc datele, de fapt.
Este precum acest link:
https://www.tpu.ro/......ocumentul/
si nimic mai mult in el.
Discutia noastra este in pagina respectiva, deci ca sa o citeasca trebuie sa o incarce, ceea ce si fac.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu au de unde sa stie. Personalul din restaurante nu poate legitima persoane. E facuta prost legea.
Scanarea se face pentru a cauta codul QR in baza de date oficiala. Hartiile se falsifica usor, codul ala, nu.
Dar poti scana codul altcuiva, iar personalul restaurantului nu se va sesiza. In schimb, pot veni politistii in control, iar ei au dreptul sa legitimeze.

| UserRo10 a răspuns:

Legea este data cu picioarele. Poti impruumuta codul qr de la prieteni si nimeni nu iti poate face nimic. Doar politistii au dreptul sa iti ceara si cartea de identitate

| darrio2007 a răspuns:

Acolo sunt datele tale+ ca arata ca esti vaccinat si cu ce anume.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e suficient sa le arati hartia. Poate nu e un cod functional acolo.
Angajatii restaurantelor nu au dreptul de a te legitima, dar politia poate veni oricand intr-o unitate de genul sa faca o verificare. Lucru care se si intampla. Si atunci daca te prinde ca folosesti alt certificat capeti un dosar penal.