| Mosotti a întrebat:

Zisesem acum ceva zile despre prietenul meu care a luat corona saptamana trecuta din magazin desi purta masca si s-a protejat bine, nu umbla colo si colo, si desi era vaccinat de doua ori cu Astra Zeneca, deci si rapel facut in iunie.

Am mai zis ca a avut 3 zile febra si frisoane considerabil, disparuse mirosul si gustul, dar dupa a patra zi in colo a inceput sa-i revina astea, s-a cam dus si febra si tot, dar sta in carantina 14 zile.
Am reformulat totul aici ca sa existe si intrebari, ca data trecuta am uitat sa pun intrebari.

Ce parere aveti de chestia asta?! Adica ca un om vaccinat sa aiba aceste simptome, vi se pare ca a avut prea tari simptome pentru un vaccinat, sau a avut mai slabe? Mie mi se pare ca n-a avut cine stie ce simptome fata de ce face corona la nevaccinati de ajung la oxigen.
Altii mi-au zis ca a avut cam tari simptome pentru un vaccinat.

A mai patit careva vaccinat de aici asa ceva? Sa ia virusul si sa aiba simptome? Daca da, cum au fost? Usoare, medii, severe?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
56 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Am cunoscuti vaccinati care au avut simptome destul de nasoale dar nu au ajuns la spital, au stat in carantina si au indurat cateva zile simptomele care reveneau-dispareau si tot asa.

| Mosotti explică (pentru Drimmero):

Simptome mai nasoale decat la prietenul meu? Sau cam tot asa doar febra si frisoane?

| Mosotti explică:

Pai eu de ce n-am murit? Ca m-am vaccinat de 3 ori, prima doza + rapel pana pe 6 aprilie, si pe 8 octombrie a treia doza, cu Pfizzer.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde de la om la om, geez. Eu am doi vecini peste 70 de ani, sot si sotie, vaccinati, care au avut de curand. Simptome de raceala/gripa, moderate, s-au tratat la domiciliu. Un alt vecin, mai tinar ca ei cu vreo 5 ani, mai activ, vaccinat, a ajuns la spital cu plaminii afectati 60%. Nu a fost intubat, a scapat dupa doua saptamini din spital, inca se reface.

| Mosotti explică (pentru GabiDumitrescu):

Si vecinul ala mai activ era vaccinat?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Da, era vaccinat. Si prietenul meu nevaccinat, cu stafilococ ceva probleme cu gitul, fumator, a stat acasa doua saptamini relax, a doua zi dupa ce a iesit din carantina era prin Ceahlau pe trasee nemarcate...

Am inteles, deci si el facea parte din categoria unde vaccinul nu prea a avut efect la acel vecin mai tanar, mda, ai sanse sa cazi in cele 8-10 % cand vaccinul nu are efect.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Politia poate sa amendeze magazinul respectiv. Daca tii la locurile de unde faci cumparaturi, incerci sa nu le faci probleme in plus in perioada asta. Aaa, in Amurika, alta treaba. Texas, adunatura cowboy-lor. Foarte interesant, ne intoarcem in vestul salbatic.

| Lukasssz a răspuns:

Probabil daca se vaccina cu Pfizer nu aveam nimic!

| Mosotti explică (pentru Lukasssz):

Da, nu se stie ca daca se vaccina cu Pfizer nu avea nimic.

| Lukasssz a răspuns (pentru Mosotti):

Totusi Pfizer ofera cea mai mare protectie, poate o fi adevarat ce am spus eu.

| Mosotti explică (pentru Lukasssz):

Da, pai eu cu Pfizer m-am vaccinat de 3 ori, ultima doza am facut-o pe 8 octombrie.

| mi25 a răspuns:

Eu am avut covid. M-am dus si am facut testul, a doua zi m-a sunat medicul de familie si mi-a trimis online reteta, in care era si un antibiotic. Am avut febra si frisoane ca la o raceala mai puternica timp de 3-4 zile, si nu am putut sa mananc timp de vreo 6 zile decat cat un ou la o mancare, apoi nu am avut nimic. Am slabit 2 kg. Nu mi-a disparut nici mirosul, nici gustul. Sotia nu a avut temperatura, decat vreo 4 zile dureri moderate de cap. Dupa doua saptamani am facut radiografie si urmeaza sa merg la pneunomologie pentru control.
Am trei medici pe scara mea si mi-u spus ca am avut noroc ca am facut vaccinul inainte de boala.

| Mosotti explică (pentru mi25):

Aha, deci ai fost cu ceva simptome dar nu asa grav.
Ce ti-a dat medicul de fam mai exact si in ce doze?

| mi25 a răspuns (pentru Mosotti):

Clarithromycin 2x1 - 7 zile.
Erdomed 1x1 - 10 zile - deoarece tuseam.
Aspenter 1x1 14 zile
Paracetamol 3x1 5 zile. Am luat mai mult.
Vitamina C500 + D3000 de preferinta Beris
Vitamax.
Vitamine inca mai iau, am luat si inainte 30 de zile si am facut pauza.

| Mosotti explică (pentru mi25):

Mersi de reteta. 1 x 1 adica una pe zi inseamna cred.

| mi25 a răspuns (pentru Mosotti):

O data pe zi cate una. La 3x1 inseamna de trei ori pe zi cate una. La 2x1 inseamna de 2 ori pe zi cate una. Aspenterul si Erdomedul la pranz. Vitaminele dimineata.

| mi25 a răspuns:

Daca toti gandeau cum gandesti tu, astazi am avea epidemii de malarie, ciuma si alte boli eradicate pe baza de vaccin.
Tu chiar crezi ca medicii au profit din vanzarea medicamentelor? De unde ai scos-o? Sau crezi ca in 7 ani de scoala nu invata ce contin medicamentele? Farmacistii nu sunt chimisti, dar cunosc continutul medicamentelor.
Dar eu zic sa nu mai facem facultati de medicina si sa va lasam pe voi, neofitii, sa dati tratamente. Sau cel mai bine sa mergem sa sarutam niste moaste si sa dam banii bisericilor sa se roag pentru noi, ca atunci sigur vor fi oamenii sanatosi: cei care mai raman.
Doamne, cata prostie in Romania!

| FreddieM a răspuns:

Am minim doua cazuri în familie, unul, un tip de in jur de 60 de ani, nevaccinat (nu era vaccinul gata la vremea aia) diabetic, a luat Covidul, a stat omul oleaca la spital, nu a fost nevoie de intubare, au trecut doua săptămâni, acu e bine mersi, iar la lucru (are tir), celalalt, pensionar over 70, dublu vaccinat, rezultat pozitiv la spital cam cu o luna în urma, a tusit, fara febra, parțial pierdut mirosul și gustul, oleaca moleseala (irelevant, se plânge mereu de moleseala), acum e bine mersi, face piața, e voios. Ba chiar planifica o călătorie în strainatate la copii. Ți-am expus doua cazuri reale, de aici tragi tu doua concluzii.
Cheers

| Mosotti explică (pentru FreddieM):

Mda, deci amandoi n-au fost prea grav, insa de ce trebuia la spital? Acolo ce i-au facut aluia de 60 ani? Ca daca nu avea nevoie de intubare, ceva pastile putea lua si acasa.

| FreddieM a răspuns (pentru Mosotti):

Nunu, pe timpul ala încă se panica lumea, l-au ținut la spital doua săptămâni, unii chiar credeau ca moare. Sigur, i-au dat tratament și l-au ținut sub observație, dar pe el îl durea la basca. De felul lui è un tip relaxat, nepanicar, nu se consuma prea tare. Dacă-i propunea cineva sa vadă de ex. piramidele zicea,, la ce-mi trebuie, bag sidiul și le vad acasa pe canapea''. Se referea sa vadă un documentar. Dar le-a văzut, e umblat omul, e doar un mod de a-l descrie.
Cheers

| Mosotti explică (pentru FreddieM):

E bine ca nu se consuma prea tare.

Oxigen, probabil. Daca nu te intubeaza dar te baga la oxigen prin masca...

Mda, ce nasol sa stau cu masca aia de oxigen, eu abia stau cu asta de merg pe strada.

Pai nu e nasol, de ce sa fie nasol? Ca doar aia iti baga oxigen, nu te impiedica sub nici o forma sa respiri.

Nu e deloc comod orice ai zice. Eu era sa dau afara si cu masca asta de mers pe strada, ca-mi venea respiratia aia inapoi si asa mai departe.

Nu am zis ca e comod. Astea de doi bani sunt praf. Poate aveti voi astia care va plingeti plaminii praf sau sinteti moluste la modul general, fizic vorbind. Eu respir bine-mersi, pot sa imi controlez respiratia si cit sa nu imi aburesc ochelarii aiurea, desi trebuie sa recunosc ca asta ma enerveaza cel mai mult - purtatul de masca cu ochelari, masca singura e foarte ok. Inclusiv la 35 de grade vara.

Eu nu iau ochelarii pe strada cand pun masca.

Eu nu pun masca pe strada, da-i in spanac cu cacaturile lor. Sa vad sa vina vreun politai/jandarm sa comenteze. Nici nu isi bat capul, ca si data trecuta au dat amende care au fost anulate in justitie...

Eu o port asa de siguranta doar in magazine, nu afara.

| Pichakchiu a răspuns (pentru Mosotti):

Asa este...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam postare off topic, însă eu nu înțeleg rostul vaccinului dacă totuși ne infectam. Și eu am avut covid în luna martie, iar în luna mai m-am vaccinat. Tot atunci și rapel. Pe unii protejează, pe alții nu... Eu nu m-am infectat după vaccin deși nu mi-as dori asta. Am tot încercat sa găsesc explicații și din ce am citit pe internet : corpul nu dezvolta anticorpi suficienti și de asta te infectezi din nou. Asta din teorii, nu vreau sa bat campii.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Rolul vaccinului e sa nu mori sau sa ai simptome foarte grave. Simptomele care le ai si vaccinat fiind, depind de sistemul tau imunitar cat de bine a facut acei anticorpi. La unuu a facur 1000 nivelul anticorpilor, altul 10000 (de ex la mine a iesit 17500 si la mama 7500).
Deci mama a facut mai putina protectie in urma vaccinului.

Si daca acei anticorpi sunt f eficienti si daca iei boala nici nu o simti, daca sunt mai putin eficienti, o iei dar ai simptome mai dure sau mai putin dure.
Cam asta e.

Vaccinat iei boala mai greu, o dai mai greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tocmai asta e bine ca nu a ajuns intubat, vaccinul te ajuta sa nu faci o forma grava a bolii, adica sa nu fi in situatia ca iti scade saturatia si simiti ca nu mai ai aer.

Vaccinul este precum vesta antiglont. Te apara, dar poate sa si cedeze si sa te loveasca glontul, nimic nu e 100% sigur.

Da, ai dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Explicatia e chiar mai sus, imi pare rau ca nu ai inteles.
Am spus clar ca e vorba de protectie, dar tu ai luat totul mot a mot.

"Vaccinul nu te apara de nimic, odata pentru ca nici nu poate, nici nu este facut sa te apere."
Cum sa spui ma ca vaccinul nu te apara de nimic si ca nici nu poate, ca nu e facut sa te apere? Dar pentru ce e facut? Inteleg ca tu nu te vaccinezi, dar te rog nu imprastia informatii false si teorii ale conspiratiei.

"Tu de unde scoti comparatiile astea? Explica cum te apara ca si o vesta antiglont?"

O sa iti mai explic tie inca o data poate te luminezi.
De ce e vaccinul precum o vesta antiglont? Pentru ca vesta ca si vaccinul o pui pentru protectia ta in primul rand. Daca nu o pui ca esti tu smecher si crezi ca nu te nimereste nimeni, ok, dar o faci pe raspunderea ta si ceilalti aflati in misiune cu tine vor trebui sa te apere pe tine in caz ca esti lovit, ingreunandu-le misiunea. Daca iti pui totusi vesta ai sanse in plus sa nu mori daca te loveste glontul.
Desigur vesta nu protejeaza 100%, da glontul poate sa treaca si prin vesta daca nu stiai si sa nu scapi.

Acelasi lucru este si cu vaccinul, il faci pentru protectia ta. Vaccinul nu te apara de boala ( boala e glontul daca vrei comparatie), dar te ajuta sa nu faci o forma grava si sa nu ajungi intubat pentru ca multi nu ati inteles care este rolul vaccinului si de asta 90% care umpleti spitalele sunt nevaccinati ( adica nu si-au luat vesta pe ei daca vrei alta comparatie).

"Vesta aia ce spui tu, se opune direct glontului, ia in plin glontu, se pune intre tine si glont."
Felicitari, stii cum functioneaza o vesta. Dar nu ai inteles legatura cu vaccinul. Ti-am explicat mai sus.

Pe langa toate astea prezentate mai lucreaza la gramatica pentru ca ai niste cuvinte scrise gresit si nu ai coerenta in text : "doara","linga","odata", "coparatia".

N-am facut nicio reclama, n-am facut referinte la niciun tip de vaccin si nici nu am indemnat pe nimeni in mod direct sa o faca.

Sper ca esti lamurit.

Relian nu e lamurit nici dupa ce ai explicat, o tine una si buna ca vaccinul nu conteaza, contrazice el mii de cercetatori cu experienta in domeniu.

Mai zicea ca anticorpii sunt aceiasi pentru tot, pai nu e asa, ca de ex exista anticorpi contra tiroidei, contra celulelor beta din pancreas, contra la altele, contra la gripa, la covid, etc, sunt tipuri separate de anticorpi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Sincer imi pare mai mult rau ca nu pot sa conving sa inteleaga niste lucruri de bun simt, atat. Ce face e stric problema lui, isi asuma consecintele, am la dispozitie posibilitatea de a raporta lucrurile pe care le consider neadevarate si care incalca regulile TPU.

Da, si eu i-am explicat de n ori si degeaba. Ca si in SUA, am prieteni acolo care mi-a zis ca traiu e din ce in ce mai rau, si ca s-au scumpit toate fara ca veniturile sa urce, el zice ca ar fi paradis acolo, pana ma tot facea ca nu stiu nimic nici aici nici in general (dar am gramada de funde totusi), si l-am luat tare de nu s-a vazut, ca mie nu-mi place magaria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te și apucă-te de scris romane.

Nu e vorba ca scrie mult, ca asta e okey, nu uita ca si romanele sunt citite, cand intereseaza subiectul niciodata nu e prea mult, dar scrie tampenii anti vaccin care nu-s adevarate, aici e problema, si daca incerci sa explici, te face ca nu sti nimic dupa un timp.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu pe la scoala nu ai trecut, nu e de mirare ca nu stii, acolo sunt carti destul de groase, la scoala nu inveti doara salut si la revedere laughing
Daca tu mai mult de o fraza de 2-3 cuvinte, atat poti sa rumegi,treci mai departe,asta daca situatia te depasete,nu te mai baga in dicutie,doara sa spui ca esti si tu prezent pe aici.
Nu cer nimanui sa fie de acord cu mine,cer celor care fac afirmatii sa explice si de ce este asa cum zic ei.

Deci stam pe aici la discutie,nu ne luam la intrecere,nu stam doara daca ne periem unu pe altul, fiecare are parere lui, fiecare vine cu o explicatie daca poate, restul daca nu pot, stau si citesc, cam asa trebuie sa decurga o discutie.
Tu te bagi exact ca musca in "zahar " laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

Nu mai scrie, nu stau sa citesc baliverne scrise de oameni plictisiți. Du-te și vorbește într-o pungă apoi trimite punga prin curier, te ascult mai târziu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da pai esti singurul dintre acesti oameni care e nelamurit si agasant si no sa imi bat capul cu un singur om, nu merita efortul.

Am facut o analogie cu care cel care a pus intrebarea a fost de acord si imi este suficient. Tu nu faci obiectul aceste intrebari.

| Dragosdoar a răspuns:

Pai tu stii cel mai bine ce a avut prietenul tau, daca i-a fost rau mai mult sau mai putin, dar din moment ce a luat tratament, nu cred ca putem forma un scenariul alternativ in care acesta ar fi fost nevaxinat. Repet!
https://www.activenews.ro/......DEO-170470
Apropo,poate te uiti la reportaj

| Dragosdoar a răspuns:

Am uitat sa mentionez, cei pe care Ii vei vedea din spital care au fost dati la Antena 3, ziceau acolo ca s-au vaccinat prin primavara sau aproape de vara, ceea ce arata ca doza a 3 a se recomanda cu un scop, si sunt studii serioase care au evidentiat cum anticorpii indusi de vaccin se diminueaza In timp, dupa vreo 8 sau 9 luni ajungand la un prag critic.
Eu nu inteleg ce fel de vaccin pot obtine astia prin nite metode atat de sofisticate si moderne.dar fara eficacitate suficienta si de lunga durata

| Mosotti explică (pentru Dragosdoar):

N-a luat tratament decat un paracetamol dimineata si unul seara prietenul meu, dar da, nu putem sa stim cum ar fi fost nevaccinat.

Pai si vaccinul antigripal il faceai din an in an, daca la corona trebuie din 6 in 6 luni, nu stiu ce sa zic, inseamna ca atat au putut ei face pana acum.

| RealKing01 a răspuns:

Aveti sapun protex acasa? happy

| Mosotti explică (pentru RealKing01):

Orice sapun sa ai in casa, nu conteaza de care.

| Hope1992 a răspuns:

Vaccinul protejeaza si nu prea
https://radioeasy.ro/......ternitate/

https://www.facebook.com/varujan.vosganian.5/posts/2003765676455304

Parerea mea este sa va protejati ca si cum nu v-ati vaccinat.

| Pichakchiu a răspuns:

Chiar în familie! Degeaba se poartă masca! Masca dacă oferă măcar 10% protecție, în rest, o tâmpenie.
Bunicul meu s-a vaccinat, Cu Johnson. La câteva zile după a fost luat cu salvarea și dus la spital, ajungând chiar și la oxigen! Groaznic!
Da, și cei vaccinați se pot infecta și pot răspândi virusul. Doar că am înțeles ca fac forme mai ușoare de covid. Bunicul a fost în stare grava, 2 săptămâni a stat la spital, a slabit 15 kg, acum e bine, se reface! Slavă Cerului!

| Mosotti explică (pentru Pichakchiu):

Pai bunicul s-a vaccinat dar inca vaccinul nu a avut efect asa repede, de aia a fost asa grav, trebuia sa treaca un 7-10 zile dupa vaccin, dar a fost bine cu Johnson ca la ala nu mai trebuie a doua doza.
Bine ca se reface bunicul, a scapat.

| Pichakchiu a răspuns (pentru Mosotti):

Pai a făcut vaccinul și după vreo o sapt, i-a venit din ce în ce mai rau

| Mosotti explică (pentru Pichakchiu):

Inseamna ca se infectase mai devreme, adica doar la 1-2 zile de la vaccin, si s-a declansat boala dupa aia, poate ori n-a avut efect vaccinu asa repede, ori a intrat in categoria aia de 10 % unde vaccinul nu are efect.

| MingDynasty a răspuns:

Eu am auzit de vreo 2 persoane pana acum care s-au vaccinat si care s-au imbolnavit un domn de vreo 50 ani care a avut simptome severe si inca cineva dar a fost doar ceva rapid vreo 4 zile daca nu ma insel

| Mosotti explică (pentru MingDynasty):

Bine, acum vaccinatii cu simptome grave fac parte din ghinionisti la care vaccinul nu are efect adica din alea 8-10 % procente.
Dar daca a avut efect vaccinul, mai greu sa ai simptome severe, cel putin asa cred, ca altfel ce rol mai are? Anticorpii aia ce fac?