Nu e acelasi lucru.
Sa te indragostesti tine de chimia dintre doua persoane,te poti indragosti de zeci si sute de ori de-a lungul vietii,daca o cere organismul tau.
Sa iubesti,insa,e mult mai profund si mai rar,inceteaza sa mai fie un entuziasm erotic,este o admiratie eterna si o predare a eului personal,in mainile celui iubit,fara conditii.
Exista persoane care au trait o viata fiind doar indragostiti mereu, fara sa ajunga sa iubeasca vreodata.
Exista persoane care iubesc din tot sufletul si se indragostesc mereu de aceeasi persoana, iubind-o, inca o data si inca o data, la infinit.Este situatia ideala.♥
Nu cred.
Probabil atunci cand te indragostesti de cineva, este mai mult o atractie si o dorinta de cunoastere. Dar nu ai face si nu ai simti aceleasi lucruri pentru persoana respectiva, fata de atunci cand chiar iubesti.
Nu e acelasi lucru. Iubirea are sens mai larg. Cunosti cele 4 tipuri de iubire? Indragostirea e unul din ele.
1. Eros - e iubirea romantica, pasionala sau sexuală.
2. Phileo - este iubirea prieteneasca.
3. Storge - e iubirea fata de familie (părinți, copii, frati...) E o dragoste care dureaza o viață.
4. Agape - e dragostea lui Dumnezeu. E o dragoste perfecta, pura si cu sacrificii de sine. Putini oameni o ating.
Indragostirea e dragostea de tip 1 (Eros)
A fi îndrăgostit se poate întâmpla des dar sa îți treacă repede, a iubi e deja ceva profund, ceva ce nu se mai poate schimba și nu se întâmplă asa des. Indragosteala e ceva drăguț, te tâmpește de a dreptul dar iubirea nu mai e asa, e ceva cu care poți trai , și de regula e atunci când cunoști persoana destul de bine. Din iubire dai lumea peste cap dacă trebuie, indragosteala e ceva ce te tine preocupat o perioada
Nu este același. este cu totul altceva doar ca eu nu mai pot defini e mult prea mult sa pot sa explic sa pot sa spun ce este sa iubești cu adevărat.
Nu, nu e chiar același lucru.
Îndrăgosteala este înfierbânțeala aceea, pasiunea aceea cumplită pe care o simte fiecare la început de drum, ea este patima arzătoare pentru cel de care ești îndrăgostit. Îndrăgosteala e irațională, adică nu ține de cont de logică și de aia un om îndrăgostit poate fi asemănat cu un om beat.
Apoi dragostea în adevăratul sens al cuvântului apare după ce febra începutului se pierde și ajungi să vezi lucrurile mai clar, să-l cunoști pe cel de lângă tine și să tragi concluzii. Este o legătură emoțională puternică, tainică, care transcende sentimentele copilărești de la început. E acel atașament, acea loialitate care pune bazele căsătoriei. De aia e bine ca soții să se cunoască foarte bine înainte de nuntă: dacă se lasă orbiți de amețeala hormonilor este posibil să nu se înțeleagă și să se ajungă de aici la înșelat.
Pai, îndrăgosteala e mai mult tradusa prin "călcâie aprinse". Adica, cea cu componenta erotica, cu pasiune carnala.
Asta e de obicei la inceput, apoi se mai atenuaza, se metamorfozeaza sau decanteaza intr-o forma de iubire mai elevata, mai profunda (sau nu, dispare de tot si sanatate). Iubire care are de-a face mai mult cu miezul omului, cu trasaturile lui de caracter, cu felul lui de a fi.
A iubi inseamna cand tii la cineva foarte mult.
A fi indragostit e atunci cand placi pe cineva.
De exemplu, tu iti iubesti mama. Dar nu esti indragostit/a de ea astfel incat sa o saruti etc.
Asta e diferenta
A fi îndrăgostit poate fi o etapa initiala cand nu cunoști prea bine persoana respectiva ci doar te atrage iar iubirea poate sa vina după ce cunoști persoana sau poate sa nu vina. Deci uneori e aceeași uneori nu)
AlexEjmecheru întreabă: