Ar fi un pas bun in dezvoltarea Romaniei.
E adevarat ca informatii gasesti si pe net destule, dar asta nu inseamna ca toti se gandesc sa caute. Cel mai bine ar fi sa se faca educatie sexuala in scoli incepand din clasa 9a [majoritatea isi incep viata sexuala in timpul liceului]. Adolescentii ar trebui invatati despre BTSuri, avort, metode de contraceptie, precum si impactul pe care il are inceperea vietii sexuale asupra corpului si a mintii. Pe langa asta, eu as propune si o campanie in licee, in cadrul careia sa se distribuie prezervative gratuite. Daca unii-s prosti si nu le pasa sa se informeze, asta nu inseamna ca trebuie sa ii lasam asa.
Depinde, poate de informatii, de boli cu transmitere sexuala, nu educarea practica, sa le spuna cum, sa le spuna ca pot urma consecinte, protectia si chesti de genul, nu : se baga in. bla bla
Se poate citi foarte mult si pe internet. Despre educatie sexuala, dar marea majoritate intreaba pe aici cu totul altceva, sex oral anal etc. Si prea putine sunt prietene cu mamele, de la care pot afla multe.
In unele scoli se preda. In scoala mea au fost tinute cateva ore de educatie sexuala. Si nu, in niciun caz educare practica xD (@lolly), ci chestii cu adevarat folositoare, scopul era mai mult sa ii responsabilizeze pe elevi. A fost vorba in special de avort, iar de acolo au aparut alte subiecte. Abordarea a fost cu totul deosebita. E adevarat ca multi au luat-o in ras, cum a spus si RamOoNa, dar unora le-a fost de folos.
Da chiar ar fi bine daca am sti mai multe si n-ar mai exista cazuri din astea cu avorturi si alte chesti care te marcheaza pe viata
@DyingInFlames, si esti asa frustrat incat ai simtit nevoia sa dai stupid la toata lumea, nu?
Eu as fi de acord daca s-ar face si practica la aceasta materie ar fi grozav
Sunt perfect de acord si o consider o necesitate.
De multe ori multe adolescente se gandesc "Ah, e a 2 a zi dupa menstruatie,ce se poate intampla rau daca intretin relatii sexuale cu cineva?"
Toate cazurile de infectare cu HIV de la varste fragede,sarcinile nedorite la varste si mai fragede,toate s-au intamplat din neimformare.
Consider ca daca s-ar fi predat de mai mult timp Educatia Sexuala in scoli, multe cazuri de acest gen nu s-ar fi intamplat.
Si pe internet se gasesc o gramada de informatii, insa acelea sunt doar pentru cei care vor sa fie informati. Fata de 14 ani de la tara, cu iubit de la 12ani si care o implora de la 13 ani sa intretina relatii sexuale si care nu stie sa foloseasca internetul decat pe FB si Messenger, crezi ca va cauta pe internet metode de contraceptie sau riscurile pe care le impun astfel de relatii?
Anonima17191 întreabă: