| florina_8394 a întrebat:

A trecut cam 2 luni de cand am facut acel gest(de a-mi lua viata )si vreau sa sp ca lucrurile sau schimbat f mult intre noi.suntem ca la inceput imi arata ca ma iubeste mereu, e langa mine mereu.se poarta foarete frumos, ma rasfata si acum 2 zile cand am fost la el mi-a pus o intrebare care ma uimit foarte mult. m-a intrebat daca vreau sa ma marit cu el si sa ne facem o familie impreuna.eu i-am sp ca da sunt de acord. dar parintii nici nu vor sa auda de asa ceva.si nu stiu ce sa mai fac! daca renunt la el o sa-mi fie si mi-e greu dar si lui.credeti ca am facut bine de i-am raspuns ca sunt gata sa-mi fac o viata alaturi de el? ca sunt pregatita sa am o familie cu el. el sta singur in apartament, mama sa e plecta in afara la fel si bunik lui. tatal lui este mort de multi ani. el are o agentie.si mi-a cerut sa ma mut cu el. el cica poate intretine 2 persoane. dar nu stiu ce sa fac.sa-mi las parinti pentru el? me ca mai tarziu sa nu regret de ce alegere am facut! ajutati-ma va rog.

Răspuns Câştigător
| Ingerasull99 a răspuns:

Dar de ce ai incercat tu sa iti iei viata? din cauza lui? raspunde-mi la intrebare si iti voi raspunde la intrebare!

16 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, in primul rand nu uita ca nu se merita sa iti iei viata nicidecum, pentru ca viata e cel mai frumos dar primit de la D-zeu, indiferent de circumstante. Apoi, conteaza foarte mult varsta ta, etapa in care se afla relatia voastra, oricum cel mai mult conteaza iubirea dintre voi, decizia de a te muta la el iti apartine, dar gandeste-te de mai multe ori inainte de a lua o decizie, sa nu o regreti apoi. Fa mereu ceea ce simti si ce crezi ca e mai bine pentru tine, nu te lasa influientata de altii, si nu cumva sa mai incerci sa recurgi la astfel de gesturi, sa incerci sa iti iei viata, viata e grea dar e si frumoasa, depinde cum ne-o facem noi, in plus oare din cauza lui ai incercat sa iti iei viata? Daca e asa, atunci mai gandeste-te, inseamna ca a facut ceva care te-a durut sau ceva ce te-a ranit profund, ai avut tu ceva motive, iar daca el este implicat in asta, atunci nu stiu daca merita sa faci sacrificii pentru el, tu sti mai bine cum e el, cum esti tu, ce relatie aveti si cum va simtiti impreuna, dar ai mare grija de tine!

| Floreenofficial a răspuns:

De ce draga sa iti iei viata? Aici nu depinde de noi din pacate...depinde doar de tine! Tu si numai tu hotarasti ce faci cu viata ta.Stii cum se spune, Viata-i asa cum ti-o faci!

| xibalba a răspuns:

Nu te astepta sa iti zic: da, muta`te sau nu, nu te muta cu el. A te muta cu cineva nu e chiar asa simplu, implica responsabilitate. Iar a intemeia o familie dupa ce in urma cu 2 luni ai incercat sa iti iei viata, mi se pare o aiureala. De ce nu astepti sa se faca ordine in viata ta? De unde stii ca el nu se comporta dragut cu tine doar pentru ca ii e frica sa nu mai repeti gestul din nou.

Si, apropo, tu te simti pregatita pentru o familie? Ce o sa faci daca dupa ce vei aduce un copil pe lume ti se "scoala" sa iti pui capat zilelor iar? Nu poti lasa in urma un copil doar ca asa ai tu chef.

Si faptul ca nu poti lua o decizie care te priveste doar pe tine, iar denota faptul ca esti nesigura. Ai spus ca esti pregatita sa ai o familie cu el, apoi ai explicat cum traieste el si ai pomenit despre faptul ca el poate intretine 2 persoane. Asa vrei tu sa traiesti? Mereu? Nu mi se pare corect ca el sa intretina singur familia, cred ca mai bine astepti pana gasesti si tu un job, daca nu ai sprijinul parintilor. Tu nu astepta sa iti zica cineva de pe TPU ce sa faci, e o chestie care te priveste doar pe tine. Dar orice decizie ai lua, fii responsabila si pentru ce se va intampla dupa(certuri cu ai tai, etc.). O familie e o chestie de o viata, trebuie sa te gandesti la asta de 20 de ori inainte. Si analizeaza problema la rece.

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Depinde de cati ani ai, daca esti majora poti sa te casatoresti fara sa stie parintii tai, dar nu e solutia, spune-le ca vrei sa te mariti cu el, dar ai facultate?

| viatadecacatt a răspuns:

Mai asteapta putin nu te grabi sa iei o decizie, ar fi fost bine daca precizai si cati ani ai.Nu iti lasa parintii doar pentru a fi impreuna cu el pentru ca in cazul in care cine stie nu reusiti sa va intretineti si nu mergeti bine cu baniii cine va mai fi alaturi de tine sa te sprijine cand ti-e greu, daca te desparti de el la cine te duci sa te sfatuiasca cu vorbe bune, totusi ei sunt parintii tai.Baieti exista o multime nu te arunca asa odata.Ai gasit un baiat gata la revedere parinti!
Daca tii asa de mult cum spui la el incearca sa faci in asa fel incat sa fie si parintii tai impacati cu ideea, sa nu va certati, poate vreodata o sa mai ai nevoie de ei!
Ai grija ce faci.

| i.love.me a răspuns:

Si el sta cu tine asa? moarta de 2 luni? laughing

| plasticstyle a răspuns:

Cum sa te lase parintzii sa te casatoresti la 16 ani? nici lege nu`ti da voie dar parintziii? a cucule, legea ii da voie, ce zici de asta? mai documenteaza-te si tu, in fine nu asta era ideea, ideaa e ca daca te vei muta cu el, el o sa-ti interzica anumite lucruri si nah ai 16 ani el e mai mare te intretine numai daca il intretii si tu, intelegi ce vreau sa spun...asa ca nu te lega la cap fara sa te doara, nu ti-e bine asa?

| cucu a răspuns:

rolling on the floor nu te supara pe mine... dar ai vrut sa-ti iei viata pentru un baiat? crede`ma fetitzo u ai nevoie de ajutor de specialitate eu zic sa te duci la un doctor. u stii cat de pretzioasa este viata? stii cat de lasa ai fost in momentul ala? nu ai vrut sa-ti gasesti puterea de a tine capu sus si sa mergi mai departe. crezi ca astea sunt toate problemele cu care te vei confrunta in viata? sunt mult mai multe si mult mai grave decat un lucru minor ca acesta...
u nu ai fost in stare sa treci peste lucrul asta si vrei sa-ti iei angajamentu de a avea o casnicie? stii macar ce sacrificii necesita o casnicie? ai habar ce inseamna asa ceva? cum sa te lase parintzii sa te casatoresti la 16 ani? nici lege nu`ti da voie dar parintziii? vrei sa-ti lasi parintziii care orice ar fi si orice ai face ei tot te vor iubiii si tot vor fi alaturi de tine si te vor ajuta si sustine mereu pentru un baiat care peste 3-4 ani daca se satura de tine te lasa in strada si nu te vei alege cu nimic? wow.
ai numai 16 ani. ai de trait o copilarie, te poti distra te poti simtziii bine vei vedea ca viata este frumoasa daca stii sa ti`o traiesti. incearca sa fii mai mult obiectiva decat visatoare

| cucu a răspuns:

Hmmm si exact cum a spus si luchass. chiar iti doresti sa stai cu cineva care stii ca tot ce simte pentru tine este doar MILA si nimic altceva?

| cucu a răspuns:

@nicoletalavinia14 ce facultate draga ca are 16 ani...

| warwara a răspuns:

Depinde si ce iti doresti tu de la viata... nu degeaba toate in viata au un moment in care trebuie sa se intample. am avut si eu 16 ani si stiu cum gandesti la varsta aia. Cu cat inaintezi in varsta, vei gandi altfel. Esti sigura ca asta iti doresti? vrei sa iti asumi anumite responsabilitati de la varsta asta? El spune ca poate intretine 2 persoane, financiar, dar tu poti intretine o familie, o casa, eventuali copii? Pentru ca nu te gandi ca daca te mariti, va mai fi la fel ca acum, si aici ma refer la responsabilitatile pe care trebuie sa ti le asumi!
Mai bine ar fi cred sa nu te grabesti! Nu'i intelege gresit nici pe parintii tai:ei iti vor binele, sa nu te indoiesti de asta niciodata, si cu siguranta ei au o experienta de viata pe care tu inca nu o ai, dar ai suficienti ani in fata pentru a o dobandi!
Nu merita sa plangi pentru nimeni, cu atat mai mult sa iti iei viata pentru cineva! Viata nu ti-ai daruit-o tu, asa ca nu ai dreptul sa ti-o iei tu!
Ai grija de tine si nu dispera! Da-mi msj pe privat in caz ca mai ai vreodata nevoie de sprijin >big grin

| betty17 a răspuns:

Mai fetita am citit intrebare ta anterioara si am inteles ca ai doar 16 ani.in mod normal ti-as fi zis sa te muti cu el caci parintii te vor ierta la un moment dat caci tot fata lor ramai si nimic nu va schimba asta. dar sincer la 16 ani nu te sfatuiesc sa faci asta, au dreptate parintii tai sa nu te lasestraight faceasteapta sa iti termini liceul, sa faci o facultate.in plus viata in doi la varsta ta este greu...ar trebui sa ii gatesti sa ii faci curat si asta este destul de greu pentru o adolescentastraight faceimplica multa responsabilitate asta.nimeni nu este pregatit de asa ceva la varsta asta.gandeste-te putin...doamne

succes

| dania2698 a răspuns:

Mai intai spune-mi cati ani aiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E clar. Te-a luat de nevastă din obligație sau pentru a nu te avea pe conștiință.

| ella8212 a răspuns:

Hmmm...sincer,ai doar 16 ani si nu stiu cam cat iti doresti sa iti faci de pe acum o familie. Poate ca il iubesti, dar poate fi si o obsesie.Gandeste-te bine ce faci ca de asta o sa depinda aproape toata viata ta.Gandeste-te ca daca te mariti nu vei mai avea posibilitatea sa iti faci propria ta cariera.Vei fi o intretinuta. Iar daca o faci fara sprijinul parintilor tai, nu prea e bine. Tu esti minora si ar trebui sa te gandesti ca din moment ce el o sa te intretina ai sa depinzi toata viata de el.Si mai este un lucru: de ce nu a luat decizia de a va casatori decat in momentul in care a aflat ca ai vrut sa te sinucizi? De ce pana acum nu ti-a spus nimic? Si crezi ca nunta se va putea face cu tine fiind minora? Gandeste-te ca poate a fost doar prea speriat de gestul tau dar in acelasi timp intimidat.Si el acum este la fel de confuz ca si tine!

| florina_8394 explică:

Ingerasull99 uitate la intrebarea mea cealata si acolo te vei lamuriwinking