| cccp_4613 a întrebat:

A vorbi despre avort înseamnă a ne referi, potrivit moralei ortodoxe, la cel mai mare păcat de pe pamant care îl poate săvârşi cu constiinta,, credeti ca va fi iertat, cum cum poate aceea femee sa doarma noaptea dau funda pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| PinkTerror a răspuns:

In primul rand daca te iei dupa doctrina "ortodoxa" toti vom ajunge in iad asa ca un pacat mai mare sau mai mic nu prea face diferenta.
acum in acelasi timp esti informat gresit pentru ca cel mai mare pacat este sa te sinucizi.
pe langa acest mic detaliu ma voi referii strict la intrebarea ta. sunt cazuri in care un copil apare dar nu este nu neaparat dorit cat o problema sau si mai rau o consecinta dramatica(vezi cazul violurilor care se lasa cu biata victima insarcinata).
Ideea este ce femeIa este din pacate cea pe care dau toti vina insa nu este chiar asa... :
1. iti trebuie doua persoane sa faci un copil, insa nimeni nu il face pe barbat vinovat.
2. de cele mai multe ori nici nu e alegerea ei sa faca avortul fie "iubitelul" fie parinti o forteaza sa faca asa ceva.
3. in orice caz trauma din urma avortului este mare si daca persoana nu are parte de incurajare si iubire din partea celor din jur poate sa ajunga la depresie, alte probleme si chiar sinucidere...
si 4. in cazurile cand ambii vor sa ramana impreuna si nu vor copii si intervine avortul mereu femeIa se va simti cumplit.
DAR ASCULTA-MA CE ITI ZIC: desi eu nu sunt de parere ca avortul este un lucru bun si sunt adeptul asumarii responsabilitatii... uneori nu exista posibilitatea de a creste un copil si chiar sarcina poate sa reprezinte un pericol pentru sanatatea "mamei" asa ca parerea mea este ca fiecare trebuie sa aleaga pentru ea si sa aleaga si consecintele care vor urma.

4 răspunsuri:
| tuningracer a răspuns:

Deci la judecata de apoi va fi intreba-ta dc ai facut asta si ea va spune.nu va fi iertata deoarece a luat un suflet de pe pamant

| membrugirl2010 a răspuns:

Sunt de parere ca avortul e un mare pacat pe care fetele din zilele de azi il comit repetat.
Toate idioatele care nu se protejeaza si fac avort sunt niste pacatoase ordinare!
Dar pe fetele violate nu le pot numi criminale, pentru. ca avorteaza.
Sau pe cele cu sarcina extrauterina. Mai sunt si cele ale caror copii pot avea diferite boli, iar daca fac avort, fac pentru. ca copilul sa nu sufere mai tarziu.
Funda happy?

| ciprian28 a răspuns:

Este un pacat facut cu voia, si e foarte grav pentru ca va fi pedepsit! E un fel de crima cu premeditare! Cat despre dormit noaptea; nu stiu ca nu am fost pe acolo.

| PinkTerror a răspuns:

Imi pare rau ca voi aveti Biblia atat de adanc infipta in fund ca nu mai puteti sa intelegeti intelesul ei...

in Biblie (noul testament) este vb de iertare si izbavire... si lasand toate prostiile astea cu oare exista sau nu Dumnezeu faptul ca ati devenit atat de opaci incat condamnati pe cineva doar pentru ca asa spune Biblia...
VA BLAMEAZA MAI PUTERNIC DECAT CEI CE FAC PACATUL.
Pentru ca acele persoane fac pacatul si poate se spovedesc si li se iarta pacatele (dupa indeplinirea canonului) dar persoanele care judeca... uita sa mentioneze despre asemenea pacate ca judecarea altcuiva si etc.
nu vreau sa nasc dezbateri dar se zice ca Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru deci ne-a dat posibilitatea sa gresim si ne-a dat si posibilitatea sa ne caim de respectiva greseala.
Si app daca am ajuns eu un ateu sa stiu mai bine pe ce se bazeaza credinta si care sunt principiile ei este vai si amar de situatia crestinilor...
SI SALATI AVORTUL IN PACE SUNT OAMENI MULT MAI CULTI CA MINE SI CA VOI CARE AU INCERCAT SA AJUNGA LA UN CONSENS SI NICI PANA ACUM NU S-A AJUNS LA O CONCLUZIE...
si ca fapt divers sunteti constienti ca pana la botez un copil nu este recunoscut de religie nu? ca e o forma de viata mdea super si te de faci daca omori o amiba? sau poate omori un gandac... aaaa
este vorba sa protejam formele de viata care ne sunt dragi noua nu? ca si planta e o forma de viata si totusi o rupem si facem ceaiuri din ea sau o folosim pentru un dar ce se va usca in 1-2 zile... INVATATI SA GANDITI SINGURI.