| gabby269 a întrebat:

Acum 2 ani si ceva, am incheiat o relatie de 5 luni cu un baiat(A). Am continuat sa vorbim pentru ca ne intelegeam bine, pana cand mi-am facut un iubit(X). Atunci am incetat sa vorbesc cu el pentru ca iubitul imi interzise sa vorbesc cu cineva, am stat 2 ani cu baiatul ala, 2 ani de stat in casa pentru ca era o relatie la distanta.Acum ca m`am despartit de acel baiat, ma gandesc la cel cu care am stat 5 luni, dar el are prietena de 7 luni. M`am intalnit cu A si in loc de un pupic pe obraz m`a sarutat, ne-am dus la niste prieteni de ai lui si am stat cu el circa 3 ore. M`a adus acasa si inainte sa intru in bloc mi-a zis cateva chestii.Primul lucru a fost ca eu am fost singura fata dupa care am plans, al 2-lea lucru a fost ca se gandeste sa o paraseasca pe actuala pentru ca il sufoca(imi da semne ca vrea sa ne impacam pentru ca eu i-am oferit spatiul necesar si sprijinul, nu eram geloasa desi tineam la el, si il lasam sa isi piarda timpul si cu alte fete pentru ca stiam ca ma respecta indeajuns de mult incat sa nu aflu, nu stiu daca in decursul a 5 luni a mai stat cu vreo fata si nici nu cred ca vreau sa stiu) si al 3-lea lucru mi-a spus ca desi sta cu ea de 7 luni nu o iubeste, tine la ea dar o insala. Nu imi e frica sa ma impac cu el pentru ca il cunosc si stiu cum este, imi e frica sa nu pic la mijloc, sa nu fiu eu motivul despartirii lor( in caz ca se despart), ma gandesc la el din ce in ce mai des.Nu e placut cand pierzi un baiat in favoarea alteia dar, fac ce cred eu ca ma face fericita, cu riscul de a o rani pe actuala lui iubita. Vreau parerea voastra obiectiva si realista in ce as putea eu face astfel incat sa raman eu cu el dar nu ca si cand l`as fura de la actuala lui iubita ci sa decida singur.Eu am 16 ani, el 17 iar iubita lui banuiesc ca e cam de aceiasi varsta cu mine, diferenta dintre mine si ea este ca eu sunt "a dracu" si ea blanda, si ca ea e dispusa sa faca sex cu el, eu nu, decat dupa ce avem ceva serios, nu de la inceputul relatiei, avand in vedere ca nu am facut`o cu el cat am fost impreuna pentru ca aveam 13-14 ani.Va las sa decideti si sa imi spuneti ce a`ti face voi, sau ce e in mintea lui...sau ambele.

Răspuns Câştigător
| Fizy93 a răspuns:

Aaa, inteleg, dar tot nu tine la ea atat de multwinking chiar daca nici el nu te iubesc sau tu nu, e clar ca ii place mai mult de tine decat de cealalta. Chestia e ca ai dreptate, nu poate fi vorba de iubire, dar e CLAR ca te-ar alege pe tine, poate v-a regreta odata vazand ca nu va potriviti sau va fi fericit alaturi de tine. Eu iti recomand sa il lasi sa aleaga, cand nu o sa mai aibe prietena... tu poti fi cu el (logic, doar daca vrei). Pana nu se desparte nu te baga daca vrei sa fii o "doamna". Si asteptam o funda la cel mai bun raspuns! tongue

18 răspunsuri:
| NatureSelf a răspuns:

In aia 5 luni nu vei cunoaste cu adevarat on om, e nevoie de mai mult timp pentru asta.mai bine mediteaza la asta. mai vin alti.

| NatureSelf a răspuns:

Nu ajungi sa cunoti un om dupa o viata, nu ca dupa 5 luni.Si apropo te-ai gandit ca sa simtit bine cu tine a prmit ce a vrut si a plecat. tu ai ramas cu buzan fipta. ce poti face, i faci ciuda.

| gabby269 explică (pentru NatureSelf):

Am citit raspunsul tau de vreo 3x...ce vrei sa zici prin "s`a simtit bine cu tine, a primit ce a vrut si a plecat?" te referi la sex, eu cam asta am inteles.Am mentionat in intrebare ca nu i-am oferit nimic de tip sexual, inca sunt virginahappy asa ca nu am ramas cu buza infipta in nimichappyde fapt.am vazut ca nu e pentru mine si am trecut mai departe.

Răspuns utilizator avertizat
| whoocares a răspuns:

Daca tu crezi ca ai fi fericita sa te impaci cu el atunci ce mai astepti? las-o pe actuala lui sa isi poarte singura de grija. daca nu e capabila sa il tina langa ea, automat ca il pierde. Gandeste-te in primul rand la tine, apoi la ea. Crezi ca daca ar fi fost invers.ea te-ar fi pus pe tine mai presus de fericirea ei? Nu prea cred. happy

| Sophiee a răspuns:

Spune-i lui ca tu il placi si daca decide sa se desparta de actuala prietena, ti-ar place sa incepeti ceva frumos impreuna, daca mai are ceva pentru tine. Spune-i de altfel ca nu vrei ca tu sa fi factorul principal in despartirea lor si ca e libera lui alegere.(in cazul in care tu stii ca no mai vrea pe actuala lui prietena )Pana la urma fericirea ta e mai presus decat orice.

| DeeaMarry a răspuns:

Cum adica "il lasam sa isi piarda timpul si cu alte fete pentru ca stiam ca ma respecta indeajuns incat sa nu aflu"? Vrei sa zici ca tu stiai ca te inseala, insa nu aveai nimic impotriva atata timp cat chestia asta nu se afla si nu ajungea pe la urechile tale?straight face

| gabby269 explică (pentru DeeaMarry):

Nu sunt o fire geloasa, si in decurs a 2 ani de stat cu X am invatat ca gelozia duce la despartire,eu nu impun nimic,il las sa faca cum crede el de cuviinta,daca simte ca nu e fericit cu mine,poate sa mearga la altele,si daca nu mai e fericit cu mine deloc,atunci sa ma paraseasca,nu am fortat pe nimeni sa stea cu mine vreodata,si nu am interzis nimanui nimic,daca ma respecta nu ma insala, dar daca ma insala, sa aiba respectul sa faca in asa fel incat sa nu afluhappy

| DeeaMarry a răspuns (pentru gabby269):

Mie nu mi se pare normal sa fii inselata, indiferent daca aflii sau nu! Daca nu era fericit cu tine trebuia sa iti spuna, dupa care sa mearga la altele. Fie ca aflii, fie ca nu, tot ca nu te respecta deloc inseamna! Daca nu aflii te mai tine si de proasta, eventual se mai si lauda la prieteni cu "bai ce fraiera e aia ca am inselat-o si ea nu stie".
Nu spune nimeni sa ii faci scene de gelozie, sa ii impui cine stie ce... doar respect! Normal ca nu trebuie sa fortezi pe nimeni sa stea langa tine, dar tine minte un lucru : daca tu nu te respecti pe tine, nimeni nu o s-o faca!

| Fizy93 a răspuns:

Daca il iubesti si tu fii cu el. Fata care e acum cu el chiar daca tine la el, el nu tine! Nu poti tine pe cineva cu forta langa tine, o sa sufere fata, dar macar nu o sa o faca sa sufere mai incolo. Iar tu gandeste-te daca chiar il iubesti ca i-ai frange inima inca odata cred eu. Iubirea e ceva complicat si perfect, iar perfectiunea nu exista. Aiurea! Nu? Ai grija si gandeste-te cu cap si inima!

| gabby269 explică (pentru Fizy93):

Fizy93,nu pot spune ca il iubesc,pentru ca dupa cateva luni in care am luat legatura imi e greu sa afirm ca iubesc pe cineva,si nu cred ca i-am frant inima,este un tip sensibil dar nu l`am parasit eu,ci am cazut de acord sa ne despartim,ne-am despartit dintr`o prostie, ne contrazicem si certam pe chestii marunte, nu certuri de proportii. Faptul ca sunt confuza ma opreste sa "sar pe el" dar.cred ca e bine ca nu imi pierd cumpatul.Prefer sa ii las pe ei sa isi rezolve problemele,sau daca nu sa se desparta,pentru ca m`as simti foarte prost stiind ca a renuntat la ea din cauza mea,nu le stiu foarte bine situatia,doar ce am prezentat in intrebarea mea... as vrea sa stiu o parere sau mai mult( cat mai mult) din partea baietiilor, m`ar ajuta. Nu sunt timida si nu imi e frica sa ii spun ce simt, singurul lucru ce ma sperie e sa nu ii fac lui rau, poate tine la ea mult.Eu tin la el destul incat sa nu il presez. Deci,daca ati fi in locul lui, ce a`ti alege sau ce a`ti face sau, cum a`ti proceda?

| gabby269 explică (pentru Fizy93):

laughing Da,asa credeam si eu,astept pana va fi liber,e cel mai bine. Eu discut foarte mult cu mama mea si ea e de parere ca el o place mai mult pe ea,acum cateva minute m`a sunat sa imi spuna sa ii dau ignore pe mess pentru ca iubita lui i`a schimbat parola si sa nu ii mai scriu pana nu o afla,asta inseamna ce? sincer nu imi dau seama. Si @DeeaMarry cum am zis,nu impun nimic,poate las totusi prea multa libertate dar daca un baiat ma insala,asta ar insemna ca nu e multumit cu mine,si in cazul in care aflu,ne despartim,nu am zis ca se intalneste cu o fata cu aprobarea mea. Doar ca nu sunt geloasa aiurea, gen : schimbatul parolei, eu chestiile astea le vad personale si nu ar trebui stiute de altcineva decat de posesor.

| Fizy93 a răspuns (pentru gabby269):

Da, asa e, da-i pace. Nu-i mai da atentie si nu mai vorbi cu el. Nu-i spune doar da-i de inteles ca trebuie sa aleaga si sa isi faca ordine in ganduri!

| Fizy93 a răspuns (pentru gabby269):

Aaa, inteleg, dar tot nu tine la ea atat de multwinking chiar daca nici el nu te iubesc sau tu nu, e clar ca ii place mai mult de tine decat de cealalta. Chestia e ca ai dreptate, nu poate fi vorba de iubire, dar e CLAR ca te-ar alege pe tine, poate v-a regreta odata vazand ca nu va potriviti sau va fi fericit alaturi de tine. Eu iti recomand sa il lasi sa aleaga, cand nu o sa mai aibe prietena... tu poti fi cu el (logic, doar daca vrei). Pana nu se desparte nu te baga daca vrei sa fii o "doamna". Si asteptam o funda la cel mai bun raspuns! tongue

| LuizaaxD a răspuns:

Te rog baga idu' meu in lista. [ alexandra.cristinaaa ] vreau sa ma ajuti cu ceva :*

| Nesquik98 a răspuns:

Eu cred ca prietenul tau X era un mitocan fata de prietenul tau A ar trebui sa te bagi intre ei daca el chiar te iubeste ii v-a spune pe fata actualei(daca mai e) ca nu merge intre ei si punct.

| Serban_Skithi_1994 a răspuns:

Destul de complicata situatiahappy dar cele mai complicate lucruri sunt cele simplehappy Si cele mai simple lucruri.atunci cand te cunosti pe tine insuti sunt sentimentele care le ai fata de o persoanahappy
Uite-te in ochii lui cand vorbesti cu el. dati singura seama daca simte acelasi lucru pentru tinewinking daca da...atunci eu zic sa te risti. Daca nu...vezi tu ce facihappy am trait pe pielea mea.din perspectiva baiatuluihappy deci.happy sper sa te ajute cu cevahappy

| Oprescu_George_1967 a răspuns:

Daca vrei sa fi fericita o viata uita, daca vrei sa fi fericita o viata iarta dar nu face din nefericirea altuia fericirea ta

| gabby269 explică (pentru Oprescu_George_1967):

Nu m`am bagat peste, m`am intalnit cu respectivul...intre timp s`au despartit.era destul de trist, si l`am ajutat sa se impace cu ea.nu stiu daca s`au impacat dar nu imi place sa il vad trist,mai bine sa fie fericit cu ea, decat sa fie cu mine, si sa se gandeasca la ea.eu imi gasesc altul laughing