Este o dereglare data de pilula de a doua zi. Ginecologul care ti-a prescris-o a facut o mare greseala, fiindca erai intr-o zi cu fertilitate minima si riscul de sarcina era foarte mic. In nici un caz nu merita sa iei pilula de a doua zi si sa te lupti apoi cu toate recatiile ei adverse. Ea este o bomba cu homoni, trebuie sa stii ca in urmatoarele 6 luni vei avea sangerari neregulate, abundente, cu dureri. In plus, exista reactii adverse care isi vor face simtita prezenta peste mai multi ani.
Stiu ca la prescrierea pilulei de a doua zi, ginecologul itiface o schema de consultatii: la 14 zile, la 30 de zile, la 60 de zile, etc. Iti recomand sa nu te mai duci la acelasi ginecolog, ci la altul. De asemenea, iti recomand sa apelezi la ginecolog luni dimineata la prima ora pentru a vedea cat de grava estecauza sangerarii (daca nu se opreste, s-ar putea sa ai nevoie de chiuretaj pentru hemostaza, chiar in absenta sarcinii).
Lumiere, du-te urgent a ginecolog. Nu stiu unde te-ai documentat tu, dar pilula de a doua zi este complet interzisa sub 18 ani. Este foarte grav ce ti se intampla tie si poate avea urmari tragice. Nu stiu de ce nu ai putea sa consulti ginecoogul, dar treci peste absolut orice opreliste si maine mergi la consult ginecologic. Crede-ma, esti intr-o situatie foarte grava.
Nu trebuia sa iei pastila de a doua zi, ca practic sansele de a fi ramas gravida erau spre 0, nu aqi spus ce varsta ai? in principiu e reactia pastilei de urgenta, sangerarea, data viitoare nu mai face prostia pe care ai facut-o acum
Nu sunt foarte sigur de ce spun dar stiam urmatoarele:1 Ea nu are cum sa ramana insarcinata de la actul ce a produs dezvirginarea si mai ales in prima zi de la terminarea menstruatiei. 2 Tot din ce stiu dar nu pun baza pe ce spun doar sa mai comfirme cineva Poate dezvirginarea ia produs o hemoragie interna dar cred ca se ajungea la spital din asta.
2 Pastile, 14 ani Ce sa mai nu mai zic nimica au dreptate astia care va ia peste picior. Veziti nene de copilaria ta la 14 ani. Poate din patania ta trag si alte "copile" invataturi. Fa-o atunci cand aduni ceva informati de teorie sa stii cu ce sa "mananca" sexul sa stii ce riscuri iti asumi. Dai specific mereu Varsta legala si ideala 16 ani Te pute-ai duce la orice gunecolog daca aveai pe 16. Si cum banuiesc ca el are. Daca se va ajunge la interventiile medicilor atunci el sigur o incaseaza... Coruptie de minori si se pedepseste cu inchisoare intre 10 -15 ani. Poate raspunsul meu spuneti ca e stupid dar nu e. E doar ceva mai dur sa-si bage mintile bine in cap
El a zis ca nu a ejaculat in mine, dar m-am simtit cam uda acolo, si nu era de la mine.Nu mi-a curs sange, si cu siguranta acum nu mai sunt virgina.Am avut dureri groaznice si de stomac la cateva ore dupa ce am luat pastila. Ziua in care am avut actul sexual a fost ultima sau penultima zi de menstruatie, si nu-mi mai curgea sange, si nici nu mi-a mai curs.Am 14 ani si jumatate.Nu mi-a prescris niciun ginecolog aceste pastile, dar am fost foarte ingrijorata pentru o posibila sarcina si am luat pastilele fara sa fac vreo consultatie la un ginecolog.Si nu ma pot duce la un ginecolog.Este destul de... complicata situatia in care ma aflu, desi nu pare atat de complexa.
Sunt constienta ca mi-am asumat niste riscuri, m-am documentat in legatura cu pastilele si cu reactiile adverse, dar nu am fost sigura ce reprezinta sangerarea, nu ti-am cerut 'lectii de viata' si nici de morala ta nu am nevoie.Nu exista o varsta legala pentru a face sex, nu scrie in constitutie ca de la 16 ani in jos este ilegal sa faci sex. Iubitul meu este de asemenea minor, iar postul tau este spam.Multumesc anticipat celor ce mi-au raspuns mai sus.
Sangerarile inca nu mi s-au oprit.Si nu e vorba de rusine, dar CHIAR nu pot merge.Nu stiu, poate vor trece.Nu exista vreun medicament (exceptand vitamina K, care trebuie administrata prin injectie la policlinica -->nici acolo nu pot ajunge prea curand)?
Mai intai da-mi un mesaj si spune-mi daca ti-a curs sange dupa act, de la himen, ca sa pot sa-ti dau un raspuns corect.
Nu trebuia s-o iei. Ai luat-o fara rost. Sangerarea e de la pastila, nu-ti face griji. Si nu mai da banii pe testul de sarcina! Nu esti insarcinata.
Daca nu a ejaculat in tine, nu trebuie sa iti faci probleme. Eu zic ca te-ai cam grabit cu pastilele alea...sunt puternice. Snagerarea poate o ai din cauza pastilelor, nu stiu ce sa zic. Data viitoare sa va protejati
KatiMe27 întreabă: