| jj7700 a întrebat:

Acum 6 ani am ales să îmi fac circumcizie din motive estetice/de igienă personală. Sunt foarte mulțumit de rezultat, dar am observat că de fiecare dată când se vorbește despre asta în România, lumea are o părere foarte proastă. Mulți zic că e mutilare, că trebuie să fii idiot să faci asta și așa mai departe (mai mult în discuții generale cu lumea, nu în mod special despre mine).

Chestia asta mă supără uneori că mă simt ca și cum lumea m-ar judeca pentru alegerea mea fără să se gândească la ce motive am avut sau că e foarte mult mit și lipsă de informare pe tema asta la români. Nu mulți prieteni de-ai mei știu că sunt circumcis și mă simt oarecum nevoit să ascund asta, de exemplu când mă schimb și m-ar putea vedea, sau dacă apare asta ca temă de discuție.

De ce credeți că e lumea așa răutăcioasă pe subiectul ăsta în România? Iar pentru fete, ați mai avut parte de băieți circumciși și/sau contează acest aspect pentru voi? Dacă ies cu prietenă nouă ar trebui să menționez acest fapt când se ajunge la sex, sau să mă fac că plouă? Am pățit să nu știe cum să mă ia la preludiu din lipsă de prepuț, dar m-am simțit prost să îi zic ceva.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar ce treaba are? Nu trebuie sa te dai in vorba cu cineva despre ce ai facut si ce nu legat de organul genital. Ar fi oarecum ciudat. Nu zice nimic... cand se ajunge la contact sexual, lasa sa se intample.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Circumcizia era o practică întâlnită în cultura evreiască, un semn al Legământului dintre Dumnezeu și poporul ales... așadar nu este ceva dăunător pentru om. Atunci avea legătură cu credința, însă acum "tăierea împrejur" se face împrejurul inimii, prin Duhul Sfânt, conform scrisorii sfântului apostol Pavel către romani, dacă nu greșesc, deși ideea cu tăierea împrejurul inimii, la figurat vorbind, era întâlnită chiar și în vechime, am rămas surprinsă când am citit despre ea chiar și în Vechiul Testament.
Acum circumcizia nu mai are legătură cu credința, devenind o practică medicală la alegerea fiecăruia. Nu cunosc atât de multe despre acest subiect din perspectivă medicală, însă am auzit că ar fi sănătos. Și, în plus, n-ar trebui să îți pese de ce zice lumea, că ea oricum zice multe.
Sănătate!

| tup3u a răspuns:

Eu nici nu știu ce-i aia, și mă cam întreb cum ar putea ajuta la igienă sau sex treaba asta?

| Willis a răspuns:

Nu te stresa omule. Dacă așa ai vrut, și așa îți place, asta e. Când ajungi cu o fată la partea de sex, te comporți normal. Chiar o poți încuraja să nu aibă rețineri că nu ai prepuțul.
Apoi, apropo de ce spunea cineva mai sus, cu prepuț sau circumcis, adică fără prepuț, igiena tot trebuie să fie.

| PsyhoChild a răspuns:

Nu prea conteaza. Circumcizia este chiar practica medicala, cand suferi de fimoza nu prea ai incotr-o decat sa faci operatie. Majoritatea americanilor fac aceasta operatie. Am auzit ca are si efecte benefice impotriva bolilor ce se transmit prin sex, dar sursele sunt nesigure