| laryssa93 a întrebat:

Acum cateva lunii am facut sex cu prietenul meu pentru prima data(adica eram virgina ) si nu ne'am protejat nici prima data de fapt nu ne'am protejat niciodata! cum vam mai spus m'a asteptat 2 anii!

eu am 16 ani si el 17!

CREDETI K AM CV BOALA PT K NU NE'AM PROTEJAT? mie foarte frica!

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, cuplurile isi fac analize de sange inainte de a avea contacte sexuale neprotejate. Nu inteleg voi de ce n-ati facut-o?
E greu de spus daca ai vreo boala cu transmitere sexuala. Nu ai sigur blenoragie, trichomonas ca astea au simptome. Sifilisul insa poate avea simptome minime la infectare si sa treaca neobservat. Hepatitele cronice (B sau C) au rareori manifestari acute, de obicei diagnosticarea se face intamplator la ani de zile de la infectare. HPV nu are nici o manifestare la infectare, modificarile apar dupa 5-15 ani de la infectare. HIV nu are nici el simptome minim 10 ani dupa infectare.
Singura metoda de a afla este sa mergi sa-ti faci analize, acum si repetate la 6 luni. In aceste luni folositi prezervativ. Apoi, daca analizele va ies bine si relatia e strict monogama, puteti alege alte metode de contraceptie.

| bluesky a răspuns:

Mergeti la un ginecolog! Daca el are vreo boala e posibil!

| marsy a răspuns:

Nimeni nu stie...
nu cred. dar tot ce e posibil

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Altadata protjeazate, nu vreau sa te alarmez dar e periculos, nu numai ca poti ramane insarcinate ci si sida ci cancer de col uterin.Ai grija

| julieta a răspuns:

Daca el are vreo boala, totul este posibil. data viitoare protejati-va. e mai bine pentru sanatatea voastra, si in felul asta te feresti de o posibila sarcina.esti inca la o varsta frageda, nu merita sa-ti distrugi viata pentru cateva clipe de placere.

| Tessy a răspuns:

Poate ai, poate nu ai. Daca ai simptome(dureri, mancarimi) ar trebui sa consulti un medic.Virusul HIV il iei fara sa iti dai seama si fara sa ai dureri sau altceva. Cel mai bine e sa va protejati, prezervativul e singurul care va fereste de bolile cu transmitere sexuala si de o eventuala sarcina.

| laryssa93 explică:

Nu am mancarimi, nu am nimic!

numai ca prietenul meu a mai facut sex inainte sa faca cu mine si nu sa protejat niciodata!

care sunt simptomele virusulul HIV?