| miriamdeni a întrebat:

Acuma doua zile am avut contact sexual cu prietenul meu dupa o pauza de 6 luni iar ieri a inceput sa imi curga un lichid maro si ma doare burta. ce poate insemna?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este posibil sa ai o rana pe colul uterin. Sangerarea dupa contact sexual este un mare semn de alarma, mai ales daca este redusa cantitativ si cu sange maroniu. Trebuie sa te vada un ginecolog cat mai repede. Din pacate, inseamna doar luni dimineata, ceea ce este o amanare cam mare, dar nu ai de ales. Luni du-te neaparat la ginecologul tau.

| miriamdeni explică (pentru Brigaela):

Mensruatia mea este neregulata si ar trebui sa vina saptamana aceasta. poate avea legatura cu asat?

| Brigaela a răspuns (pentru miriamdeni):

E posibil, dar nu poti risca, fiindca daca ai cu adevarat o leziune pe col trebuie sa iei masuri imediat

| miriamdeni explică (pentru Brigaela):

Am fost la medic si mi s-a spus ca este doar o raceala si 12 zile am facut tratament cu ovule si antibiotice dar mi-e frica sa mai am contact sexual

| Brigaela a răspuns (pentru miriamdeni):

Folositi prezervativ.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost astfel de scurgeri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt relativ normale astfel de dereglări şi nu cred că ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de scurgeri.

Sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......-anormale/

Cel mai indicat este un control URGENT la medicul ginecolog ( sau la Urgenţă/Serviciul de Gardă ) şi o ecografie!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune şi multă sănătate.

| miriamdeni explică (pentru bursuc001):

Menstruatia mea este neregulata poate avea legatura cu asta?

| bursuc001 a răspuns (pentru miriamdeni):

Poate avea legătură în sensul că acele scurgeri maronii POT fi începutul menstruaţiei ( aşa cum explicam mai sus ).

O zi frumoasă.