anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Adevarata dragoste inseamna sa-i oferi partenerului libertatea de a fi fericit chiar cu pretul tradarii". Sinteti de acord?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Perfect adevarat. Doar ca putini dintre noi au altruismul necesar sa ajunga pana acolo.

13 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Da. Atunci cand o persoana te iubeste nu te inseala. Eu cred ca atunci cand nu ai incredere in partener, nu se poate numi iubire. Atunci cand intr-o relatie ii impui partenerului unele lucruri, ii interzici sa faca unele lucruri pe care le facea mereu pana sa te cunoasca pe tine deja nu mai este iubire. Deja intervine o sete de a controla viata celuilalt. Dragostea se transforma in sclavie. Si atunci cand celalalt te iubeste si face atatea sacrificii desi sufera din cauza ta aceasta este sclavie sentimentala. Eu sunt de acord. Niciodata nu o sa interzic iubitei mele ceva, dar totodata o sa am grija cine imi este iubita. Pentru ca nu pot sa iubesc decat femeia sincera si care stiu ca ma iubeste cu adevarat. Am fost adeptul acestor vorbe dintotdeauna. Am fost si tradat. Dar acum am alaturi iubirea adevarata si nu am de ce sa ii impun ceva. Ma iubeste si vreau ca limitele sa fie date de iubirea ei pentru mine si nu de mine.

| fabiola a răspuns:

Cu alte cuvinte sa accept ca fericirea unuia sa fie cladita pe nefericirea celuilalt.Never, nu sunt de acord!

| JeSa a răspuns:

Libertatea de a fi fericit nu ne-o poate lua nimeni, este buna atat timp cat te simti protejat, increzator in pers. iubita, dar tradare nu e cazul ca nu e ceia ce cautam, ea raneste. Stiu ca dragostea nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi, dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi puterea.Deci pot spune ca fericirea de a fi liber nu inseamna sa ai ceea ce doresti, ci sa doresti ceea ce ai.
Numai bine, Jess

| RaSpUnS.pT.vOi a răspuns:

Categoric nu! Daca cel/cea care face acest lucru si anume ca isi lasa partenerul/a sa fie fericit/a cu pretul tradarii inseamna ca nu are incredere in sine insasi.Fiecare are ceva de daruit, iar cel/cea care pocedeaza asa si anume sa tradeze inseamna ca nu are bun simt si nici iubire pentru cel/cea care il/o lasa sa faca acest lucru.Si a lasa persoana iubita sa iti faca asta scuza-ma dar aia nu e iubire ci obsesie.

| Paris a răspuns:

Nu sunt nebuna, dar da, sunt de acord cu citatul happy

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Credeam că adevărata dragoste presupune să ţii la celălalt mai mult decât la tine însuţi/însăţi şi să primeşti cu aceeaşi măsură. Asta-i mai degrabă o iubire unilaterală, un cuplu în care unul e bolnav de iubire, gata să-i accepte celuilalt orice, în timp ce acesta e de un egoism feroce punând fericirea proprie mai presus de toate... O astfel de relaţie îmi pare degradantă şi distructivă. Dar, la urma urmelor, parcă Oscar Wilde a spus "Şi toţi ucidem ceea ce iubim..."

| nekane a răspuns:

Intr-o oarecare masura...sunt de acord.Eu iti ofer libertatea de a alege, tu esti cel care decizi.Libertatea nu inseamna tradare, cel putin din punctul meu de vedere.Libertatea este incredere, daca-mi castigi increderea, iti castigi libertatea.Sau nu?

Răspuns utilizator avertizat
| SCUFY a răspuns:

Da chiar si cu acest pret

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Perfect de acord, cu un mic amendament. Cind apare tradarea, ii arati usa si-i oferi libertatea. Daca a gasit unu mai bun, de ce s-o tii cu forta linga tine? Adio, ca fete mai sintwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Libertate vrea? Asta-i ofer-drum bun! Cum sa accept tradarea din dragoste? Si cred ca ar fi egoism din partea lui...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sunt de acord cu ce spui. I-am explicat ca daca m-ar insela nu ar fi o chestie iesita din comun.Nu ca m-as lauda cu chestia asta ca i-as da voie sa mearga si la altele, dar dupa 5 ani de relatie poate ar vrea si el o aventura, sau cum spun altii "sa mai schimbe meniul".hee hee

| Bacalov a răspuns:

Daca e fericit cu pretul tradarii, cred ca adevarata dragoste nu e intre tine si partener, ci mai degraba intre partener si persoana/obiectul ce-i serveste ca si motiv de tradare...
si... cred... ca nu exista justificari pentru un alt raspuns.