De ce crezi ca e asa? Te uiti la TV? Observi ca din ce in ce in mai multe emisiuni sunt subiecte despre sex? Exista emisiune in care sa nu fie cateva fete in slip care sa stea pe post de bibelouri? Exista emisiune in care sa nu fie invitata o fata proasta dar frumoasa in care sa nu scoata o porcarie pe gura? Dar nu numai asta. Am observat ca si desenele acestea moderne contin lucruri cam perverse ca sa spun asa. Nu se mai fac desene ca Tom si Jerry, ci desene in care personajele poarta haine sexy, discuta mult despre dragoste si alte lucruri de genul asta. Poate ca sunt desene, dar un copil este usor influentat de aceste lucruri, chiar daca unele dintre lucruri sunt mici. Mai sunt si alte cauze. Gustarile sau dulciurile pe care le cumparam cu totii din magazin contin tot felul de chimicale care ii fac pe copii sa se maturizeze fizic mai repede, dar mintea lor ramane de copil. Este un lucru dovedit de stiinta. Nu ma mir cand vad o fata de 15 ani care arata de cel mult 22 de ani. In ziua de azi, daca cineva mai este virgin la 15 ani, este considerat deja fraier. Ceea ce se intampla este evolutie sau degradare? Probabil o sa se ajunga in viitor ca majoratul sa fie sarbatorit la 15 ani, in loc de 18 ani. Nu se stie cum o sa fie viitorul, dar am o parere cam rea.
E nevoie de responsabilitate pentru masturbare? Asta chiar nu dauneaza cu nimic. Daca zici ca e asa rau sa se apuce de sex la 11 ani (si asta e rau) mai bine se masturbeaza daca urla in ei dorinta.
Frate este vorba aia "Fiecare om face ce vrea cu viata lui". Nimeni nu are ce sa le faca asta e generatia.Si mie mi se pare absurd, dar "fiecare pasare pe limba ei piere".
Sunt de acord! problema, una din probleme e la parinti! educatia, nu stiu km toot!
si nu putem face nimica noi!
Sunt de acord si nu sunt de acord.
E normal ca la varsta adolescentei sa se devolte si sexualitatea. Apar schimbarile hormonale, si odata cu ele apar si curiozitatile sexuale. Nu e nimic rau in asta, nici in a avea fantezii, pentru ca desi oamenii prefera sa nu recunoasca, toti, dar absolut toti au fantezii, ba chiar unele bizare. Cat timp stii sa impui o limita intre ce se intampla in capul tau si ce trebuie sa se intample in realitate, e ok.
Masturbarea, iarasi, nu e un lucru rau. Explorarea propriului corp e ok si adolescenta e varsta potrivita pentru a face asta. Repet, e un lucru ok si natural, care la unii copii se intampla inca din copilarie, din primii ani ai vietii [evident, nestiind ce fac, ci doar observand ca daca se ating intr-un anume fel intr-un anume loc se simt bine].
La treaba cu sexul in schimb, iti dau dreptate. Una e cunoasterea propriului corp si interesul sporit despre sex, si alta e inceperea vietii sexuale. Daca la 14 ani corpul ar fi pregatit pentru sex, el ar fi complet dezvoltat, corect? Dar, corpul la 14 ani nu e dezvoltat, el continua sa se dezvolte pana pe la 18-20 de ani, si tot pana atunci se produc in continuare schimbari hormonale [care au si ele un scop, arata clar ca, corpul tau nu e maturizat]. Deci din punct de vedere biologic viata sexuala ar trebui inceputa dupa varsta de 18 ani.
Din punct de vedere psihologic, la fel. De ce? Pt ca sexul implica niste responsabilitati destul de mari, si capacitatea de a-ti asuma consecintele. La 14-15-16 ani nu esti destul de matur pentru asta, oricat le pace adolescentilor sa creada ca sunt. La varsta asta nici nu ti-ai descoperit inca propria sexualitate si deja faci sex. De ce? Ai nevoie sa faci sex? Nu. De obicei sunt motive de circumstante [asa e cool, asa a vrut gagiu', bla bla]. La varsta asta majoritatea nu sunt in stare si nici nu au o relatie stabila, asa ca vor cam schimba partenerii sexuali pana ajung la o varsta la care sa fie capabili de o relatie. Sexul se face cu cap si cu rost, cand esti in stare sa il faci regulat, nu o data la nu stiu cand, cand "hai la mine ca e mama plecata la munte" sau "hai ca chiulesc de la ultimele 2 ore sa ma duc la *iubythu' meu*".
Tu ești femeie sau bărbat și ce vârsta ai? Un cățel avea o problemă cu un drum lung...care este continuarea? În ritmul actual, peste 20 de ani, își vor începe viața sexuală, din clasele 1-4.sau de la grădiniță.
Sunt pe dracu' - Copiii astia merita altoiti bine, sa le stea gandul unde trebuie, nu la prostii.
Vad ca pui o intrebare,si tot tu dai raspunsul! Pai ce ai vrea sa-i preocupe la virsta asta? Cine crezi ca-i poate responsabiliza: familia,scoala,"modelele de reusita" prezentate de televiziuni?
Politicieni hoti, manelisti si fotbaliatori, functionari corupti, Zavorance/Sim.Senzuale,Ebe si Cocosi, interlopi cu lanturi si salbe,astia au cistigat averi uriase si notorietate.
Copiii astia au crescut cu ei,vazindu-i intruna.
Cei inteligenti/talentati,morali,scoliti si muncitori sunt prezentati mereu drept looseri,nu se bucura nici macar de prestigiu social (pentru asta-ti trebuiesc bani, case si masini!). Asa ca "Io"sa lasi ipocrizia, vina-i a noastra a adultilor!
Dar nu inteleg, de ce te intereseaza pe tine vietiile altora? Ei fac ce vor cu viata lor. Si sincer crede`ma nu trebuie sa fii responsabil ca sa ai o prietena/prieten, sau sa te masturbezi. Iar cu sexul, daca ei au ales sa faca asta, de ce sa ii judecam noi? De ce sa ii judeci tu? Daca ei decid ca asta vor, presupun ca stiu si riscurile. "epoca bunicii" cum ai spus tu, a fost candva, acum suntem liberi sa facem ce vrem si sa ne traim viata. Tu iti traiesti viata, si nu ar trebui sa iti pese de ce fac altii. Si nu esti tu in masura sa ii judeci pe ceilalti, crede`ma. Nu toti copii de la 11-15 sunt la fel, stiu sigur ca sunt copii care sunt deja responsabili si mult mai maturi, si nu trebuie sa generalizam. Mai stiu eu pe cineva, care zicea(,) ca copii nu ar trebui sa faca ai sa faca aia, ba chiar incerca sa ma controleze si pe mine. Pentru mine era un strain, si nu avea dreptul sa imi zica mie ce sa fac, sau sa ma judece pentru ceea ce fac. Depinde de educatia care iti este oferita, si in mediaul in care traiesti, si cel mai important.conteaza sa ai ceva in cap. Si nu totii adolescentii cu varsele cuprinse intre 11-15 fac ce ai spus tu mai sus. Mai bine ti-ai vedea tu de viata ta.
Asta e lumea de acum si nu o poti schimba.
Sexul se face atunci cand esti suficient de responsabil incat sa iti asumi raspunderea pentru ce poate urma, cand stii sa te feresti de anumite lucruri, etc.
Doi la mana, sa privim putin si din alt unghi: cum erau copiii de 11-15 pe "epoca bunicii" si cum sunt acum? Extrem de diferiti din toate punctele de vedere.
Trei la mana, nu cred ca e ceva ce tine de parinti. Parintii te pot educa pana la un punct, de acolo fiecare are propria lui minte (mai inteligenta sau mai neinteligenta...) si judeca in felul lui pentru el. Parintii, din pacate (sau poate din fericire, depinde de caz), nu pot baga in capul unui copil anumite principii si valori morale daca acei copii nu sunt dispusi sa le accepte. Tine foarte mult de inteligenta fiecaruia si cel mai mult de autoeducatie... Daca tu nu esti in stare sa te autoeduci, sa iti impui anumite principii, nu avea pretentia sa o faca parintii pentru ca ei nu pot nici atat.
Sincer am 15 ani si ce te bagi tu pana la urma te doare rau? mare greutate eu la banchet ne-am inbatat si ne-am... pana dimineata cand am constatat ca aveam capul violet
Ma acuzati de ipocrizie si ca ma bag in viata voastra, nici nu dau dovada de ipocrizie nici nu ma bag in viata voastra era o intrebare ca toate celelalte, dar multi ati luat-o prea personal probabil v-am ranit orgoliul.Fiecare este liber sa faca ce vrea eu mai mult faceam referire ca multi dintre ei habar nu au cu ce se mananca sexul, masturbarea...Si cine este de vina ca toate aceste personaje apar la TV cand habar nu au sa scoata 2 cuvinte? Noi pentru ca ii cerem cat mai dezbracati, poleiti, atletici si analfabeti...
anonim_4396 întreabă:
Dany_Daniel_1998 întreabă: