| RAY a întrebat:

Ai alege sa trăiești într-o societate unde totul se rezolva prin sex vs prin violenta? Argumente pro și contra, întrebarea e importanta pentru mine

11 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Detaliaza si tu contextele ca nu se intelege exact ce vrei sa spui.

| Mosotti a răspuns:

As alege o societate unde se rezolva totul prin sex, pentru ca nu exista raniri, raniri ireversibile, membre rupte, lipsa, cum iese din violenta.
Acolo...nu faci sex si nu rezolvi, aia e, mori in pace, dar nu batut, si asa mai departe.
Sau sa-ti ia blocu foc, sa fie bombarat, etc.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ideea e ca cel apropiat genetic primara este bono bo vs cimpanzei care folosesc violenta, noi suntem în mijloc, noi rezolvam prin violenta

| Hammurabi a răspuns:

N-aș alege nici una nici alta.
Sau aș alege și una și alta, în funcție de context și conjunctură (dar asta ar semăna prea mult cu ce există în ziua de azi.)

Argumente :
Cum să rezolvi ceva prin sex, cu o persoana de acelaș sex cu tine, dacă nu ești gay?
Cum să rezolvi ceva prin violență cu o peroană de sex feminin? Te apuci să lovești femei?
laughing

| Crackman a răspuns:

Nu dar supravetuiesc

| tudorvolcano a răspuns:

Răspund în felul în care voi răspunde pentru că ai spus că totul se va rezolva fie într-un fel, fie în altul, dar nu în mai multe moduri. Prefer dialogul ca rezolvare a disputelor, dacă nu suntem în opoziția propusă de tine.

Contrar celor dinaintea mea, eu aș alege o societate unde totul se rezolvă prin violență.
Dacă nu mor, înseamnă că i-am supus/executat pe toți oponenții mei, și puțini vor îndrăzni să se pună cu mine. Mie îmi rămân resursele întregului grup, mâncarea, materialele, oamenii etc.
Practic, poți trăi ca un rege, având toate privilegiile.

Iar dacă e să mori, mori ca un leu.
Era un proverb italian: „Meglio vivere un giorno da leone che cento anni da pecora".
Poți la finalul vieții, să spui că te-ai bucurat de toate câte s-au putut, și nu ți-ai tăiat singur accesul la resurse. Gândește-te că vei muri oricum mai repede din cauza unei boli, la finalul vieții, te vei gândi ce ai făcut cât ai trăi, nu vei regreta ce ai fi putut face dacă forțai mâna sorții, dar nu ai făcut?

Și să știi că bătaia, cel puțin pentru o bună parte dintre noi băieții, e ceva plăcut, chiar dacă ți-o iei. Îți dă senzația de adrenalină.
Nu instig la violență, doar spun că e o senzație plăcută. Recomand băieților să-și satisfacă plăcerea înscriindu-se la un club de box, MMA etc., și din când în când să participe la un meci. Se antrenează, ard câteva calorii, se bat, și după dau mâna ca frații cu adversarul!
Alt lucru, niciodată să nu rămâi certat cu cineva după o bătaie! Mai degrabă să fiți prieteni mai apropiați! Al Capone a făcut din Gallucio, care îl tăiase cu cuțitul mai demult, propriul său bodyguard (acesta e un caz extrem, dar sper că ai înțeles ideea).

| RAY explică (pentru tudorvolcano):

Sunt complet de acord cu tine,mai ales boxul te elibereaza de frustrari, stres, nervi, cu toti avem probleme, devi mai masculin si imbunateste sistemul imunitar, consider ca aici fiecare raspunde in functie de lipsuri sau de cum gandeste

| Together a răspuns:

Imi place societatea asa cum e, pot sa rezolv problemele sexuale prin sex si confruntarile fara violenta.

| Kiran a răspuns:

Sunt de parere ca violenta ne este mereu la dispozitie, uitandu-te strict la trecutul intregii rase umane, incepand de la anul 0 (Imperiul Roman de exemplu) si terminandu-se in prezent. problema este ca si sexul si violenta au existat in anul 0. sexul prin frica nu poate exista. adica nu cred ca i-ar trebui cuiva "incitatie" la ganduri stiind ca urmeaza sa fie torturat de viu spre exemplu.
Pecand la violenta. mereu se va ajunge la ea mai devreme sau mai tarziu, nu?

| alexandraionela1234 a răspuns:

As alege sa trăiesc într-o societate unde totul se rezolva prin sex. Si mai convenabil, si mai plăcut?

| 77antonia77 a răspuns:

Sex, clar. Daca vorbim despre astea 2 extreme.