| deiu04tza a întrebat:

AJUTOOOOR! A luat cineva de aici duphaston ( dufaston )... am inteles ca daca esti insarcinata provoaca avort spontan. A trecut cineva prin chestia asta? Adica a fost insarcinata si a luat pastile? straight face Daca da, ce pastile si cam cat costa? Fundita pentru cel mai bun raspuns! Multumesc :*.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai cum sa fii prea mica pentru o sarcina, fiindca atunci ai fi prea mica pentru sex si nu ti-ai fi inceput viata sexuala. Orice femeie stie ca inceperea vietii sexuale inseamna sanse de sarcina si isi asuma asta.
Daca esti insarcinata, orice ai lua s-ar putea sa te omoare pe tine si nu fatul. Si chiar daca reusesti sa-l ucizi, tot va trebui sa faci si chiuretaj, ca o sa faci infectie si o sa mori purtand in burta un copilas mort.
Asa ca stai calma, reaminteste-ti motivele care te-au facut sa iti incepi viata sexuala, discutiile de atunci cu partenerul tau (privind responsabilitatile, sarcina, etc) si potoleste-te. Daca va fi sa fii mama, asta este, nu se mai poate da inapoi. Sigur, tu alegi daca vei fi mama unui copilas viu sau a unui copilas mort, dar daca te hotarasti sa faci avort, fa-o normal, la spital, sub semnatura ta daca esti majora sau a parintilor daca esti minora. E suficient sa curmi o viata, nu e nevoie sa-ti pui si viata ta in pericol. Legea iti permite sa faci avort daca chiar crezi ca nu ii poti oferi o sansa copilului tau, profita de asta si fa lucrurile cum trebuie, nu iresponsabil.

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dufastonul favorizeaza pastrarea sarcinii. Se da la femeile care au amenintare de avort fiindca le ajuta sa nu piarda sarcina, hranind mai bine copilasul si placenta.

| anonim55555555555 a răspuns (pentru Brigaela):

Mie mi-a dat doctorita ca nu am menstruatie de 2 sapt nu pentru sarcina

| Brigaela a răspuns (pentru anonim55555555555):

Duphastonul este progesteron, are mai multe efecte: ajuta la pastrarea unei sarcini daca ea este prezenta, duce la ingrosarea endometrului la o valoare suficienta ca la oprirea tratamentului, acesta sa sufere un proces de necroză si eliminare similar unei menstruatii, protejeaza sanul și endometrul de efectul cancerigen al excesului de estrogeni (care a dus, la tine, al intarzierea menstruatiei).

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Și noi ce să înțelegem că vrei să pierzi sarcina?
Mai bine mergi la ginecologie și acolo vei hotărî cu medicul ce metodă se poate aplica pentru o întrerupere de sarcină fără riscuri.
http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/duphaston-comprimate_8340
http://www.materno-fetala.ro/......itual.html
Sănătate.
Pa, pa.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună din nou.
Și de ce nu faci testul acum, mergi și cumpără-l de la farmacie.
Învață să te protejezi, ești mică dar ai activitate sexuală! Nu te juca aiurea că te arzi rău.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Draga mea, Duphastonul se da pentru MENTINEREA sarcinii, nicidecum pentru a avorta. Daca chiar vei descoperi ca esti insarcinata, du-te la un ginecolog( cu mama ta daca esti minora), fiindca el este singurul care te poate ajuta. Nu apela la prostii fiindca nu vei reusi decat sa-ti pui viata in pericol.

| chandnisharma a răspuns:

Crede-ma, brigaela ti-a oferit cel mai bun raspuns.nu lua nimic fiindca chiar daca copilasul va muri tot va trebui sa faci chiuretaj deoarece nu poti trai cu un bebelus mort in burta fiindca o sa faci infectie si poti muri.

| deiu04tza explică:

Inca nu stiu daca sunt insarcinata, luni dimineata fac testul, desi imi doresc din tot sufletul sa nu fiu pentru ca sunt prea mica pentru a avea un copil. Multumesc mult pentru raspuns :*.

| deiu04tza explică:

Nu ma pot duce cu parintii... ma omoara ei inainte sa omor eu copilu straight face stiu ca am gresit si ma caiesc pentru chestia asta si ma rog din tot sufletu sa nu fiu insarcinata pentru ca nu as suporta sa omor copilul pe care l'as avea sange din sangele meu straight face problema e ca eu am facut testul de sarcina invers. dar o sa'mi mai iau azi unul dar nu prea le inteleg... o sa pun o noua intrebare dupa ce fac testul. Multumesc pentru raspunsuri :*

| Night a răspuns:

Eu iau Duphaston, dar pentru probleme menstruale.cum a zis si brigaela, acest medicament ajuta la pastrearea sarcinii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nuuuuuuuuuuu