| Antonima19 a întrebat:

Ajutor Fetelor
[Mama mea a murit si nu am de unde sa stiu ]
Am o sora mai mica are 12 ani si luna trecuta martie i`a venit menstruatia pe 16. Si acum nu i`a mai venit. Oare are ceva?
Sfaturi!

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Linisteste-te, surioara ta nu are nici o problema.
Organismul ei abia a inceput sa produca hormoni feminini si, ca dovada, i-a venit prima menstruatie.
Dar, fiind la inceput, inca nu produce suficienti, ca sa ii vina in mod regulat, ca sa aiba parte de o menstruatie regulata are nevoie de ceva timp, intre 6 luni si 2 ani.
Tu, poate ai fost norocoasa si nu ai avut genul asta de probleme, dar fiecare organism functioneaza in felul lui.
Nu te ingrijora, insa, nu ai motiv, organismul surorii tale isi va gasi la un moment dat echilibrele si va incepe sa functioneze normal, asa cum stii si cum esti obisnuita, desi sunt destule fete si femei care se chinuie cu ciclu neregulat o viata intreaga.
Nu-i nevoie sa te gandesti la asa ceva, inca nu e cazul, dar spune-i surioarei tale tot ce trebuie sa stie(igiena intima stricta, absorbante in geanta de scoala ca sa evite surprizele neplacute) si totul va fi bine!
Sa ai grija de ea si de tine!
Si Paste fericit!

5 răspunsuri:
| zuzu a răspuns:

Nu are nimic. E perfect normal! happy

| Dana211 a răspuns:

Nu are absolut nimic. E normal ca la inceput menstruatia sa nu vina regulat si chiar sa lipseasca cate va luni deci nu iti fa probleme

| dorykutza a răspuns:

Daca nu i-a venit numai luna trecuta nu are nimic pentru ca trebuie sa ii se regleze. Am citit intr-o carte ca dupa prima menstruatie s-ar pute k fata in cauza sa nu mai aiba (menstruatie)chiar si 4 luni asa ca nu iti face probleme k o sa-i vina cand va fi timpul.
Si in plus suntem numai in 15 mai are vreme pana la sfarsitul lunii sa ii vina!
Succes si paste fericit!

| BubblineDance a răspuns:

Stai calma! Nu este ceva grav. Este mica, este aia la a doua menstruatie, iar la ea nu este reglat. Ajut-o cu sfaturi. Spune-i ce e bine si ce nu sa faca. Vorbeste cu ea deschis in orice subiect si cel mai important nu o minti.
Cum spuneam la ea menstruatia nu vine regulat. Cercetatorii spun ca menstruatia regulata vine abia dupa ce dai nastere unui copil, la ea nici nu se pune problema.
Imi pare rau pentru mama ta. Aveti grija de voi kiss

| Loveyoumybaby a răspuns:

Poi...nu cred...adica nu are nimic daca intarzie.