| Pupicideciocolata a întrebat:

Ajutor TPU! crying...
Pe data de 23.12.2011 am avut un contact sexual neprotejat, in urma caruia partenerul nu e sigur daca a scapat in mine putin. Am fugit la farmacie, dar la nici o ora dupa acest contact am luat ESCAPELLE.
Pe data de 25.12.2011 ma simt foarte rau : greata, stari de voma, dureri de cap, ameteli. Am citit pe prospect si pe alte siteuri, ca acestea sunt efectele adverse ale acestui medicament.
E de bine? Ce credeti? Spuneti-mi cat mai multe, va rog!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e de bine. Nu inteleg de ce ai fi facut asa ceva, de vreme ce pilula se numeste "de a doua zi" ca sa poti merge la ginecolog si 24 chiar era zi lucratoare, deci era simplu sa ajungi la medic. Pilula de a doua zi este o bomba cu hormoni, NU se ia niciodata dupa ureche, numai si numai cu recomandarea ginecologului. Acum ai efecte adverse minore, dar acre probabil indica faptul ca ai tolerat-o prost si ca vei avea si efecte adverse majore (dereglari hormonale, infertilitate, risc de cancer). In plus, nu stii daca si-a facut efectul, fiindca ai luat-o aiurea, fara indicatie medicala. Nici nu stii daca ai ales bine si nu era mai potrivit alt preparat pentru tine (care a fost criteriul pentru care ai ales Escapelle?)
Este posibil sa suporti toate astea si multe altele degeaba si sa te trezesti si cu o sarcina, fiindca nu beneficiezi de o schema corecta de administrare a pilulei.
Singurul lucru pe care il poti face este sa te duci marti (cand e zi lucratoare) la ginecolog. Ai noroc ca sunt mai multe zile lucratoare saptamana viitoare, ai timp sa-ti faci analize, ecografii si tot ce considera ginecologul necesar si poti chiar primi un tratament care sa reduca efectele adverse pe termen lung.

| ioanapantea a răspuns:

Nu ai cum sa fi insarcinata pentru ca simptomele unei sarcini apar dupa maxim 3 saptamani de la contactul sexual nu dupa 2-3 zile. Iar daca ai luat si escapelle sansele sunt si mai mici. Zic sa iti faci un test de sarcina sau sa mergi direct la medic.

| linsy a răspuns:

Pai sunt si eu in ashea situatie ca tine poate ne contactam si vb intre noi si iaca asa si eu am patit pe data aia de 23 si decum doua zile simt ceva simptome