| chucky_8545 a întrebat:

Ajutorrrrr! Am nevoie urgenta de ajutor, dar inainte de astea, stiu ca nu-i categoria potrivita sau site-ul potrivit, dar, raman la biologie straight face si am aflat doar azi, ca eu stiam ca am un 4 si un 5 oh go on si profa, cum ma " suporta" foarte mult sad mi-a spus ca nu-mi rotunjeste media si ma asculta maine. Mi-a dat de invatat teorie, aia o invat eu... dar mi-a dat si o problema si nici un coleg nu stie sa o rezolve sad... si mi-a spus ca daca nu fac problema asta nu ma mai asculta nici din teorie. Crede cineva ca ma poate ajuta cu aceasta problema? :-s Macar 20-30% din ea sa rezolv, e din lectia " teoria cromozomiala a ereditatii " :-s. Multumesc :* FUNDITA + FOLOSITOR+ RAMAN DATOARE love struck.

Răspuns Câştigător
| stargirlx a răspuns:

Probabil te referi la asta?
In teoria cromoziomiala notarea genelor se face plecand de la initiala cuvantului englezesc care desemneaza caracterul genei recesive care da si tipul mutant. Alela dominanta care reprezinta tipul normal sau salbatic primeste semnul,,+" (plus)

caracter/notarea genelor
forma aripilor - vg-aripi vestigiale
culoarea corpului - b- corp negru, b+ - corp gri, y - corp galben, y+ - corp gri
culoarea ochilor - w - ochi albi, w+ - ochi rosii, bw - ochi cafenii, bw+ - ochi rosii.

2 răspunsuri:
| Miley a răspuns:

Daca ai pune si lectia ti-as spune raspunsul e usor mama se pricepe dar nu fac biologie. Puneo si poate pot sa te ajut.

| username_3216 a răspuns:

Ce trebuie sa caluculezi?