| RAY a întrebat:

Albert Camus,spunea iubirea inainte de toate,daca mergi intr-o calatorie si te îndrăgostești de x, lasa totul si iubeste, nu e cam irationala gandirea?

8 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu e deloc irationala gandirea, iubirea e cea mai de pret, e un sentiment super de super, te incarca psihic de nu se poate.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Mulți îți dau viata pentru ea știm amândoi importanta instinctului de supravetuie,înseamnă că am evoluat ca specie din rațiune te poți sinucide,da, când suferi și vezi ca viata nu are rost, Mann am evoluat noi ceva, și primarele au emoti, dar oare ele se sinucid? Am citit ca cai, dar fără dovezi

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Te sinucizi din ratiune daca viata e un calvar continuu si nu poti rezolva problema, ca atunci ce rost are sa traiesti ca sa suferi?! Instinctul de supravietuire dispare ca doar nu sunt masochist sa vreau sa supravietuiesc ca sa sufar.

Primatele or avea emotii dar nu se sinucid ca ele nu-s constiente de existenta lor, si deci nu-s constiente de viata lor ca e de cacao sau nu, nu-s constiente de suferinta lor.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Nu simt durerea?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Ba o simte durerea dar automat, nu sunt primatele constiente de durere, e ca si cum tu esti in coma si te inteapa cineva undeva, tu nu stii, dar corpu stie si reactioneaza cumva sau nu, ori prin spasme musculare sau altfel.
Cand te trezesti, nu stii ca ai avut durere.

| andreierdna91 a răspuns:

Nu o vad neaparat irationala... ci mai degraba e stilul de viata "live the moment" - "traieste momentul".
Daca iau in considerare "mergi intr-o calatorie si te indragostesti de x" presupunem ca dupa ce te-ai indragostit de x daca mergi peste ceva timp in alta calatorie si iti sare in ochi un y de care te indragostesti se presupune ca il lasi pe x si tot asa.
Unii fac asta toata viata, altii doar la tinerete. Tine mai mult de stilul fiecaruia.
(Just my opinion)

| RAY explică (pentru andreierdna91):

Te invit sa citești filozofia lui de viata, francezi sunt și romantici dar și Nietzsche spunea ca iubirea e divina și Socrate, plato, în ziua de azi nu se mai promovează aceste valori umane și doar materialismul, nu sunt eu pro comunism din contra, dar mai exista iubire?

| andreisuleasufletudinmine a răspuns:

Ba daa si tu esti neserioasa, nu crezi domnisorica, ai atins vreodata un cuc

Întrebări similare