anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 12 ani.acum o saptamana m-am indragostit de un baiat, care m-ia sp de foarte multe ori ca ma iubeste.stiu ca toti o sa imi sp ca sunt prea mica insa eu cred ca un sarut si o inbratisare nu e mare lucru si mai ales cred ca sunt pregaita pentru asta. voi ce parere aveti? pot avea un iubit? la ce varsta pot avea un iubit?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca te pripesti, tu nu ai varsta necesara pentru a avea un "iubit", cred ca nici nu intelegi de fapt ce inseamna acest lucru. Fiecare lucru are timpul lui si pentru iubit inca este mult, mult prea devereme.
Copilaria este minunata, ea trebuie traita si trebuie sa te bucuri de ea. Acum este perioada acumularii de cunostinte in domeniul scolar si tu trebuie sa te straduiesti sa ai note mari pentru ca atunci cand vei merge la liceu, mediile pe care le vei avea, vor avea o mare insemnatate pentru locul pe care vei vrea sa-l ocupi la un liceu bun din orasul tau. Sarutarile sunt periculoase pentru ca ele nu pot fi controlate si tu si baiatul cu care ai ajuns sa te saruti, puteti ajunge sa reactionati la stimulii produsi de sarut si atunci ai putea ajunge sa-ti pierzi copilaria, devenind "fara voie" adult, daca tu deja ai ciclul menstrual si atunci poti ramane insarcinata si iti vei comporomite tot viitorul. Nu stiu daca baiatul cu care te-ai sarutat este de aceiasi varsta cu tine sau mai mare, este minor ori major. In cazul in care este major si ajungeti sa aveti relatii sexuale atunci el poate ajunge la puscarie pentru "corupere de minore" deoarece acest lucru constituie o infractiune.
Cred ca ai vazut si tu, la stiri, la televizor ca sunt multe cazuri cand fetite de varsta ta ajung sa nasca copii si tu nu ai inca maturitatea necesara pentru a te angrena la asemenea obligatii.
Dragostea la aceasta varsta, nu cred ca este cunoscuta in adevaratul sens al cuvantului. Probabil ca acel baiat iti este simpatic, te intelegi bine cu el, poate iti place ca fizic dar nici tu nici el nu sunteti pregatiti pentru asa ceva.
Asculta sfatul nostru si poarta-te ca un copil, asa cum esti de fapt, vei avea timp sa te indragostesti atunci cand vei creste si cand te vei maturiza si vei putea sa discerni ce este bine si ce nu pentru tine. Incearca o discutie cu mama ta despre ce te preocupa, insa sa nu-i spui ca esti indragostita, pentru ca va face un soc, ea te crede o fetita mica si vrea sa te ocroteasca si sa te fereasca de tentatiile care ar putea sa-ti apara in cale, aceasta este o tentatie si nu te lasa prinsa de ea ca, nu este bine.
Trebuie sa-i spui baiatului care te-a sarutat ca, tu nu esti pregatita pentru acest lucru si daca vrea sa fiti prieteni, sa faceti activitati in comun, sa dezbateti probleme ce va preocupa pe amandoi dar nu cele de natura erotica sau sezuala si sa eviti sa fiti singuri pentru a ne se repeta gestul care te-a pus pe ganduri.
Eu ma bucur ca ti-ai dat singura seama ca ceva nu este in ordine si ai pus o asemenea intrebare. Esti pe cale cea buna si te rog asteapta, timpul dragostei inca n-a sosit pentru tine.
Iti doresc sanatate si sa stii ca nu esti singura, daca ai indoieli, intrebari, sa fii sincera si sa ni te adresezi, pentru a putea primi un sfat la momentul dorit. Sa cresti mare si sa fii fericita, insa de tine depinde daca iti vei urma destinul si vei contribui la formarea ta ca om responsabil si bun.

92 răspunsuri:
auran
| auran a răspuns:

Fiind mama de fata sincer nu as fi de acord cu a avea un iubit la acea varsta - (in ziua de astazi totul este posibil) - dar, daca tu consideri ca esti matura pentru a a vea un iubit, este OK cred! Dar daca baiatul va dori mai mult de o imbratisare si un satut esti pregatita sa faci pasul la aceasta varsta?
El ce varsta are? Chiar si asa, macar informeaza-te cu tot ce se poate despre relatiile sexuale, contraceptie si bolile cu transmitere sexuala.
Desi am o varsta nu prea inaintata, trebuie sa recunosc ca ma uimeste tineretul din ziua de astazi. Iau totul prea repede!

assiris
| assiris a răspuns:

Un prieten da, un iubit nu cred, inca nu esti suficient de inteleapta si pregatita pentru asta. Daca este un sarut nevinovat si doar atit nu e o catastrofa, dar uneori din repetarea lui, creste "tensiunea" si se poate foarte usor aluneca mai departe.
Faptul ca iti spune ca te iubeste, nu cred ca trebuie sa o iei neaparat in serios. Verba volant si daca ai crezut ca este chiar asa cum spune s-ar putea sa ai remuscari mai tarziu. Durerile din dragoste sunt insuportabile si nu trec cu aspirina.

| nicky a răspuns:

Daca te limitezi doar la sarut si imbratisare atunci nu e nimic in neregula. Se intampla sa te indragostesti si asa mica. Numai ai grija sa nu ajungi mai departe ma refer la sex. Ok? Oricum poate ar fi bine sa discuti putin si cu mama ta.

eileen
| eileen a răspuns:

Eu la 12 ani inca ma mai jucam cu papusi cand am realizat ca exista baieti si tot la varsta asta m-am indragostit de primul baiat. Acum, nu stiu cum as fi reactionat daca si lui i-ar fi placut de mine, pe atunci nu stia nici ca exist... pe atunci se cerea prietenia dar in nici-un caz nu se sarutau...era prea mult deja. Eu nu sunt de acord cu prieteniile astea precoce care implica si sarutari, atingeri, unde o sa ajungeti? La 13 ani o sa ne scrii ca esti insarcinata. Poate tu nu realizezi, dar este greu sa te stapanesti, chiar si asa micuta cum esti tu.
Ok, iti place de el, puteti avea diferite activitati impreuna, mergeti la muzee, la Zoo, gradina botanica dar mai mult..este PREA mult pentru varsta ta.
Concentreaza-te pe invatat, nu asta se face la 12 ani? Citeste, mai tarziu nu vei mai avea timp. Nici nu stii cat pierzi, ce lume fantastica exista in carti. Nu-ti pierde copilaria cu gagicareli.
Un iubit vei avea cand esti pregatita pentru o relatie in adevaratul sens al cuvantului, dupa 17 ani in orice caz.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca iubirea nu are o varsta.cand ai sa te simti pregatita si destul de matura vei putea avea un iubit.asta depinde si varsta pe care o poate avea el. daca este mai mare ca tine cu diferiti ani fa un pas inapoi si gandeste-te.nu te arunca imediat.ai 1 saptamana de cand il iti place de el.mai asteapta si vezi daca intr-adevar il place de tine sau vrea doar sa se joace cu tine... daca e doar un sarut si o imbratisare dupa mine este ok. dar daca el iti cere mai multe fi atenta si nu cade in plasa unor baieti care vor sa ajunga doar la un scop.

mlm
| mlm a răspuns:

Buna, draga mea uite acum judec ca o mama si ca o prietena in acelasi timp, parerea mea este sa iti vezi de scoala, asta este important acum, stai linistita de baieti vei avea timp de la 17-18 ani, dar pana atunci ia si pune mana pe carte ca fara carte nu te mai angajeaza nici unde in ziua de azi, vezi ce vremuri s-au ajuns. Iubiti vei avea, ai timp de asta mai tarziu, crezi ca daca ai iubit va fi mai bine, din contra va fi mai rau te vei gandi la el mereu, tot timpul iti va distrage ceva atentia, asa ca mai bine lasa iubitul si pune mana pe carte, un coleg cu care sa vb si sa iti impartasesti idei, dorinte, intr-adevar iubirea nu are limite de varsta dar esti prea mica trebuie sa te axezi pe invatatura in primul rand.

| simona24 a răspuns:

Nu vreau sa te superi pe mine dar la varsta ta nu poti face diferenta intre a place un baiat si al iubi...prieteni poti sa ai ...nu stiu de ce te grabesti sa cresti...si joaca de'a adolescenta de la 12 ani nu cred ca e ok...cat despre "dragostea nu are varsta"cred ca se aplica dupa 20 de ani...cine vede o "dragoste"intre un copil de 12-16 ani si o persoana de 30 inseamna ca nu este normal...parerea mea...varsta potrivita pentru a avea un iubit este de la 16-18 ani si trebuie sa incepi cu un "iubit" apropiat de varsta ta, mai tarziu vei vedea ce si cum...trebuie sa fii dezvoltata si psihic nu numai fizic...pana atunci documenteaza'te despre tot ce este legat de sex... google este plin de informatii(asta daca nu poti discuta cu un parinte sau eventual cu consilierul scolii)...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde varsta lui

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

DA DACA TII MULT SI IL IUBESTI APROPIETE DE EL DAR NU PREA MULT PENTRU CA AI SA ITI DAI SEAMA CA IN TIMP AI SA PIERZI COMOATRA TA VIRGINITATEA SI O SA ITI DAI CA AI GRESIT! ASA AM SI EU O PRIETENA SI ASTA S-A INTAMPLAT CU EA DIN CAUZA BAIETIILOR.

| m3 a răspuns:

Un pupic pe obraz este OK... dar un sarut mi se pare cam mult la varsta asta... poate mai la anul`...si eu am avut un iubit la 12 ani... dar nu am exagerat... dar iti mai spun ca un pupic pe obraz este in regula:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca este bine sa ai un prieten dar sa ai grija si de scoala caci si eu am 12 ani si eu sunt indragostita de un baiat si el nici nu stie ca il plac desi as vrea sa ii spun dar mie imi este rusine.asa ca ai grija de scoala mai bine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am 12 ani si nu mam sarutat niciodata pana ziua trecuta si nu e cine stie ce...am mai avut prieten dar asta a fost prima oara cand mam sarutat chiar daca nu stiu sa sarut a venit de la sine... dar chiar daca ai un iubit nu uita scoala...chiar daca am iubit asta nu ma impiedikt niciodata sa am grija si de scoala...cred ca e ok sa ai iubit dar sa nu ajungi la alt ceva in afara de un simplu sarut...in ziua de azi e bine sa stii si asta k sunt prea multi care ne vor raul si trebuie sa stim sa ne ferim de ei...trebuie sa stii sa saruti, sa inveti pentru ca toate astea ne trebuie nu numai scoala:*:* asa ca ai grija

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da poti eu am la si eu am avut la 12 ani

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hei, am si eu tot 12 ani, iar eu nu am prieten, dar majoritatea fetelor din clasa mea au iubitii si eu as vrea sa imi fac un iubit, dar nu gasesc persoana iubita si cred ca daca il iubesti cu adevarat spune-i si vezi daca merge relatia cu el.La mine intodeauna mi-se intampla k persoana iubita sa nu ma bage in seama si dupa ce nu imi mai place de el ma intreaba daca vrem sa fim pritenii.Eu cred ca ai putea sa-ti fie iubit pentru ca se stie ca dragostea la varste incente este cea mai dulce.SUCCES!

| maite a răspuns:

DE CE NU, SI EU SUNT INDRAGOSTITA, AM ACEIASI VARSTA CA A TA 12 ANI. VREI SA MAI VORBIM SI SA NE MAI CUNOASTEM, PT.MAI MULTE SFATURI?
ITI DAU ADRESA MEA DE E-MAIL:pasc.bianca7@gmail.com.
TE ROG SA-MI TRIMITI O INVITATIE.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nush. Dar sa stii ca eu am 12 ani si simt ceva de nedescris cu o profesora.Am intrat in depresie din cauza ca ea a plecat. Du am mai scos nici un cuvant timp de 2 luni.Eu sunt timida si in fiecare zii regret ca nu i-am spus ca o iubesc.crying

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti prea mica !!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cam la 14 ani cred

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asculta draguta eu zic sa faceti sex

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se uita la mine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sincer...cred ca esti prea mica...mai asteapta si uh pana pe la 14 ani si atunci cred ca poti avea... dar nu sa intretii relatii sexuale cu el...ar fi absurd...laughinglaughinglaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Honey eu am 14 ani...si la 12 ani chiar am trecut prin asa ceva. din pacata... un sarut si o inbratisara este chiar ok. dar sa nu ajungeti la mai mult! ai mare grija honey k baieti din ziua de azi asa le stiu manipula pe unele fete. k nu poti rezista! daca esti sigura ca te iubeste este ok:X dar el cati ani are? ...eu la 12 ani mi-a placut k adevarat de un baiat .si inca nu stiu daca chiar la`am iubit sau a fost doar o simpatie mult mai puterinica. poate tot asa ti se intampla si tie :"*":*:*:*:*ai grija:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De la 12 ani poti avea un iubit! si eu am avut 2 prietene de la 11 ani.deci bafta u iubitul tau

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Paaai...iti dau sfatul meu...eu am 14 ani... dar si eu la 12 ani am avut prieten... dar nici nu il bagam in seama...am o prietena care iubeste un baiat si are 12 ani...si nu stiu... dar esti un pic prea mica pentru iubit dar nu prea mica pentru a incepe sa iubestiwinking iubirea este cel mai frumos sentiment vreodata:X si eu iubesc un baiat dar...eu nu il pot uitaoh go on

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da poti avea un iubit

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ii asculta pe ceilalti eu am aceasii virsta si aceeasi problema doar la mine e un pic altfel! eu iti zic sa incerci sa iubisti caci la mine iese cite ceva dar cu problema din vina fostei lui!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

si eu... pun aproape tot aceeasta intebare dar mai complicat m-am indrostit de 2 baieti si nu stiu pe care sa il alesad aman2 sunt foarte respectosi foare draguti si nu stiu pe cine sa aleg cine poate sa ma ajute sa ma caute pe id: adriana97_2009

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu vreau sa am unu' da' nu gasesc

| misskisslove a răspuns:

Desigur ca poti...eu la fel am 12 ani si mam indraostit de un baiat!
insa noi nu neam mai vazut de 2 luni!
deoarece el traesti in ocnitza iar eu in chishinau!

| SMTHING a răspuns:

Hmmmmmmmmmmmm nu cred ca un pupic si o imbratisare ar fi ceva rau dar vezi sa nu se ajunga si la altceva!