anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 12 ani.Toate prt mele au iubit.Imi place tare de un baiat.E normal sa ma excit cand ma gandesc la el? Stiu ca-s mica.De la cati ani sa o facem?(fara mai bine inveti, etc; este o intrebare, nu va cer sugestii.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, e normal sa te exciti de la varsta asta.
E bine sa iti incepi viata sexuala undeva dupa 16 ani, ca atunci stii mai multe despre sex si relatii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu ma simt excitată cand ma gandesc la un baiat

| user11080601008 a răspuns:

Nu conteaza daca prietenele tale au iubit sau nu. gandeste te, e putin probabil sa gaseasca persoana potrivită de pe acum, asta înseamnă ca isi pierd timpul, si daca nu se informează in legatura cu metodele de contracepție si alte detalii (daca ajung la contact sexual cu baietii respectivi), isi strica viitorul, rămân gravide, mai departe spunându le parintilor ca trebuie sa faca avort si sa isi distrugă si mai tare viata, ori sa păstreze secret pana va iesi la iveală si va fi nevoie sa nască la 12-13 ani. aici vrei sa ajungi? in fine, nu vreau sa te cert, doar gandeste te la aceste aspecte. nu este obligatoriu sa ai iubit doar pentru ca alte fete au, tu poti sa ai alte activități. poti place un baiat la orice varsta, dar la 12 ani crede ma ca mai bine e sa ai o relatie si aia sa fie despre ieșitul la un suc, va țineți de mana, îmbrățișări si maxim pupic/sarut. baiatul ala o sa te lase dupa ce o faceti, eventual nici nu va protejați si poate ramai gravida, si in caz contrar, daca e totul ok si nu ramai gravida, la un moment dat o sa va despărțiți si va spune prietenilor lui si tuturor ca a avut contact sexual cu tine si toti te vor crede o "curva" pentru ca asta e societatea si nu iti va pica bine sa auzi astea. mie mi s-a intamplat însă in alt context, la o varsta mai mare de 12 ani. plus, cand te vei căsători sau vei avea o relatie serioasa cu un baiat, va trebui sa ii spui ca tu te ai dezvirginat de la 12 ani cu un baiat care nici macar nu avea intenții serioase cu tine, iar baiatul ala se va desparti si el de tine din cauza ca nu va vrea sa stea cu una numita in toate felurile pe la toate colțurile, care a fost atat de naiva încât sa stea sa isi bata joc de ea toti baietii si sa profite de pe urma ei. trezește te la realitate pentru ca lumea in care trăim nu e asa buna cum crezi, mai ales cand vine vorba despre situațiile de genul asta sau despre bârfe. ce vor spune parintii tai? la un moment dat tot se va afla pentru ca baietii vorbesc între ei, afla un adult sau chiar un copil care are tupeul sa le spuna parintilor tai, cu tot cu dovezi poate, iar aceștia isi vor pierde încrederea si vor ramane dezamăgiți in legatura cu fetita lor.

| user11080601008 a răspuns:

Plus la 12 ani e putin probabil sa fii dezvoltată din punct de vedere sexual sau al organismului, te va durea foarte tare si e foarte foarte posibil sa iti dai peste cap tot organismul, pe viata. cauta si tu pe internet aspectele astea, sunt articole unde medicii care se ocupa cu asa ceva sau cunosc cazuri de genul, sa vezi ce se poate intampla dintr o prostie făcută in copilărie. daca il placi nu inseamna ca trebuie sa il lasi sa isi bata joc de tine. daca nu ii poti spune mamei tale ca vrei sa faci sex de la anișorii astia, gandeste te, e de fapt bine ce faci? daca e bine, de ce nu i ai putea spune? PENTRU CA NU E O IDEE BUNA SA TE STRICI ASA.

| dgprof a răspuns:

Da, e normal sa te exciti de la varsta asta.
Nu exista o anumita varsta de la care e bine sa o faci, pentru ca sunt persoane care din punct de vedere fizic sunt pregatite de foarte devreme (chiar si 12 ani), insa, din punct de vedere emotional, recomandarea este sa astepti pana la cel putin 16 ani, daca nu chiar 18, cand vezi lucrurile altfel.

Dar cel mai bine e sa o faci exact atunci cand simti, cand persoana e potrivita, cand va iubiti reciproc foarte mult si stabiliti ca e momentul sa faceti acest pas.