| GirlNextDoor a întrebat:

Am 15 ani si am mai postat o intrebare recent... dupa ce am aflat ca am ramas insarcinata, am facut avort la dorinta mamei. acum nu mai pot dormi noaptea, nu stiu ce sa mai fac, nimic nu mai e ca inainte.nici nu vad ce rost mai are viata ajutati-ma...

Răspuns Câştigător
| BubuAdriana a răspuns:

Ar trebui sa mergi la un psiholog

23 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o perioada foarte grea pentru tine si ar trebui sa te ajute un psiholog. Esti foarte tanara si deocamdata in intretinerea parintilor, prin urmare nu este raspunderea ta (avortul) ci a mamei tale care are dreptul si puterea de a hotari in locul tau. Din pacate, tu vei trai cu aceasta hotarare a ei toata viata ta si cu amintirea copilasului tau mort.
Ce pot sa-ti spun este ca timpul va cicatriza rana din sufletul tau. Stabileste-ti un obiectiv frumos: sa inveti bine, sa ajungi om cu carte si cu putere de decizie si sa ajuti, la randul tau, alte adolsecente sa nu sufere trauma prin care ai trecut tu. Sa ai copii frumosi si sanatosi intr-o zi si sa le oferi cele mai bune conditii de viata. Sa infiezi un copil abandonat si sa-l cresti in locul copilasului pierdut acum.
Viata ta are atatea rosturi, trebuie doar sa vrei sa le cauti. Nu e sfarsitul lumii, crede-ma, oricat de greu este si cat de imposibil. Este doar o trauma din care, daca vrei, poti scoate si ceva bun: poti deveni mai puternica, mai buna, mai inteleapta si poti evita ca mii de fete sa ajunga in situatia ta. Refugiaza-te in scoala, in invatatura, fii cea mai buna din scoala, din oras, din tara. Asa vei reusi sa uiti, sa te vindeci si, in acelasi timp, sa acumulezi informatii care sa te ajute mai tarziu. Fa-te medic sau avocat sau asistent social si ajuta-i pe altii, asa cum tu nu ai fost ajutata. Poti face lumea mai buna si viata ta mai buna. Trebuie doar sa vrei si sa lupti pentru asta. Curaj, poti cu siguranta!

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Mergi la psiholog sau la biserica.

| MMihai a răspuns:

Pe 25 Mai în jurul orei 20 și ceva ai pus întrebarea respectivă. Eu am citit întrebarea ta, pe 26 Mai dimineață pe la ora 5 și știu ce am răspuns, revoltat de tâmpeniile, pe care ți le-au scris alții înaintea mea. Pe 27 mai Ți-a răspuns o altă persoană și i-ai dat ăluia fundița. De fapt sfatul lui era identic, cu sfatul meu, dar era cu o zi după. De la răspunsul dat ție, îmi este o scârbă teribilă, de javra de / de dementa de Brigaela. Atunci Ți-am scris : În locul tău aș merge, numai pe soluția avortului la cerere. Dar urgent, că cu cât sarcina avansează, riscurile medicale sunt mai mari. Mi - se pare aberantă numai ideea, de mamă la 15-16 ani. Cum vei urma, până la urmă studiile, cu un copil de 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ani? Ființele care te sfătuiesc să lași copilul sunt minimal demente. Mai este o vorbă că pe fundul altuia și 25 de bice sunt puține, ( că este fundul altuia). Recitind prste o oră intrebarea ta și răspunsul meu am completat cu : Încă ceva despre sinucidere nici nu vreau să aud. Nu vei fi singura femeie din România, care avortează iar pe viitor să fii atentă și să iei toate măsurile necesare ca să nu mai rămâi gravidă./// Atunci am scris că în locul tău aș merge numai pe soluția avortului la cerere. Deci că orișice altă variantă diferită de asta trebuia exclusă. /// Mi-ai urmat sfatul și bine ai făcut. Sau avortul nu l-ai făcut, la sfatul meu, că voiai tu, ci obligată de mama ta. ///

| MMihai a răspuns:

Cine creștea copilul acela, când tu erai la școală respectiv la facultate? Din ce bani // Din a cui bani ar fi fost crescut acel copil? // Cine ar fi finanțat sub aspect financiar creșterea și educarea acelui copil? // Anterior să constați că ești gravidă Tu ai vrut să fii mamă la 15ani? //Nici Țigăncile inteligente nu vor să se mărite înainte să își termine masteratul! Despre țigani se știe că au un mod de gândire foarte diferit de restul oamenilor obișnuiți.//Eu sunt un bărbat adult. /// Fostele mele colege de facultate cam 98%, erau virgine /fecioare în primul an de facultate. Nu mai erau virgine alea mai mari ca vârsta, și dintre care o parte fuseseră măritate sau fiind salariate, își începuseră viața sexuală./ În vechiul regim aveai dreptul să votezi numai după 18 ani. Aveai dreptul să fii votat, numai după ce împlineai vârsta de 21 de ani. Nu aveai voie să te căsătorești decât după ce împlineai vârsta de 18 ani. Eram la liceu în clasa a 11 /12 în vacanța de vară și erau niște oameni care aveau o fată cam de vârsta mea și una de vreo 15 ani. Mama fetelor era colegă de serviciu cu maică-mea și ei nu îi plăcea nici de prietenul celei mari nici de cel simpatizat de cea mică. În schimb ea mă plăcea pe mine, pentru oricare din fetele ei. Aia mică simpatiza un băiat de vârsta ei și aia mai mare Îi spunea ăleia mici, că eu sunt mai drăguț decât băiatul ăla. În glumă i-am spus tatălui, celor 2 fete că prima se va mărita cea mică și că va fi un bunic foarte tânăr. Omul a spus că vorbesc tâmpenii și a căutat o carte, unde scria că vârsta minimă de căsătorie este de 18 ani. De ce oare? ///Între 26 și 40 de ani ai să tot, ai timp, să faci copii. Îți recomand amical să lași tâmpeniile și să îți vezi de carte. În privința bărbatului cu care ai făcut sex și cu care era să faci copilul am de spus doar că este : dobitoc, idiot, cretin și tâmpit. Că atunci când faci sex cu o fată de 15 ani, chiar dacă ea este vacă, și vrea un copil cu tine, tu ca bărbat, trebuie să faci totul ca ea, să nu ajungă gravidă, la 15 ani.

| MMihai a răspuns:

Majoritatea ăstora care comentează, dând dovadă de exces de inteligență, păcatul avortului la cerere, eu i-aș pune să îmi dea o definiție a păcatului /a păcătuirii. Avortul la cerere este o verigă finală, într-un lanț de evenimente! Nu pun problema că 15 ani era o vârsta prea fragedă pentru viață sexuală, că dacă faci sex trebuie să te protejezi spre a nu rămâne gravidă. Este influența super nefastă a unei biserici cu prelați super corupți, care iau bani fără să taie chitanță, care fac Catedrala inutilă a prăbușirii /mântuirii neamului, dar nu dau bani pentru orfelinate, spitale etc. De fapt de ce îl mântuiește preotul corupt pe credincios, decât de banii din buzunare? Dacă vrei să discutăm filozofie religioasă avortul este un punct final al unor alte tipuri de păcate, despre care preotul corupt, nu îți va vorbii. Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire. Evident că un preot oarecare, evident corupt, nici nu știe sau nu are interes să își informeze credincioșii despre păcatul non creației. Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației, care cunoscut de foarte mulți, ar cam, lăsa muritori de foame, 90% din prelații de pe planeta asta, care predică religii incomplete, unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației. Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu. Ca să admitem că religia trebuie îmbunătățită, trebuie să conștientizăm că religia este făcută de oameni și că nu este de sorginte divinică. Sau minimal că inițial o fi fost de sorginte divinică, dar că prin transmitere orală s-au pierdut multe și că în loc, au fost băgate prostii, cu grămada. Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației. Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației. Ci pentru că oamenii trebuie să creeze, fiecare după puterile și capacitățile sale. Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.

| MMihai a răspuns:

Trebuie să trăiești, fetiță de la Ușa de alături, pentru că fiecare om are datoria și obligația creației. Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii. Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale, la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității. Vreau să văd că nu păcătuiești cu păcatul non creației. Dacă aveai minte și careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației, ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), și ai fi înțeles că ai obligația creației nu s-ar fi ajuns la avort la cerere. Deci ai datoria să trăiești, să înveți și pe parcursul vieții să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al omenirii, Că nu de cretin ce este, Creatorul, te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației. Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi. Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta, la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității. Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe. Te-am ajutat ți-am indicat drumul pe care trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii. Păcatul non creației este un păcat grav. Caută să nu păcătuiești, prin non creație. Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în diverse religii. A păcătui înseamnă a face rău cu gândul sau cu fapta. Caută să nu păcătuiești în general. Păcatul non creației este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite/ dăruite/cadorisite de Creator cu capacitatea de a creea. Nu am spus că trebuie să faci statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, ieșite din comun. Am spus de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale. Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine. După ce vei spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine, vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.

| Picasso a răspuns:

Salut! incearca sa iti faci prieteni cu capul pe umeri! nu mai fi naiva mai sunt baieti sunt cu milioanele, si nu te mai grabi! incearca sa te distrezi si sa nu te mai gandesti ce ai facut, te poti ajuta singura important e sa fi ambitzioasa, nu e nevoie de psiholog sau etc! Nu exista NU POT, exista nu vreau!
am incredere in tine si stiu ca poti trece peste! fi mai atenta pe parcursul vietii! unii oameni invata din propriile gresheli, tu de acum incearca sa invetzi din greshelile altora!
succes si ai grija de tine >big grin

| WooLove a răspuns:

Trista poveste ta. ai gresit, sa iti fie clar a 2-a oara sa nu sa se mai inatmple. cum a zis si "vladex2 " sa ai incredere in Dumnezeu si sa ai INcredere in tine, nu te mai lasa purtat de seductia unui barbat pentru ca multi sunt rai... imi pare rau ce ti s-a intamplat dar Dumnezeu este mare si o sa treci si peste asta. Tot Raul Spre Bine. te pup.

| florynna903 a răspuns:

1.Du-te la un psiholog si 2.inteleg ca ai doar 15 ani dar un copil are dreptul de asi trai si el viata asa ca daca nu il doreai puteai sa il nasti si sa il abandonezi decat sa il ucizi

| piticapitika a răspuns:

@ SmileThreatening daca tie ti se pare ca a omori un copil nevinovat doar pentru ca persoana in cauza e o proasta care la 15 ani nu se gandeste decat la sex nu este o tragedie, inseamna ca nu esti deloc mai presus. Tot incerci sa faci o filozofie, cand totul se rezuma la credinta. Dumnezeu ii creeaza, el ii ia. Nu tu, nu GirlNextDoor, nu doctorii, nimeni! Toate lucrurile in viata se intampla cu un motiv, iar ea ar fi trebuit sa-si asume raspunderea, pentru ca pana la urma era o viitoare MAMA. Sunt multe cazuri cu fete care au nascut la 14-15-16-17 ani si au pastrat copilul si a fost ok!

ar fi trebuit sincer sa porti o discutie cu mama ta, pentru ca ce ai facut tu, adica avortul, este unul din cele mai mari pacate! si o sa traiesti cu el, si o sa te urmareasca toata viata gandul ca tu, candva, ai omorat ceva care crestea in tine!

si incheind cu o parere proprie, mi-e scarba de tine si de mama ta pentru ca ati putut sa faceti un lucru atat de groaznic.
[ sper sa nu fiu injurata prea tare.pa!]

@SmileThretning daca pentru tine e mai important o cariera de succes decat un suflet care mai tarziu o sa te aprecieze mai mult ( asta in cazul in care il pastra ), nu are rost sa intram in polemica. de munca gasesti si ca maturator de strada, ai fi mult mai respectat daca ai munci pe branci pentru copilul tau,indiferent cum, decat daca ai minti ca o nesimtita ca nu ai avut niciodata copil, cand de fapt ai avut si l-ai avortat. nu ai trai in luxul care ti-l doresti, nu ai avea tot ce vrei, dar acel suflet mai tarziu te va ajuta, cum si tu l-ai ajutat pe el.

@SmileThretning, scuteste-ma.

| Loyd06 a răspuns:

Avortul este cel mai mare pacat ever(parerea mea). Majoritatea oamenilor nu stiu ce se intampla in timpul unui avort, nu constientizeaza ca ei de fapt au omorat un copil. Dupa 8 saptamani, copilul are deja organele formate, ei simt durerea si avortul este un macel. Avortul nu era solutia. Daca Dumnezeu ti-a lasat sufletul acela in pantecul tau, nu aveai niciun drept sa-l omori. Roaga-te la Dumnezeu sa te ierte si nu mai repeta lucrul asta.
Si app. Scuza-ma ca-ti zic, dar mama ta este...

| Lucian_4323 a răspuns:

Ma trebuie sa traiesti viata inainte deoarece sunt lucruri care te poate ajuta sa treci peste asta. imi pare rau pentru tine. cred ca ti-ai dat seama ce inseamna sexu la adolescenti, si vezi prin ce treci. parerea mea incerca sa transmiti asta mai departe si sa le sfatuiesti pe fete care isi incep viata sexuala de la varsta asta.

| Daisukee a răspuns:

Cred ca te pot ajuta eu in primul rand trebuie sa ai credinta mare in dumnezeu si sa iti para rau de ce ai facut intai de toate te duci la biserica te spovedesti te rogi din toata inima la dumnezeu sa te ierte iar cand crezi ca esti pregatita te duci intr-o livata (oarecare) iei 2 frunze in maini una vestejita sau galbena in mana stanga iar cea verde in palma dreapta apoi stai cu mainile intinse in forma de cruce pana ce vantul va lua una din frunze daca este luata frunza vestejita inseamna ca ai scapat si poti dormi linistita dar daca este luata frunza verde inseamna ca nu te-ai rugat la dumnezeu cum trebuie si trebuie sa o faci din nou cu mai multa staruinta si repeti faza dar sa nu renunti la viata orice ar fi ai inteles?

| Daisukee a răspuns:

SmileThreatening ma gandesc daca tu ai fi fost in locul copilului acela avortat cum ar fi? vorbesti despre crima de parca ar fi o nimica toata, rusine nu ai de unde sa stii ce fel era copilul ala si poate se descurca devenea ceva in viata gandeste-te ca fata asta s-ia primit lectia deja nu mai are nevoie de insultele tale.

| Daisukee a răspuns:

Picasso ai facut-o sa sune cam asa: " Ei si ce ai omorat un om viata merge inainte " ei bine viata chiar merge inainte dar gandeste-te la sufletul acela care nu a apucat sa vada lumina zilei, trebuie sai para foarte rau de ce a facut si pacatul asta o so urmeze toata viata iar mama ei poate cu timpul isi va da seama de ce porcarie a pus-o sa faca.

| Daisukee a răspuns:

SmileThreatening sa-ti spun ce asi face daca asi fi in locul ei as pleca in alta tara caci in Romania is multi oameni care gandesc si se comporta negativ si in legatura cu copilul daca nu este in stare sal creasca trebuia lasat in grija bunicilor sau in cel mai rau caz la un centru de copii, pentru voi ce este mai important? un suflet sau sa fiti respectat pe mine daca mai pune sa aleg fi sigura ca as alege sa salvez o viata cu riscul sa cad sub dispretul tuturor decat sa-l las sa moara. si prin asta nu vreau sa par eu mai presus ca ceilalti ci doar imi exprim parerea asa cum faci si tu de altfel.
Nu sunt eu cine stie ce adult de fapt is doar un pusti care isi exprima parerea.

| SmileThreatening a răspuns:

Mai oameni buni,credinta reprezinta o modalitate de a va inspira voua speranta si ideea ca acel 'maine' va fi 'altfel',dar nimic nu va ofera certitudinea ca in timpurile noastre mai exista asa ceva! Sunt cinica,stiu! Dar urmaresc sa trezesc la realitate oamenii cu mintea scufundata intr-un ocean de prostie! Asa ne lasam condusi si de imbecilii aia de la putere! Ce credinta mai avem noi,acum? Nu vedeti ca pipitele din generatia asta,din care nefericire,mi-a fost dat sa fac parte,iau moda ca fiind litera de lege? Si merg pe principiul :'X si-a tras-o cu Y,dar ce,eu sunt mai proasta sa nu fac si eu asta?!' scuzati expresia,dar curve au existat din toate timpurile,dar azi mi-e sila sa ma gandesc la tot ce ma-nconjoara! Am vorbit la modul general,dar acum ma adresez special tie :tu ai facut asta ca sa fii interesanta,sau ce? Ca nu pricep,poate sunt prea grea de cap! Ajutorul nu-l poti cere pe un site de socializare,cea mai buna solutie,ar fi sa mergi la psiholog,sa o iei si pe mamuca de mana,aia de n-a stiut sa-si educe progenitura,sa urmezi o consiliere,incearca sa gasesti activitati specifice varstei,nu spun cititul pentru ca ti-ar parea aberant,cum,cand tu poti sa-ti petreci timpul cu un sex oral sau o partida cu cel mai nou tip din scoala,nu?! Mergi in parc,nu la agatat,mergi in parc sa te relaxezi,asculta muzica ce-ti place,urmareste un film,mergi la scoala si arata-ti cu adevarat interesul pentru materii,nu rezolvi nimic daca te prefaci ca inveti,cauta activitati care sa-ti preocupe timpul intr-un mod constructiv si placut,ma rog,nu la fel de placut ca activitatile ce le practici tu,asta e! Stiu,acum te macina sentimentul vinovatiei, asta e! Dar nu stiu, daca as avea langa mine o pustoaica de 15 ani,care tocmai a avortat,cred ca as privi-o cu tot dispretul din univers,n-am cuvinte sa descriu ce parere am despre tine,dar ma retin sa fac afiramtii de genu'.Ai cautat-o cu lumanarea! Viata are rost daca stii cum sa o traiesti,cu ideea ca toate la timpul lor si recunosc la fel si eu m-am saturat de truisme :viata e grea, lumea e rea, etc.Stiu ca o sa-mi primesc o portie buna de insulte,dar ai procedat bine avortand! Romanica,draga,trezeste-te la realitate,orfelinatele sunt pline, copiii strazii mor de foame in canale, de ce sa-i nastem daca nu avem ce sa le oferim? La 15 ani, ce poate oferi ea unui copil? 1.educatie,nu!(n-are nici pentru ea, dar pentru altul?) 2.resurse materiale, nu! 3.Afectiune,nu cred(instinctul matern cred eu,saper sa nu ma insel,apare atunci cand iti doresti cu adevart acel copil,cand te simti realizat avand-ul).Cat de cretinoid sa fii sa poti afirma:'Abandoneaza-l, dar nu-l ucide!), ca sa ce?! Ca la 18 ani sa-l arunce statul in strada?! Doamne,mare iti e gradina! P.S.:Consiliere la psiholog, petrecerea timpului cu activitati specifice varstei, renuntarea la sex pe o perioada buna de timp! Bafta!happy

Ma adresez celor cu aer superior,intelectual care nu se preteaza la umila mea parere,dar nu se sfiesc sa lase comenatrii, vreau sa le adresez cu stima: ce ati face voi, daca la 18 ani,ati ramane in strada, fara sprijin financiar?! Nu vedeti ca totul se bazeaza pe 'pile'? Ca ideea fundamentala e total gresita, asteptand din start ziua de maine care ne va schimba radical viata? Ce face la 20 de ani, cu copil de 5 ani si fara studii,cand va trebui sa-si faca o familie in adevaratul sens al cuvantului? Chiar nu realizati ca viitorul ei ar fi distrus cu un copil nedorit si nu ar fi asta problema,dar varsta?! Chiar scrieti fara sa ganditi?! Ce barbat normal,cu toate tiglele pe casa, fara surubele patinate la mansarda, s-ar casatori cu o femeie care la 15 ani a ramas insarcinata?! Chiar sunteti inconstienti! Nu sustin avortul,sunt inteleasa gresit de oamenii limitati mintal, cum afirmati cu atata ardoare :'Nu avorta, abandoneaza-l!'.

@ piticapitika Spune-mi tu,un caz concret,in care o mama de la o varsta frageda,a realizat ceva in viata,fara a intampina batjocura,nesimtirea,sarcasmul,celor din jur? Cand mergi la interviu la un job si esti intrebat de famile,ce ai spune tu,draga mea? Ai minti? Pai daca mergem pe principiul credintei,minciuna e un mare pacat,iar tu cum iti petreci timpul nu filosofand despre credinta,ci rugandu-te in tihna, adapostita in munti, n-ai putea comite un asemenea pacat.Vaai,dar daca recunosti? Pierzi job'ul, pierzi si ceva din demnitate!

@Mihaidavidoglu1954 Ma bucur sa intalnesc persoane demne de respect! Experienta vietii isi spune cuvantul!

Da ai dreptate,cand progenitura iti va reprosa ca n-are tata,ca bulangii din liceu isi cumpara haine de firma,ca n-are bani de tigari, cand va realiza ca toti 'amicii' o vad pe ma-sa ca o parasuta, cand ea va matura starada cu o onoare incredibila pe umeri.Tu nu vezi ca aberezi?! Chiar nu-ti dai seama ca ai devenit penibila? Tu chiar nu vezi cum sunt oamenii in realitate? Si parintii? Cum vor fi priviti? Cu stima?! N-ai sa vezi asa ceva nici peste 30 de ani, cand vom pretinde a fii ultramoderni si copti la minte! Serios acum!