anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani si vreau sa ma ajutati cu niste sfaturi. Este o problema mai intima asa ca va rog fara mistouri
vreau sa i-mi dau seama daca am fimoza (adica aproape tot capul penisului este acoperit de piele, undeva in mijloc exista o ata care leaga peielea de penis) pot lasa foarte putin pielea in jos cat sa pot sa vad ata
cand decalotez aproape ca nu simt nimic cu toate ca am auzit ca este bine sa tot fac lucrul asta in fie care zi, dar inainte vreau sa ma documentez
CE SA FAC?

Răspuns Câştigător
| Syllvyss3160 a răspuns:

Sa iti spun ceva :
si fratele meu de 5 ani a avut aceeasi problema dar numai ca in cazul lui avea pielea lipita si nu putea decalota deloc.
In cazul tau daca zici ca decalotezi putin si nu simti nimic cel mai probabil ai fimoza si nu spun asta sa te sperii.
Cel mai bine ar fi sa discui cu parintii tai despre aceasta problema si sa va duceti impreuna la un urolog.
Cred ca probabil iti e rusine de parintii tai sau de doctor dar in cazul asta rusinea trebuie lasata deoparte.
Trebuie sa te duci cat mai repede la doctor deoarece peste cativa ani o sa ai probleme viata sexuala.
Asta nu e de luat in ras si trebuie tratata cat mai repede.
Daca intr-adevar ai fimoza cel mai probabil o sa faci operatie.
In ce consta operatia:
o sa iti taie un pic din pielea de pe penis ca sa poti decalota normal adica pana la capat.
Dar nu te speria ca nu te afecteaza cu nimic.
Si in legatura cu masturbarea sau alte chestii sa nu faci asa ceva deoarece ai ocazia sa iti provoci singur probleme mult mai grave decat acum si orice ar fi sa nu fortezi decalotarea deoarece ai ocazia sa ti se rupa pielea si e destul de grav.
O sa ai probleme.
Sfatul meu este sa vorbesti cu parintii tai despre aceasta chstiune si ei o sa stie ce sa faca si daca mai primesti comentarii gen'masturbeaza-te sau altele nu le lua in seama' ok
iti apreciez curajul tau de a posta acest mesaj aici si de a ne spune ce probleme ai dar singurii care te pot ajuta sunt parintii tai.
Nu trebuie sa iti fie rusine chiar daca ai probleme.
Sa iti ^mai spun un lucru:
orice problema de sanatate sau de alt gen si vezi ca nu o poti rezolva cel mai bine ar fi sa apelezi la parinti deoarece ei stiu cum sa te ajute si stii numai tu si ei.
De exemplu :acum poti sa te duci la mama sau la tata cu cine te intelegi tu mai bine si sa ii explici situatia si sa le ceri sfaturi ce poti face.
Si stai fara griji ca nu iti face nimic doar o sa vorbeasca cu tine anumite lucruro deoarece acum esti mare si trebuie sa conversati.
Mult succes si sper ca te-am ajutat.
Iti urez sa treci cu bine peste asta si orice probleme ai avea te pot ajuta oricand.
Nu ezita sa imi ceri un sfat deoarece sunt dispus sa te ajut.
Te astept si cu alte intrebari nu conteaza ce subiect are ok.
Bafta multa

| mariusgabi a răspuns (pentru Syllvyss3160):

Sa inteleg ca ata aia de acolo nu este normala nu?
chiar o sa incerc sa vorbesc cu parintii mei despre problema asta si sa ma duc la un control.
iti multumesc mult pentru incurajare

4 răspunsuri:
| banell a răspuns:

Masturbeazate usor in fiecare zi si o sa vezi k nu o sa mai ai probleme

| Bendurlea a răspuns:

Baiatule baga botu la savarina si lasa masturbarea se poate sau nu sa se "rupa ata" depinde acum de grosime.

| Syllvyss3160 a răspuns:

Ma bucur ca te-am ajutat si ai luat cea mai buna decizie de a vorbi cu parintii tai si poate nu o sa trebuiasca sa te operezi dar totusi du-te si fa un control.
Daca mai ai si alt intrebari, nelamuriri sau alte probleme ma poti gasi pe mess(sylvyuionutaiftincai) sau pe Facebook(Syllvyss Ionut Aiftincai)
in caz ca nu sunt intrat imi poti lasa un msj si iti raspund cat de repede pot ok.
Bafta in continuare si mai vb dupa ce iti rezolvi problema.
Te astept