Varsta pe care o ai nu este cea mai potrivita/indicata pentru a-ti incepe viata sexuala insa daca tu consideri ca esti suficient de bine dezvoltata fizic, s-ar putea sa nu ai probleme deosebite in momentul dezvirginarii.Totusi trebuie sa fii ferm convinsa ca esti pregatita suficient de bine si psihic si mental incat sa poti face fata unei eventuale despartiri la un moment dat.Cu privire la teama privind latirea in solduri trebuiesa stii ca nu este nimic adevarat, este doar asa numitul "folclor urban" dar nu are absolut nicio legatura cu realitatea. Femeilor in momentul nasterii li se largeste mult bazinul si intreaga zona pelviana pentru a permite fatului sa treaca din uter in vagin si pe urma sa iasa afara, dar dupa nastere totul revine la starea initiala fara sa se lateasca soldurile sau sa se mareasca fundul. In concluzie tu esti singura care poate decide cum isi traieste si organizeaza viata, dar daca te hotarasti sa iti incepi viata sexuala sa o faceti cu mult discernamant si multa responsabilitate folosind intotdeauna o metoda de protectie pana in momentul in care vei dori sa devii mama. Multa sanatate.
Eu nu cred ca este prea devreme. Baiatul pare potrivit pentru asta, mai ales daca ati fost prieteni inainte.
In prezent, majoritatea fetelor isi incep viata sexuala in jur de 16 ani, pana la 18. Si nu mi se pare o tragedie, in trecut, si chiar si in prezent, prin diferite locuri, fetele se marita de la varsta asta, si nu doar ca isi incep viata sexuala, raman si insarcinate.
Faci chestia asta cand vrei, cand te simti pregatita.
Intr-adevar, dupa inceperea vietii sexuale pot aparea niste schimbari corporale, dar ele vor aparea oricum, mai devreme sau mai tarziu. Scheletul nu ti se modifica in functie de ce faci in pat, iar grasimea/muschii se pot controla prin sport si alimentatie controlata.
Nici sa mai astepti un an n-ar fi rau, tu la 16 iar el la 17, ar suna mai bine. Baietii mai ales, incep sa se maturizeze mult mai vizibil, de la 17.
Nu am inteles de ce, si cui, dai funda, in conditiile in care tu deja esti hotarata sa-i dai lui pasarica. Este adevarat ca multe fete se latesc in bazin, dupa o multa si asidua perioada de sex, dar asta nu este o regula generala. Cat despre mama ta, fii sigura ca ea va observa atunci cand vei deveni femeie, chiar daca iti va spune acest lucru, sau nu. Cat despre viitor, te sfatuiesc sa nu fii asa de sigura, ca astfel risti in curand sa incepi sa (te) plangi ca nu ai avut noroc in viata. Mult succes in indeplinirea telului tau, de a deveni inca de pe acum, femeie oficiala!
1. Voi va ginditi cam devreme la sex.
2. E mai bine sa vorbesti cu mama ta despre asta. Iti va da si alte sfaturi.
3. In general, toate femeile se latesc "dupa", dar tot mama ta te va lamuri, in functie de ce se intimpla cu femeile din familia ta.
1. Nu poti fi sigura ca veti fi impreuna. Toti spuneti asa si la sfarsit ajungeti la violuri si morti neasteptate din cauza acestui subiect.
2. La 15 (respectiv 16) ani voi deja va ganditi la inceperea vietii sexuale? Eu personal ma gandesc la primul iubit la 18 ani si viata sexuala cu mult dupa. Plus sa mai adaug ca poti face cancer pe col uterin? Mda... Si totusi problema ta nu este cancerul, sau o sarcina nedorita... ci ca ti se latesc soldurile, interesant.
3. Si daca parintii tai nu sunt de acord cu respectivul baiat, dupa inceperea vietii sexuale, baiatul va avea mari probleme pentru ca a facut sex cu o minora, chiar daca si el e minor.
4. E mult mai bine sa te consulti cu mama ta. Inceperea vietii sexuale este un pas fff important si nu cred ca vrei sa nu ai acordul mamei tale. Ea te-ar putea ajuta.
5. Daca baiatul nu a veni el cu initiativa inseamna ca probabil nu e el pregatit pentru un asemenea pas, iar tu fiind mai mica decat el, sa vi u cu idei din astea, nu te supara ca iti zic dar esti cam limfomanca
Bafta la... ce vrei tu sa faci la 15 ani, cand nici nu esti dezvoltata!
Mutubal întreabă: