| AdonisBad a întrebat:

Am 17 ani și ieri m-am masturbat pentru prima oară, în momentul ala era totul ok, nu mă durea penisul cand m-am masturbat, dar după a 3-a oara a început să mă doară și să dureze mai mult masurbarea pana la ejaculare.Este normal să mă doară? De cate ori e indicat să mă masturbez pe zi? Azi am făcut-o de 3 ori pana acum.

10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Este anormal sa apara orice durere in timp ce te autosatisfaci. S-ar putea sa fi fortat un pic mai mult decalotarea, atat ca mod de executare si probabil si ca timp de actionare si acesta sa fie adevaratul motiv mai ales ca te-ai masturbat pentru prima data. Nu exista un anumit numar de masturbari si/sau timp efectiv, insa in momentul in care apare orice disconfort/durere ar fi indicat sa renunti/sa te opresti din activitate. Masturbarea se efectueaza cu scopul de a-ti produce placere si satisfactie si nu durere sau neplacere. Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Dacă tragi ca nebunu' de bietu' organ, da - e normal să te doară. Mai fă și tu pauze. Folosește lubrifiant - va fi și mai plăcut, și mai puțin dureros.
pe zi e indicat să te masturbezi cât poți de puțin - după cum vezi excesul devine neplăcut.

| doctorandus a răspuns:

Daca abia la 17 ani te-ai masturbat pentru prima oara inseamna ca ai probleme de crestere sau probleme hormonale si ar trebui sa consulti un medic.

| AdonisBad explică (pentru doctorandus):

M-am exprimat gresit, nu m-am masturbat la 17 ani pentru prima oara,cand eram mai mic ma masturbam o data pe luna sa spun asa,atunci aveam vise erotice cu diferite colege de clasa,dar n-ajungeam niciodata la ejaculare pentru ca credeam ca sa te masturbezi inseamna doar sa iti exciti penisul, si nu sa ejaculezi la sfarsit.
Abia anul asta, inainte sa incep scoala am ejaculat intr-un vis erotic si apoi m-am masturbat a doua zi pana la ejaculare, aia e senzatia care imi ramane in minte si acum, de atunci ma masturbez de 5 ori pe zi dar nu simt ce-am simtit atunci.

| Emilian65 a răspuns:

Nu este normal sa te doara cand te masturbezi. Dar, tu, l-ai suprasolicitat facand trei numere consecutive. Te poti masturba de 3 ori pe zi, dar nu consecutiv(unul dupa altul) Ca sa nu te mai doara, fa pauza mai mare intre numere.

| Kira5854 a răspuns:

Eu sunt de acord cu doctorandus...e posibil sa ai o problema hormonala daca te-ai masturbat prima data la 17 ani. Si teoretic poti face asta de cate ori ai chef, practic sexul la barbati este indicat de 3 ori pe saptamana, in medie.
Stiu pe cineva care a facut sex timp de 2 luni continu( imediat dupa nunta) si a ajuns la spitallaughing e destul de amuzant.
Dar am un prieten care a marturisit ca se masturbeaza de 2 ori pe zilaughing
Eu cred ca ar fi cazul sa iti gasesti o partenera...senzatia nu se compara, iar tu ca varzta esti destul de mare incat s afaci sex...informeaza-te bine inainte, totusi( ma refer la sex protejat)

| Eduard196 a răspuns:

Masturbarea e un act sinucigas. Daca o sa cauti pe net o sa afli si de ce

| doctorandus a răspuns (pentru Eduard196):

"Am citit-o. Virgiliu Gheorghe nu e om de știință, iar cartea este o adunare de obsesii și manifestări paranoice lipsite de orice suport. Presupun că acum glumești, nu? Nu poți, în mod serios, într-o discuție serioasă, să-mi recomanzi așa ceva. Cartea ar fi revoltătoare dacă nu ar fi hilară. Și acum vorbind serios, spune-mi o carte adevărată, nu îți mai bate joc." Brigaela.

| GoldandSilver a răspuns:

E normal sa te doare deoarece il "freci" si se inroseste. Iti recomand sa faci maxim o data pe zi, cel mai bine de 3-4/sapt. E obisnuit sa faci asta in perioada adolescentei! Funda?

| Grazziano123 a răspuns:

Frate e cam mult de 3 ori pe zi laughing dar e ok ca ai inceput de la 17 ani, altii incept de la 10 ani laughing, e normal sa te doara prima, a doua..., pana te obisnuiesti, ok ar fi doar o data pe zi, si nu in fiecare zi. Bafta!