Nainte de primul act sexual, o fată încearcă nelinişti cauzate atât de situaţia necunoscută pe care o anticipează (oricât de informată ar fi), de teama faţă de durere, eventual de ruşine, cât şi de înţelegerea că, astfel, îşi ia adio de la o vârstă către care nu se va mai putea întoarce. Psihologii sunt de regulă de acord că fata trebuie să depăşească mai întâi un obstacol psihic (chiar dacă îşi doreşte mult actul) şi mai apoi unul fizic. Ea trebuie să accepte că va fi, practic, invadată, nu numai de sentimente ce nu i-au fost familiare până atunci, ci şi prin situaţia de a primi în spaţiul său intim (şi ne referim aici chiar la îndepărtarea hainelor) pe altcineva, o persoană care nu este mama (care, de altfel, la această vârstă, nici ea nu mai are acces la respectivul spaţiu). Aşadar, ea va trebui să-şi modifice poziţia faţă de spaţiul propriu, faţă de pudoare, faţă de tendinţa înnăscută de a-şi proteja integritatea fizică. Desigur, această confruntare se manifestă şi la fetele la care himenul nu există de la naştere (de altfel, cazuri rarisime) sau ale căror himen a suferit modificări (în urma practicării unor sporturi, de exemplu) încă înainte de actul sexual. Deci nu este vorba doar despre teama faţă de o senzaţie (de regulă de slabă intensitate) de durere şi de o minimă pierdere de sânge. Învingerea obstacolului psihic pentru o fată e un aspect deosebit de sensibil care trebuie avut în vedere, cu tact şi delicateţe, de partener. Şi din acest motiv se consideră că este bine ca partenerul să fie mai experimentat sau ca actul sexual să fie precedat de o comunicare sinceră, deschisă între cei doi şi, evident, de răbdare din partea ambilor.
Obstacolul psihic fiind învins (deşi nu se poate spune că el va fi înlăturat cu totul de la primul act sexual!), urmează trecerea celui fizic, reprezentat mai ales de membrana himenală, de himen. Prin deflorare se înţelege tocmai ruperea himenului, care echivalează formal cu pierderea virginităţii. Evident, a considera himenul ca unic semn al virginităţii este greşit. În cazuri foarte rare, el poate lipsi de la naştere, alteori ruperea sa se petrece în afara actului sexual (traumatisme, intervenţii chirurgicale, practicarea unor sporturi precum gimnastica de performanţă, ciclismul, echitaţia etc.); nu în ultimul rând, himenul se poate rupe şi în urma unor investigaţii genitale imprudente sau în urma practicării de către fată a autoerotismului. În cele mai multe dintre aceste cazuri, fata este deflorată fizic, dar din punct de vedere moral şi psihic este tot virgină. Există şi situaţii când, deşi ea nu este deflorată fizic, fata nu mai este inocentă: în urma autoerotismului, a unor tentative/jocuri sexuale fără intromisiune, când coitul este vestibular, fără ca himenul să fie traversat, sau îm cazul unor tentative de act sexual complet în cadrul cărora himenul a rezistat fără să se rupă (penisul netrecând de el, dar nu şi lichidul seminal), fie că este fibros, fie că este elastic. Prin urmare, în acest din urmă caz (dar şi a jocurilor sexuale fără intromisiune, dar în care bărbatul ejaculează) sarcina este posibilă, fiindcă spermatozoizii pot trece prin orificiul himenal. Există, în cazuri destul de rare, şi posibilitatea ca femeia să devină mamă şi să aibă himenul unei virgine; este vorba de cazul himenului foarte elastic (complezant), care permite, fără să se rupă, penetrări profunde; iar dacă după ce rămâne însărcinată femeia va apela la o operaţie cezariană…
De regulă, deflorarea se consideră încheiată odată cu pătrunderea penisului în vagin. Adesea este însoţită de o durere oarecare şi de o hemoragie minimă, care se va opri de la sine. Femeile declară că, de obicei, durerea se încadrează în limitele normale ale suportabilităţii; unele, însă, declară că au resimţit o durere minimă sau că nu le-a durut. După F. J. Oliven, durerea la deflorare este „moderată" la aproximativ 50% dintre femei; la aproximativ 20% este absentă; iar 30% dintre femei consideră că durerea la deflorare este intensă. Este evident că lipsa durerii la deflorare nu trebuie să suscite bărbatului suspiciuni privind virginitatea partenerei.
În majoritatea cazurilor, atunci când ambii membri ai cuplului sun lipsiţi de experienţă, primul (chiar primele) act sexual este incomplet. Bărbatul se află într-o stare de tensiune erotică şi psihică excesivă şi ejaculează precoce. El va avea orgasm, dar femeia nu, atât din motiv că este inhibată, îi este, poate, ruşine, resimte o aversiune faţă de sânge sau faţă de spermă, resimte durere, dar şi din motiv că actul este prea scurt, uneori intromisunea durând sub 30 de secunde. Din aceste motive, satisfacţia sexuală a fetei/femeii la primul act sexual este minimă, foarte adesea absentă.
Important este ca în zilele ce urmează deflorării femeia să se menajeze şi să se odihnească (să fie menajată, să nu i se solicite repetarea actului). Cel mai bine este ca ea să repete actul la cel puţin 5 zile după, membrii cuplului netrebuind să-şi propună, cu această ocazie, nici în cele care vor urma, cine ştie ce „performanţe", fiind mai mult decât suficient şi chiar foarte indicat ca următoarele raporturi să constituie exerciţii cât mai relaxate de acomodare. Abia după o lună (uneori chiar după mai multe), perioadă în care sensibilitatea ei creşte progresiv, se produce erotizarea vaginală a femeii, fiind posibilă apariţia orgasmului. Spunem şi aici că femeia nu trebuie să vadă în orgasm un scop în sine, ci trebuie să încerce să se asigure că în cadrul fiecărui act sexual se simte, pur şi simplu, bine, în felul său, alături de partenerul său.
¤ Conform lui F. J. Oliven, este necesară dilatarea artificială a orificiului himenal la aproximativ 10% dintre femeile care au avut act sexual fără ruperea himenului (din cauza unei membrane himenale groase, dense, rezistente sau/şi erecţii slabe ale partenerului). Este vorba de intervenţii chirurgicale absolut netraumatizante: himenul este injectat cu anestezic, apoi se practică incizii în marginea sa liberă sau se procedează la excizia părţii sale posterioare, urmată de dilatare. O altă metodă ar fi dilatarea instrumentală a himenului: se aplică un tampon cu anestezic local, apoi medicul, utilizând hegarul, procedează la dilataţii gradate
bafta multa scumpo
Eu nu as face asta.Incearca sa faci peting, sa va cunoaste-ti corpurile amandoi, prinde curaj si lasa-ti alesul sa aiba ocazia asta.Eu nu as face asa ceva in lus cred ca chestia asta v-ar unii mai mult.La mine asa a fost si crede-ma nu m-a durut exagerat iar sange nu a curs deloc.Eu zic sa te mai gandesti!
Faza cu deflorarea la ginecolog, am auit ca se face o anestezie usoara, locala si ca se inteapa himenul in doua locuri, dar "munca' tot prietenul tau o sa o aiba deci eu zic sa fi doar a lui 1
BAFTA:*
anonim_4396 întreabă: