Pai si ai de gand sa te casatoresti acum? sau o sa faceti asta peste cativa ani? e bine sa comunici cu parintii, sa le spui totul, pana la urma nu le spui ca vor avea un nepot
Da,el m-a cerut de sotie, insa asta nu inseamna ca ma casatoresc chiar la anii acestea
cica ma cere sa fie sigur ca il iubesc si ca nu fug de linga el
Vai ce bucurie pentru parintii tai! Tu nu trebuie decat sa le spui ca-l iubesti, chiar daca nu prea este adevarat si-l lasi pe el sa vina la parintii tai si sa te ceara de nevasta.
Ce să le spui? Că n-ai acceptat, nu?
La 18 ani să te căsătorești e mare lucru. Dacă vrei să stai la cratiță, să speli haine și să-ți crești copilu e perfect ceea ce faceți. Gândește-te că nu ai certitudinea că va rămâne lângă tine, ce-o să faci? O să te trezești cu un copil și fără studii? Cum o să-l crești? Nee, doar e mai bine să te arunci cu capul înainte.
Părere mea e să mai așteptați minim 2 ani, dar oricum nu vei ține cont.
Desigur ca sunt gata, deoarece, personal pentru mine, casnicia este ceva inexplicabil de frumos.
Evident că este. Sunt de acord cu ea, acum ceva timp femeile se căsătoreau la 17, 18 ani, nu ca și acum și era totul ok. Responsabilitatea este ceva bun, dar vremurile s-au schimbat iar tu ești prea mică pentru o asemenea responsabilitate.
De ce gândești doar roz? Cum poți fi 100% sigură că peste 2 luni n-o să divorțeze de tine pentru una mai "bună"? De ce îți lași viitorul în mâinile lui?
E viața ta, crede-mă că pe mine mă doare în cot de tine, e treaba ta ce faci, nu sunt nici mama nici tatăl tău să-ți spun ce să faci. Eu ți-am zis doar părerea mea.
Nu crezi că ar trebui să-ți termini studiile și apoi să faci pasul ăsta? Nu vei fi mai liniștită știind că ai un loc de muncă și te-ai maturizat mai mult? Tu ești încă un copil, e prea repede.
Eu nu am spus ca ma casatoresc acuma.intii doresc sa termin clasa 12-a... apoi sa intru la universitate.el este de acord.am vorbit pe tema asta.si daca ma casatoresc asta nu inseamna ca deodata in prima noapte facem un copil.hai sa ne gindim logic la asta.el pur si simplu m-a cerut.nu inteleg daca m-a cerut azi, e neaparat miine sa ma casatoresc? doar suntem logoditi... apropo, intrebarea a fost: cum sa le dau vestea parintilor?
dar nu intrebare de genul: e normal sa ma casatoresc la 18 ani? Cum credeti ma iubeste? nu ma va parasi? blah blah...este evident ca deja este alegerea mea si viitorul depinde de mine...eu doar am cerut niste mici idei, sfaturi etc.nu am cerut sa fiu judecata
Unde vezi ca gindesc roz? eu doar am cerut un sfat, idee. unde vezi ca gindesc roz arata te rog? nu, in nici-un caz.eu gindesc inainte sa fac ceva.si plus ca sunt realista
Evident că n-am știut asta, dar eu prin "m-a cerut in casatorie" înțeleg altceva. O saptamana, doua, o luna, un an. Dar facultatea nu o termini într-un an, iar dacă programați nunta în 5 ani, e excelent.
Ai dreptate, nu inseamna că faceți un copil, dar dacă se întâmplă? Zic și eu.
Sunt de acord cu tine, dar faptul că te căsătorești la 18 ani tot un lucru stupid e.
E clar că mi-am bătut gura pe degeaba și am deviat de la subiect.
Nu consider asta ceva stupid. unii oameni sunt pregatiti pentru asa un pas important mult mai devreme, altii mai tirziu.in fine hai sa gindim altfel, daca totusi m-a cerut, stiind ca va trebui sa ma astepte citiva ani, nu a stiut ce face? nu a stiut spre ce merge? care e faza sa ma ceara daca nu este sigur pe ceea ce face.in al doilea rind are 25 de ani.este satul sa imble din dreapta in stinga si invers. vrea o relatie ce va duce la casnicie...si iata ca m-a ales pe mine.vom vedea in acesti ani,daca nu ne vom minca unul pe altul, ne vom casatori dupa cum isi doreste. daca nu, atunci e mai usor sa rupi o logodna decat o casnicie, asa gindesc eu, si de asta am vorbit cu el ca mai intii sa termin studiile.si hai sa trecem la tema
Mă bucur ca mai exista si persoane care gândesc pe la întrebarea asta.
Adică mai in detaliu.
La 18 ani nu se fac propuneri in casatorie. Numai niste disperati fac asta. De ce? Fiindca cel care se gândește si propune asta (e clar ca) e constient ca te va pierde ziua urmatoare foarte usor pentru ca nimic deosebit nu va leaga si va placeti doar pentru "ochi frumosi". Erau alte vremuri acum zeci de ani...dar vad ca pana si acum merg destui cu aceleasi conceptii de desene Disney.
Un fel de logodna? Sau inel de promisiune? Interesant. Casnicia nu inseamna numai oala, copii, spalat, calcat. Astea sunt conceptii invechite.
Da logodna...si daca te referi la sentimente, intre noi doi ele exista.si sunt vizibile.
Ooof Doamne. cum sa mai explic ca nu ma casatoresc la 18 ani.doar ne-am logodit.el asteapta mai intii sa termin studiile...si repet.intrebarea nu a fost daca e bine sa ma casatoresc acuma.si te rog nu raspunde in locul meu.tu nu stii ce gindesc si cum gindesc euAm un deget special pentru cei care ma invata viata(excludem parintii care mereu au apreciat gindurile si faptele mele). fara suparare, dar daca ai vrut sa dai vri-un raspuns, da-l conform intrebariimultumesc de intelegere
nu ți-am cerut explicații.
Eu ți-am zis părerea mea, nu trebuie să-mi arăți degetul tău "special". Dacă nu am respectat întrebarea, asta e, nu te obligă nimeni să mă iei în seamă.
Multumesc de sustinere
Da, exact asta înseamnă. Adică ce naiba, o ceri în căsătorie să te asiguri că nu ți-o fură nimeni pe parcurs?
Poate oi fi eu de modă veche, dar o logodna nu e doar ceva gen "hai s-o facem și pe asta", că dacă ne răzgândim peste 2 zile, divorțăm.
Tu ca părinte, ți-ai încuraja fica să se mărite la 18 ani? pardon, să se logodească.
Daca este sigura pe ceea ce face, si daca vad ca baiatul este unul de treaba, de ce sa nu o incurajez
Daca as fi genul de parinte care atunci cand trebuie sa-i explice copilului ceva nu face decat sa-l indeparteze si sa-l faca sa actioneze cum il taie capul, da, as incuraja-o. Decat sa fuga in lume cu cine stie cine, si colac peste pupaza, din vina mea. Mai bine s-o las sa poarte un inel care nu inseamna mare chestie. Fiecare isi alege soarta, cu totii trebuie sa gatim, cu totii trebuie sa spalam.
Nu te sustin pe tine in special, sustin ideea. Pe tine in plan secund. Nu stiu ce fel de oameni sunteti si ma plictisesc ideile expuse pe aici ca sa le citesc acum.
Atunci e ok, baftă.
La varsta adolescentei cu totii gresim, este normal. Macar sa invatam din ele. Cum spuneam, daca nu stii sa spui ceva, degeaba o spui. Daca iubitul ei i-ar oferii un inel la varsta de 18 ani si el simte ca trebuie sa o ceara, cine sunt eu sa ma pun in fata acestui joc al adolescentei? Dar sfatul meu ar fi sa nu se marite pana nu-si termina facultatea. Si daca o face inainte de asta, macar sa se tina de studii.
Cati ani are baiatul? De cat timp sunteti impreuna? Sunt lucruri importane pe care ai uitat sa le mentionezi.
Are 25 de ani...desigur ca are loc de munca, adica in orice caz ma poate intretine...
Pentru el ar fi ok, dar pentru tine? Accepti sa fii o femeie intretinuta si sa depinzi mereu de sot? E Penibil! De ce nu iti termini scoala, sa fii pe picioarele tale, sa ai un loc de munca, o cariera si apoi sa te mariti si sa te apuci de facut copii. Draguta, nu stii cu ce se mananca viata. Tu crezi ca e ca in filme, te casatoresti si sotul te poarta pe nori pufosi roz in timp ce tu stai acasa pe net si iti faci unghiile. Nu e chiar asa, asculta-ma, in viata asta trebuie sa faci ceva, ca daca stai doar degeaba baiatul ala se va plictisi in cateva luni sa te intretina si iti va da liber. O sa te trezesti in strada, fara scoala, fara un loc de munca si o s-o iei de la zero fie ca vrei, fie ca nu.
Te sfatuiesc sa mai amani un pic. Poti sa te muti cu el daca nu mai poti de dragul lui, iti termini scoala, iti iei un job part time si timpul trece. In timpul facultatii te poti marita, ca nu e scoala asa stricta, asta in cazul in care nu faci o medicina sau ceva mai de viitor.
Fara a luat un inel, nu a decis nunta, intelegeti ca este o dorinta copilareasca, un joc. Si cine spune ca daca te casatoresti gata te pui pe facut copii sau ca nu poti sa lucrezi sau sa-ti continui studiile. Cam exagerati. Si ti se pare ca in ziua de azi daca ai scoala te ajuta cu ceva? Termina facultatea si va ajunge sa fie abuzata de cine stie ce mos burtos pentru un job. Si daca se muta cu el care-i diferenta? Nu-i tot aia? Trebuie sa gateasca, sa spele. Va contraziceti.
Nu e acelasi lucru sa locuiesti cu cineva ca sa vezi cum e, sau sa te casatoresti. Daca locuiesti cu cineva si nu merge, poti sa te muti, in ceea ce priveste casatoria e mai dificil. Nu mai da tu lectii pentru ca nu ai habar. Nu am exagerat cu absolut nimic. Tu chiar esti orb si nu vezi ce probleme au adolescentii in ziua de azi? Cum are fata inel pe deget cum apar problemele si copii nedoriti.
Si da, daca ai scoala te ajuta cu mult ca altfel toti agramatii si toti cretinii ar fi directori daca nu ar exista scoala, diplome si studii. vorbesti in necunostinta de cauza. Ai o parere, ok, tine-o pentru tine.
Nu stiu ce conceptii invechite ai, dar daca doua prsoane locuiesc impreuna nu inseamna ca fata calca, spala, gateste si mai stiu eu ce naiba face. Totul se imparte la doi, atata timp cat banii sunt cheltuiti de doua persoane, doua persoane mananca din aceeasi mancare, dorm in acelasi pat, sarcinile pot fi impartite. Nu e lege ca femeia e sclava si barbatul sta pe canapea, manaca si face burta doar pentru ca asa e conceptia in ziua de azi.
Să le spui că n-ai acceptat sau ce? Ești tare retardata daca ai spus da, esti abia un copil, cum sa te casatoresti.