Tu sau el. Mergi la ginecolog, fa-ti o consultatie, un test Papanicolaou, o ecografie, eventual niste determinari hormonale si bacteriologice (de tip Chlamydia). Partenerului fa-i obligatoriu o spermograma.
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema, am folosit microginon 9 ani de zile, microginonul este ff puternic, eu nu mai iau de 1 an de zile si tot nu am ramas gravida.
Asta cel mai in masura ar fi sa iti spuna un ginecolog... parerea mea este... daca oricum vrei un bebe trebuie sa ai si un ginecolog... mergi la ginecolog (unul bun care va fi langa tine pe tot parcursul sarcinii) spune-i ca vrei bebe si ce e de facut... el iti va spune unele chestii cum ar fi cum poti sa iti calculezi perioada de ovulatie... daca ai ciclu regulat se poate calcula usor daca ciclul tau este neregulat va fi un pic mai greu... de obicei la femeile cu ciclu regulat perioada de ovulatie se instaleaza cu 14 zile inaintea ciclului... tu iti calculezi perioada cand vei intra la ovulatie iar el va trebui sa fie abstinent de 3 zile (adica fara sa aiba orgasm)... e gresit mitul ca vrei bebe fa sex dimineata, dupa masa si seara... nuuuu pentru ca spermatoizii lui in asa perioada scurta nu ajung la maturatie... probleme nu cred ca inca e cazul sa iti faci... peste 1 an jumate se spune ca trebuie sa va faceti griji ca ceva nu e ok... insa ginecologul va poate spune si asta... va fi nevoie de niste analize cum ar fi o spermograma pentru el, o histeroscintigrafie pentru tine (daca nu sunt trompele uterine infundate ), un consult amanuntit care numai un ginecolog poate sa o faca... asa ca sfatul meu este pentru linistea voastra sa consultati un medic ginecolog... multa bafta
Nu trebuie sa va stresati pentru ca si stesul este un factor care dauneaza in conceperea lu bebe, trebuie sa mergeti amandoi la ginecolog si partenerul sa faca o spermograma si tu toate analizele si vedeti ce zice doctorul. Poate nu ati nimerit zilele fertile ale luni. Medicul ginecolog te poate ajuta si in calcularea perioadei de ovulatie, si pe parcursul acestei perioade ai cele mai mari sanse in a ramane insarcinata.Eu ma chinui sa raman insarcinata tot asa de cateva luni bune nu trebuie sa ne pierdem speranta are Dumnezeu grije de noi si sunt sigura ca atat eu cat si tu vom fii MAME si inca unele bune.