Sa faca si sotul, si eventual repetati an si la alt centru! Daca el e cu problema, (fumeaza? dar tu? Conteaza!), trebuie sa devina mai vegetarian, si fara tutun, pentru ca deterioreaza la nivel molecular, si omuletul lui e prea slab, chimic, vorbind, ca sa perforeze membrana ovulului! Deci, fara tutun, in ptimul rand, pentru ca asta poate cauza si malformatii congenitale foarte grave! uita-te doar pe strada!, toti aurolacii si ceilalti sunt din parinti mega fumatori! Iti urez multa sanatate, "lipeala" grabnica, si, daca nu si nu, in Timisoara este o clinica a dr. Munteanu, care a rezolvat f. f. multe cazuri!
Pai din analizele tale de fapt cine este de vina? Poate esti tu de vina sau poate nu si atunci este sotul tau. El a facut analize? Poate are azoospermie sau o alta afectiune? Nu numai femeia poate fi cauza de infertilitate, paradoxal dar sunt si foarte multi barbati chiar daca se dau cocosi. Dupa aceste investigatii mai ample se pot da si alte sfaturi.
Pai convinge-l pe sotul tau sa faca si el analizele. Poate sa fie si o incompatibilitate. Eu cunosc o familie care a divortat dupa 15 ani de casatorie si n-au putut avea copii si dupa aceea din casatoria ulterioara au avut amandoi. Cel putin in cazul acela sigur femeia nu era de vina.
Te-ai gandit ca, sursa problemei poate fi si partenerul tu, nu numai tu?
Sa faceti si lui o testare, poate spermele lui nu au suficienta vitalitate pentru fecundare.
Eu am asteptat 10ani sa raman gravida si am facut trat.pentru asta si eu si sotul si nimic.si s-a intamplat ca facand o histerosalpingografie(sa o faci daca nu ai facut-o)s-a descoperit ceva neregula la intrarea in uter dar nu se stia ce si mi-a facut o interventie sa vada ce e si mia gasit "pe drum"si un polip care a trebuit scos si nu la vazut nimeni cu nimic pana atunci si ajunsi la intrarea in uter era strangulata (inchisa aproape)si a deschis intrarea si gata. mi-au zis ca asa nu ramaneam niciodata ca toata calea era intrerupta de polip si la intrare inchis deci saracii spermatozoizi mureau pe drum ca naveau unde sa mearga si asa intr-un an am ramas apoi si toate astea nu sau vazut nici la ecograf niciunde doar la histero. ceva neregula dar nimic exact pana la mica operatie cum s-ar zice s-a dus asa pe traseu pana la uter si a vazut problema asa ca mai vezi si tu poate si la tine mai e ceva negasit poate endocrinologic sau altceva e greu de depistat. bafta!
Sunt multe lucruri care dauneaza spermei... alcoolu tutunul.alimentatia... etc
sunt la medicina. in clasa am colege care au aceeasi problema. si au intrebat profesori... cel mai indicat e dupa cum sti analizele. grupa si Rh
iar dupa ce ai avut contactul sexual. 2 ore nu trebuie sa te duci la toaleta sau sa te speli... bafta
blonda1972 întreabă:
AnaDia întreabă: