| Madhu a întrebat:

Am aproape 16 ani, în ianuarie împlinesc. De 2 ani am ciclu. Am avut ciclu total neregulat la început. Venea din 2 în 2 luni sau si din 3 uneori pana la jumătate anului trecut apoi s-a mai reglat dar nu era dată fixă. Acum la 15 ani, s-a reglat binișor, dar am niște dureri groaznice. Durează 7 zile ciclul, uneori si mai mult chiar. Până acum nu am avut dureri. Erau foarte rare, uneori doar înainte de ciclu cu 1-2 zile. Împreună cu durerile acestea, am și niște dureri de colon, mă ia dintr-o dată în zona aia și nu pot sta în șezut prea bine în momentele alea. Durerile de șezut le am doar înainte de ciclu cu o zi sau în ziua cand vine. Am luat tot felul de pastile, dar nu mă lasă durerile. No spa este egal cu 0, degeaba îl iau. Ketonale nu am luat pentru că sunt prea tari si mi-e frică.

Am citit despre anticonceptionale și am înțeles că totuși sunt bune. Mă gândesc la vârsta de 18-19 ani să fac un consult la ginecolog să îmi prescrie niște pastile. Nu le iau pentru faptul că te protejează și nu rămâi gravidă, ci pentru faptul că spune că are beneficii legate de ciclu. Știu că trebuie luate regulat, trebuie făcute teste, să merg regulat la consultări si există niște efecte adverse, dar aș vrea pur si simplu sa scap de dureri si sa mi-l regleze.

1) Este o idee bună să merg la doctor să îmi prescrie niste pastile la vârsta de 18 ani?
2) Ce pastile sunt foarte bune pentru durerile menstruale?
3) Există niște pastile naturale sau care nu au efecte adverse asa periculoase pentru a regula ciclul/a opri durerile?

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Pastilele AC pot fi prescrise incepand cu varsta de 13-14 ani in scop terapeutic, cu scopul de a fi reglat ciclul menstrual la o durata fixa cu termen de 28 de zile. Pastilele AC sunt prescrise de medicul ginecolog dupa efectuarea consultatiei prealabile si efectuarea pe loc a 2-3 analize hormonale si cea prin care este determinata/stabilita care este viteza de coagulare a sangelui.
2.) De asemenea pastilele AC mai au si rolul secundar de a micsora/reduce in masura foarte mare durerile premenstruale.
3.) Exista si remediile naturiste cu rolul de a scadea durerile premenstruale, insa de regula sunt destul de putin eficiente.
- Ceaiul de ghimbir contribuie la reducerea rapida a crampelor menstruale.
- Ceaiul de menta are acelasi rol, fiind un relaxant muscular bland, care diminueaza crampele menstruale.
- Radacina de valeriana poate fi o optiune buna pentru calmarea durerii, chiar daca este folosita pentru tratarea insomniilor.
- Uleiul de luminita de seara este un alt remediu potrivit pentru reducerea incidentei crampelor menstruale, fiindca contine cantitati mari de GLA un acid gras esential care scade intensitatea crampelor menstruale.
-- Berea este considerata un relaxant muscular si amelioreaza imediat durerea.
Remediile pentru crampele menstruale vor fi administrate in functie de intensitatea crampelor menstruale.
Crampele menstruale obisnuite pot fi tratate cu medicamente pentru durere. Recomand sau cel putin te sfatuiesc sa incerci sa folosesti NALDOREX fiindca are in continutul sau cea mai mare contitate din sbstante antiprostaglandina. Multa sanatate!

| Madhu explică (pentru corbulalbrosu):

Ce sunt pastilele AC?

| mihai69 a răspuns:

1. da. Dar nu trebuie să aștepți; vorbește cu mama ta și mergeți ACUM, împreună.
2. depinde de la o femeie la alta. Nospa sunt cele mai folosite. Și un ketonal din când în când dacă nu mai poți altfel.
3. nu știu și nici nu cred să fie.

| Madhu explică (pentru mihai69):

Mama nu e de acord sub nici o formă. Ea e setată pe faptul că nu sunt sănătoase si mai ales faptul ca voi întreține relații sexuale liniștită, nu e mulțumită deși i-am explicat motivul pentru care aș vrea să încerc…

| mihai69 a răspuns (pentru Madhu):

Încearcă atunci să vorbești cu alt adult (mătușă, dirigintă etc.). Sau mergi singură după ce ai 16 ani.