| BUBULINA a întrebat:

Am auzit de multe ori persoane destul de invarsta care spuneau ca nu isi mai iubesc parterenul de viata, ca dupa o perioada de timp devine obisnuinta si toata dragostea din tinerete dispare.
Este adevarat?
Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Imi pare rau dar va contazic, daca a fost dragoste in adevaratul sens al cuvantului aceasta nu dispare niciodata.Va pot confirma asta cu mana pe inima, am 35 de ani de casnicie si 5 copii intre mine si sotul meu flacara pasiunii este aceiasi ca atunci cand ne-am casatorit.Au fost perioade in decursul casatoriei noastre cand datorita serviciului sotului meu (aplicatii, cursuri, convocari), nu am fost impreuna, dar asta a cimentat si mai mult relatia noastra, iar copiii au reprezentat "universul nostru " ). Ei au fost si sunt copiii si totodata prietenii nostri, toate problemele lor se discutau deschis, ca intre prieteni si nu am regretat niciodata acest lucru.Asa ne-am mentinut relatia tanara in pofida anilor acumulati.

18 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, la inceput e indragosteala, atractia fizica, acel sentiment care parca iti da aripi si te face sa visezi, atunci cand tremuri la vederea celui iubit...atunci e dragoste, dar dupa o perioada mai lunga de timp apare obisnuinta, dar sa stii ca obisnuinta te omoara, dupa ce trece acei firo ai dragostei, apare obisnuinta si atasamentul fata de partenerul de viata...

| fabiola a răspuns:

Mi-a placut odata o afirmatie a lui Mircea Radu, la o emisiune de a lui, binecunoscuta:adevarata dragoste am vazut-o in ochii a doi batranei care se tineau de mana, iar ea ii dadea cu grija medicamentele si ii stergea fruntea de transpiratie! Deci iubirea adevarata, dainuie, dar imbraca forme diferite in timpul vietii!

| Emeraude a răspuns:

Mai, nu-s chiar asa de in varsta, dar pot sa-ti confirm cele spuse.Si mie mi s-a intamplat sa iubesc (iubire, nu gluma, moartea pasiunii laughing ), dar dupa un timp, avand tot felul de probleme pe cap si gandindu-ma tot timpul la alte chestii decat la iubire...scanteia a inceput sa-si piarda din intensitate, iubeam, dar era o obisnuinta, era intr-un fel, un ritm bolnav de care nu ma mai puteam lipsi, era o rutina ciudata...Si acum mai iubesc aceeasi persoana, dar nu ca inainte, pur si simplu (el) mi-e indispensabil, desi nu-l mai iubesc ca in primele zile...

| Linda a răspuns:

Eu cred ca este foarte important ca doi oameni, indiferent de varsta sa ramana conectati unul la altul, sa stie care le sunt gandurile, framantarile, bucuriile, tristetile, sperantele, sa se sprijine unul pe altul. Ca orice relatie si aceasta necesita timp. Bineinteles ca daca timpul de taifasuit intre cei doi nu exista, se indeparteaza si lucrurile trec in rutina. Eu cred ca televizorul este cel mai important factor de moarte a relatiilor. In loc sa incerci sa ajungi la sufletul celuilalt te multumesti sa privesti pasiv la vietile altora. Daca este alimentata, iubirea infloreste, se adanceste.

| rebeca a răspuns:

Asa se intampla din pacate in cele mai multe situatii insa nu se pune problema asa, nu dispare dragostea (daca e adevarata) ci doar apare monotonia.Cauze sunt multe: problemele de familie, de servici, stresul si multe altele. Ceea ce ar trebui sa faca aceste cupluri este sa faca mereu lucruri noi impreuna, sa experimenteze pe toate planurile. Oricum la 45 de ani, cu siguranta nu o sa mai fim la fel de pasionali ca la 20. Cel putin nu cu aceeasi persoana.

| emi a răspuns:

Cred ca acele persoane gresesc, iubirea nu dispare, ci evoluaza si se transforma.Cu timpul desigur...numai simti aceeasi pasiune pentru persoana respectiva, si va cunoasteti foarte bine, defectele, calitatile, reactiile.Insa sunt convinsa ca nu ramane doar obisnuinta.desi este o parte importanta a relatiei.
Ceea ce se intampla este ca iubesti, dar numai esti indragostit.si este normal, problema este ca din pacate exista multe persoane care nu accepta acest lucru si nu-l asuma, cand de fapt este drumul normal al oricarei relatii.de aceea exista atatea divorturi si separari dupa ani, sau poate chiar o viata impreuna.
Insa trebuie sa fim mai responsabili, si sa ajutam ca iubirea noastra se devina din ce ihn ce mai puternica.si ce daca numai simti fluturasi in stomac... iubesti, si iubesti puternic, fiecare etapa isi are farmecul ei.

| remus a răspuns:

Cred ca dispare dragostea din tinerete si se instaleaza adevarata iubire bazata pe respect, incredere si toleranta dupa o viata traita impreuna.

| asya a răspuns:

Inca sunt tanara, iubesc...nu ma gandesc la asta! Vorbim peste vreo 15 ani si iti spun daca mai sunt indragostita...

| maya_4030 a răspuns:

E greu sa dai un nume starii care intervine, iubirea e iubire la orice varsta doar ca nu mai are aceeasi intensitate, ramane insa sentimentul de siguranta, nu-ti fie teama, atunci ti se va parea firesc chiar daca acum crezi ca e imposibilwinking

| Marii a răspuns:

Cred ca daca persoanele acelea ar face mai multe lucruri impreuna, de exemplu : sa faca excursii in munti, sa plece in alte tari (unde n-au fost in tinerete). s-ar simti iar ca doi tineri indragostiti. happy

| rox a răspuns:

Don't know. da' daca stau sa ma gandesc cred ca da, se poate ca la un momendat relatia sa ajunga intr-un punct. iar de aici devine obisnuinta. Iar ca sa nu se ajunga intr-un punct ar trebui ca dupa fiecare pas sa urmeze cate-o virgula.si iar virgula, si iar virgula...tot asa.laughing :dCum spune si @Marihappy

| yanna_5323 a răspuns:

Da eu cred ca iubirea aia nebuna, waw ma simt foarte indragostit, pasiunea,,,, da cred ca dispare dar ramane un alt fel de iubire, respect, mult mai multa incredere findca deja cunosti foarte bine persoana care iti e alaturi atatia ani... pop

| Beatricce a răspuns:

Eu cred ca este adevarat... si asta o sa vedem si noi tinerii cand ne imbatranim... fiindca acum este la moda sa fii cu o fata pentru ca este sexxy, sau are bani, sau ect... sau sa fii cu un baiat pentru ca este smecher, are masina... dar asta tot trece peste 30... 40 de ani... Eu zic k este mai important sa te intelegi bine cu el/ea, pentru ca atunci cand imbatranesc este mai important sa ai pe cine va langa tine cu care nu stai doar de obisnuinta ci va comunicati... asta este important... comunicarea... degeaba esti cu cineva doar pentru interese...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In cele mai multe cazuri.nu si la mine.ba din contra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Maiiii, bunicul avea o vorba, sa nu ma faca in tot felul cind faceam cite o nazbitie;-Tare mai esti tinerel...Asa si voi.Sint oameni la care dragostea rezista (Constanta Proca)dar spuneti-mi si mie cum poate rezista cind esti prins in treburi cotidiene si umbli cu valiza de facturi la tine? Pot spune ca sintem angajati amindoi in aceeasi lupta pentru supravietuire si n-am de gind sa renunt doar pentru ca mi s-ar aprinde calciile dupa nu stiu ce fufa. Iar voua va spun ca supravietuirea asta este cea mai mare victorie.Nu o vad neaparat ca pe o mare dragoste. O vad ca pe un om normal, liber de orice conceptie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In prima parte a frazei spui ca inca se mai iubesc, in a doua ca dragostea dispare, lucrurile stau cam asa, la persoanele in varsta nu mai exista pasiunea de la inceput dar poate ramane prietenia pe viata, desigur obisnuinta rutina isi spun cuvantul, dar poate interveni si ura, cunosc destul de multe familii in varsta unde ura in cuplu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea...noi avem 18 ani de casatorie, dar dragostea nu a disparut, si asta pentre ca intr-adevar ne-am iubit. Daca nu iubesti cu adevarat persoana cu care te casatoresti, da apare obisnuinta dar cand exista iubire atunci mereu e loc de ceva nou si rutina dispare trebuie sa stii ce vrei, sa stii sa vezi adevarata culoare a dragostei... uneori o calda strangere de mana face cat o mie de cuvinte!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nuuuuuu. si dupa 50 de ani tot dragoste este! ce obisnuinta vb tu oh go on nu draga mea :X stii, dragostea e un sentiment puternic, ce o data intrat in suflet si in inima nimeni nu ti-l scoate. Sunt de parere ca iubim o data in viata, iar restul relatiilor sunt... laughing pierderi de timp. Iubim o singura persoana, eu nu inteleg cum poti spune ca ai iubit pana acum 4 persoane, sau x persoane, nu cred straight face Dragostea tine pana la adanc batraneti.