Da e cazul de pastila de a2a zi.
In ceea ce priveste dezavantajele, trebuie sa iei in calcul efectele adverse pe care le-ai putea resimti dupa ce iei pastila de a doua zi: greturi, varsaturi, ameteli, sensibilitate a sanilor, intarzierea menstruatiei, migrene sau chiar hipertensiune. De asemenea, chiar daca eficienta ei in prevenirea unei sarcini nedorite e demonstrata, merita mentionat si faptul ca nu ar trebui luata mai des de doua ori pe an si asta numai in cazurile urgente, tinand cont de efectele pe care le-ar putea avea asupra organismului.
Un alt dezavantaj ar putea fi timpul relativ limitat de actiune al ei, motiv pentru care sincronizarea este esentiala in cazul pastilei de a doua zi - ideal ar fi sa nu se depaseasca cele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.
Nu in ultimul rand, pastila de a doua zi nu este o metoda care sa te apere de bolile cu transmitere sexuala: in cazul lor, prezervativul este singurul care ofera eficienta si siguranta.
Trebuie să te adresezi medicului dacă simptomele persistă sau dacă:
Menstruaţia întârzie mai mult de 7 zile
Mentruaţia este mai puţin abundentă sau mai scurtă decât de obicei
Dacă ai dureri de burtă care s-au instalat brusc, pe una dintre părţile abdomenului inferior, deoarece în unele cazuri, rare, poate apărea implantarea embrionului la nivelul trompei, sarcina ectopică
GeaninaGeanina782 întreabă:
margaretapiu întreabă: