anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut contact sexual acum 4 zile protejat cu prezervativ si dat drumul afara plus verificarea prezervativului dupa. Dar de atunci am usoare dureri de ovare, rar dar conteaza ca ma dor unpic. Daca ramai insarcinata se poate sa ai dureri de ovare? Tin sa mentionez din nou ca sunt dureri foarte usoare si rare dar tot ma sperie. Am 17 ani, daca ajuta la ceva varsta. Va rog ajutati-ma!

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai cum să rămâi însărcinată în condiţiile menţionate de tine!

Iar simptomele de sarcină NU apar aşa de repede : semnele de sarcină apar ( DACĂ apar ) doar din a 2-a lună de sarcină şi PRIMUL semn este întârzierea/LIPSA menstrei ( dacă nu apare "ciclu peste sarcină" ).

Vezi 15 semne de sarcină la linkul :
http://www.mamicamea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html

Durerile de ovare pot indica o anexită ( răceală/inflamaţie la ovare ) sau alte afecţiuni ale ovarelor ( chist ovarian, ovare polichistice, etc. ).

Pentru a verifica dacă e vorba de chist ovarian/ovar polichistic, ori de anexită, TREBUIE să mergi la un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| Alcyon a răspuns:

Cred ca ai racit la ovare. du-te la ginecolog.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai racit, fereste-te de frig si apa rece

| zHeArTz a răspuns:

Ginecolog cat mai repede. Nu se pune problema de "rusine" ca e ceva normal si ei sunt angajati pentru treaba asta. O alta varianta mai putin buna ar fi sa discuti cu mama ta (banuiesc ca tot la ginecolog se ajunge) Bafta :**.

| 69AnonimuS69 a răspuns:

Daca a avut prezervativ si nu s-a rupt, nu-ti face griji. Dar poate ai facut o boala, infectie s.a. Propun o vizita la ginecolog si una la dentist.winking

| dream95 a răspuns:

Sa nu fie si o raceala ceva.

| Shadowluc a răspuns:

Eventual e bine sa verifici si tu ca fata prezervativu dupa actul sexual...nu e mic rau. Daca esti la incept cu acest capitol "sex" e normal sa mai ai nele dureri. Nu te gandi ca poti ramane insarciatawinking