"am avut contact sexual fără prezervativ... E posibil sa rămân gravida?"
păi de fapt așa de fac copii sau nu știai asta?
Gravida nu rămâi dacă ai luat pastila aia, dar trebuie să știi ca nu e bine să o iei des, se recomanda de 2 ori pe an doar, așa că iubitul tău ar trebui să facă un compromis și să poarte prezervativul dacă nu vrea să schimbe scutece în viitorul apropiat, tu de ce faci acest compromis stupid să faci fără prezervativ? Este el mai important decât siguranța ta? În loc măcar să te protejeze, mai ejaculează și în tine ca un bou, scuză-mă ca îți zic, ar fi putut să își dea drumul afară și să te ferească cât de cât, să încerce măcar, dar el nu s-a gândit o secundă la tine si la binele tău, numai la plăcerea lui. Dacă tot îl pui pe primul loc pe el și vrei sa faci fără prezervativ, mergi la ginecolog să îți sea o rețetă de anticoncepționale, sunt mai sigure decât pilula de-a doua zi și ești protejata mai bine.
Îmi pare rău că te afli într-o astfel de situație, și trebuie să spun direct că ceea ce face iubitul tău nu este corect. Faptul că el refuză să folosească prezervativul pentru că nu-i place este un semn de lipsă de respect pentru siguranța și sănătatea ta. Într-o relație sănătoasă, ambele persoane ar trebui să fie preocupate de siguranța și binele celuilalt, iar sexul protejat este esențial pentru a preveni sarcinile nedorite și bolile cu transmitere sexuală.
În ceea ce privește riscul de sarcină, chiar dacă ai luat pastila de a doua zi, trebuie să știi că aceasta nu oferă protecție 100%. Pastila de a doua zi este mai eficientă cu cât este luată mai repede după contactul sexual neprotejat, dar există întotdeauna un risc, oricât de mic, de a rămâne gravidă.
Este important să discuți deschis cu iubitul tău despre necesitatea protecției și să nu te simți presată să renunți la propriile nevoi și limite pentru a-i face pe plac. Dacă el continuă să insiste să nu folosească prezervativul, ar trebui să te gândești serios la sănătatea ta și la viitorul acestei relații.
Aș recomanda să te asiguri că folosești metode contraceptive eficiente dacă alegi să continui relația sexuală, și poate chiar să te gândești la consultarea unui medic ginecolog pentru a discuta opțiunile care sunt cele mai potrivite pentru tine. Siguranța și sănătatea ta ar trebui să fie întotdeauna prioritare.
Remusopen întreabă: